Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2007 21:16 - ”Българската Коледа” и Корупцията
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 8813 Коментари: 24 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
”Българската Коледа” събра почти 2 милиона лева / Близо 2 000 000 лева са събрани до този момент в рамките на инициативата "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Това беше съобщено на благотворителния концерт тази вечер в Народния театър "Иван Вазов", който е част от инициативата, предаде БТА. Над 100 000 са българите, закупили стикери за колата си с мечето - символ на Българската Коледа, 20 100 са предпочелите коледни картички.
Средствата, събрани от "Българската Коледа" 2007" ще бъдат за лечението на 37 деца и за закупуване на медицинска апаратура и консумативи за 13 болници в цялата страна. Децата спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от здравната каса. Те се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, МЗ и организаторите на благотворителната инициатива. 11 от тях ще бъдат подпомогнати за първи път, 26 са вече деца на “Българската Коледа” и тя ще продължи да осигурява тяхното лечение.
Българската Коледа" 2007" се ангажира с част от събраните средства да се купи и нов апарат за генетично изследване на бременни жени, както и на деца, за Националната генетична лаборатория към "Майчин дом" в София. Лабораторията е единственото звено в България, което предлага този вид диагностика, а 23-годишният апарат, с който лекарите разполагат, вече не функционира.
Всеки може да дари средства, като се обади на телефон               0900 1117        за абонати на БТК или изпрати SMS на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател. Цената на един SMS е същата, както и миналата година - 1 лев. Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон “Централен”.
В предишните четири издания на "Българската Коледа" бяха събрани 7 384 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 169 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 5 878 820 лв. за над 49 детски клиники и лечебни звена.
Благотворителната кампания се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова за пета поредна година.

http://dnes.dir.bg/2007/12/25/news2482227.html

Има ли почва корупцията в кампанията БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА.Според мен няма по-голяма измама в България от тази кампания. Досегашните Коледи са успели да съберат внушителната сума от 7 384 953 лв, без последните 2 милиона и повече. ДО СЕГА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ ДА ВИДЯХТЕ ОТЧЕТ КАК СА ПОХАРЧЕНИ ВАШИТЕ ПАРИ. Сметната палата да е направила една проверка на изразходваните средства.Видяхме, че се правят проверки на Елена Костова и фондацията й Бъдеще за България.Така и трябва. Но да се не окаже, че ще трябва да правим проверка и на г-н Първанов и Зорка, след като паднат от власт. Вие СЪНАРОДНИЦИ да разбрахте, кой стои зад "Българската Коледа", фондация ли е това. Юридическо лице има ли или не. Разбрахме че се организира само под патронажа на Президента. Това хубаво, но банковите сметки на президента ли са или на съпругата му.Няма лошо нека се събират пари за децата.Но с 8 МИЛИОНА са подпомогнати само 169 деца.На мен ми се вижда малко.В някой ежеднивник ВИЕ СЪНАРОДНИЦИ  да видяхте публикуван отчет, че за Ивачо Драганов Петков от с.Долно Озирово, Разградско ако има такова, страдащ от болестта на .... бяха похарчени пари от "Българската Коледа" в размер на 10 000 евро за ... лечение, операция, медикаменти еди какви си на еди какви си цени. Така 169 пъти. Вие ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ,които си давате парите без да искате отчет; Да разбрахте да е публикувана някъде обществена поръчка по Закона за обществените поръчки за покупка на апаратура от страна на неизвестното образование наречено Българската Коледа за еди коя си общинска болница, а както виждаме от отчета 5 878 820 лв. са за медицинско оборудване и линейки на над 49 детски клиники и лечебни звена. Как така се купуват линейки и лечебно оборудване, без да се прави обществена поръчка. И аз лично не съм съгласен парите ми, които пусках преди години да отиват за линейки.Линейките са работа на държавата.Аз исках мойте пари да идат за лечение на тежко болни деца, на които родителите немогат да си го позволят.

Приятна вечер и Весела Коледа и Дано  съмненията ми са без основание.Аз много бих се радвал да е всичко, точно и изрядно, но при тез милиони и липса на отчетност много се съмнявам.



Гласувай:
0



1. анонимен - ти си дребна душица......
25.12.2007 23:27
и ще си умреш в съмнение....а БОГ си знае работата и ако имаш и малко съвест....ще изтриеш постинга си и няма да търсиш евтина слава с тези правокации.И ДА ЗНАЕШ,АКО И ЕДНО ДЕТЕ НЕ БЪДЕ СПАСЕНО,ЗАЩОТО НЯКОЙ ЛАБИЛЕН СЕ ОТКАЗАЛ ДА ДАРИ ПАРИ ЗАЩОТО ТИ СИ МУ ДАЛ ОПРАВДАНИЕТО КОЕТО МУ Е НЕОБХОДИМО ЗА ДА ИЗПИЕ И ДА ИЗЯДЕ ПАРИТЕ СИ,ТО ИМАШ ПРАВОТО ДА СЕ ЧУВСТВАШ ВИНОВЕН.....

ПП

ТИ КАК ПОМАГНА НА ДЕЦАТА....
цитирай
2. meto76 - Дребната душица си ти Анонимнико; ...
26.12.2007 00:48
Дребната душица си ти Анонимнико; Аз съм мислеща душица.Този, който иска да дари трябва да знае къде отиват парите му.
цитирай
3. meto76 - Аз съм дарил повече от теб; но няма ...
26.12.2007 00:49
Аз съм дарил повече от теб; но няма тук да си ги мерим.Ама ти си вярвал и в БОГ.Ама случайно да не работиш в Президентството и да си от ония служби на Гоце.
цитирай
4. анонимен - малка нощна музика......
26.12.2007 01:13
щом си дарил и ти е чиста съвеста,занчи нямаш проблеми.....или пък имаш.....защото си мнителен и търсиш оправдание.Какво очакваш,да ти представят точно на теб сметка ли....
Виж,имаш право да се съмняваш,имаш право и да не вярваш в БОГ,имаш право и да се оправдаваш.....
Важното и главното е да правиш това което смяташ за правилно и да не търсиш оправдание да не правиш нещата,а да ги правиш.А ако все се съмняваш....ами ти не трябва да се храниш,защото кой знае какво има в храната,или не трябва да пиеш нищо,защото кой знае какво има и в това което пиеш,не трябва и да си наливаш гориво в автомобила...,нито пък,трябва да си плащаш сметките,защото кой знае какво може да открадне някой от твоите парички,не трябва и да вярваш на жена си или гаджето си,защото току виж и те излъгали.....

Има една хубава книга,на Фукуяма-Доверие..вземи я прочети и пак пиши врели некипели.Ще разбереш много неща от нея и най-вече,какво е в основата на всички просперищи общества в света.

Да,вярвам в БОГ и не се срамувам от това,ти му мисли....

И все пак,ако професионалното ти занимание те кара да си мнителен и подозрителен...то недей да оскверняваш някой от малкото добри неща в България.

И не работя в президенството,нито на някаква държавна работа,но това въобще не е акцента.Акцента е,че ти си Невервящ..

Вероятно много си наранен или си изгубил скоро нещо или някой...

Дано душата ти намери покой .Пжожелавам ти да имаш повече работа и да не занимаваш да си губиш времето пишейки в блогове и форуми,а да изкарваш пари и да си ги харчиш както сметнеш за добре

Бог да те благослови

цитирай
5. chara - благотворителните кампании
26.12.2007 01:27
в това число и "Българската Коледа" ми звучат цинично на фона на безпрецедентния бюджетен излишък за 2007 г, както и на последвалото "шеметно" харчене на част от същия.
Може и да прозвучи скандално /но какво пък, малко адреналин не е излишен!/ не бива държавата, респ. управляващите да прехвърлят на гърба на гражданите отговорност за несвършена работа на институциите. Съгласна съм да помогнем на n-на брой деца, но какво да правим с другите. За едните шанс за лечение, респективно за живот, а за другите какво ... Добре, ще купим апаратура, но каква и за кои болници. За кои, след като държавата няма здравна стратегия. Утре тези болници може и да ги няма. Плащайки си редовно здравните осигуровки, т.е. изпълнявайки си задължението към държавата, същата по Конституция не ни ли гарантираше лечение или май това не беше тази държава.
Емоционално погледнато - да, защо пък не един sms не кой знае какво. Едно обаче със сигурност не е - индулгенция за несвършена работа от някой друг, не от мен , например. Рационално гледайки обаче, предвид реалностите в държавата ... не намирам убедително доказателство, че това е начина за справяне с проблемите. По-скоро отново всичко се "замазва", имитира се активност, трупа се политически "авторитет" и т.н. Но проблемите остават и остават и остават...
цитирай
6. meto76 - Все пак мен ме интересува за колко са ...
26.12.2007 01:38
Все пак мен ме интересува за колко са купени ЛИНЕЙКИТЕ; кой ги е купил;от коя фирма ги е купил.За какви пари - 10 000 евро; 20 000 евро; 50 000 евро.
цитирай
7. анонимен - дарител
26.12.2007 01:41
така е, всичко е субективно в харченето на тези пари. А тези, които ги харчат трябва да са ангели небесни, за да направят най-доброто, но пак ще са ограничени от собственото си ниво на некомпетентност. Колкото и да са добронамерени, трябва да има конкурс, за да се направи максимумът от тези пари. Но аз си мисля за друго. Два милиона са капка в морето в сравнение с парите от бюджетния излишък, който си изхарчиха по братски. Защо от тези пари на излишъка не се заделиха пари за децата, ами сега ни свирят на чувствата със сърцераздирателни клипове. Че кой няма да даде пари за болните деца. Защо обаче например за изграждането на телефон 122 ще се дадат 48 милиона, а този излишък даде само 3 милиона за култура и нула милиона за животоспасяваща апаратура и лечение за децата. Как не ги е срам да искат пари от хората, когато на тях не им пука да харчат нашите пари, събрани от тежки данъци и налози за всякакви глупости, освен за децата. Права е госпожата като казва, че няма много основания да им се вярва. Как да им вярваш, когато постъпките им са красноречиви. А Гоцето и да падне от власт, него няма да го разследват. Познай защо
цитирай
8. meto76 - "И все пак, ако професиона...
26.12.2007 01:42
"И все пак,ако професионалното ти занимание те кара да си мнителен и подозрителен." - Тук позна напълно работя в структура, която се бори с престъпността, и според мен надушвам без грешка, къде има корупция.А тук има.Липсва всякаква отчетност.И става въпрос за много пари.По благоприятна почва за корупция, здраве му кажи, Аз не искам да ми дават отчет на мен.Тоя отчет го дължат на обществото тия пари, не са техни.Не са бащиния на Зорка и Гоце, за да си ги харчат както си искат.
цитирай
9. meto76 - Но има ли ЖУРНАЛИСТИКА в България, ...
26.12.2007 01:53
Но има ли ЖУРНАЛИСТИКА в България, да пита къде са отишли парите; колко струват линейките на Българската Коледа и т.н.Като виждам как се взимат изпити в журналистическия факулетет на СУ, много се съмнявам.Може би Тошо Тошев ще пита Аген Гоце.О, не Тошо не беше ли съдържател на явочна квартира.ВАЦ-овете Отпадат.Стандарт, който се държи от Миша Чорни, чрез протежето му в България адвокат Батков.Миша дето пере парите на КГБ.Отпада.Монитор, който се води собственост на маминото синче Дилянчо Пеевски, а реално е на ДПС.Отпада.За тях 8 милиона са джобни пари.БТВ, който уж е собственост на Мърдок, но в действиетолност там командва червения бизнесмен Краси Гергов.Отпада.7 дни и при тях Краси. ББТ - друг червен бизнесмен оръжейния бос Манджуков близък приятел на Гоце.Отпада. Ами то не останаха медии в България.БНТ и БНР ги изключваме по правило.Може би остана единствено НОВА ТВ.Е може би те ще питат КОЛКО СТРУВАТ ЛИНЕЙКИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА.
цитирай
10. chara - @meto76
26.12.2007 02:22
това че липсвала "всякаква отчетност" не съм убедена! Следвай пътя на парите! Виж трансферите! Който има права да разпорежда, със сигурност знае къде и за какво се харчат! Друг е въпроса, че истината няма да бъде "споделена" с обществото. Може да направим опит и да искаме информация по ЗДОИ! Защо не! Но да не ви отчайвам!
А за журналистите споделям мнението! Повърхностни коментари, неадекватни въпроси, цензура ... мили родни картинки
цитирай
11. анонимен - чиста корупционна просия и измама
26.12.2007 07:49
Защо не се огледат в БГ ,къде в нормалните страни се прави това и дали е законно?Отвратена съм от нецивилизованата просия с цел облага.Цинизъм е да се прави това в навечерието на светли празници.
цитирай
12. bobsun123 - Най - лошото...
26.12.2007 10:13
Най-лошото нещо е ако тези пари от Българската Коледа отидат не при нуждаещите се деца, а в джобовете на алчни бизнесмени,корумпирани политици.Корупция винаги е имало и ще има.Тя обаче нараства с бързи темпове и незнам дали някога ще може да се овладее в разумни граници поне.
цитирай
13. meto76 - Така, Да продължим с анализа на с...
26.12.2007 10:47
Така, Да продължим с анализа на скромните цифрички, които ни дават." В предишните четири издания на "Българската Коледа" бяха събрани 7 384 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 169 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 5 878 820 лв. за над 49 детски клиники и лечебни звена."След упорито използване на Елка изчисленията ми показват, че едва 20% от събраните суми са отишли за лечение на деца т.е 1 на всеки 5 смс-а.Останалите 80% са отишли в бездънната яма на държавното ни здравеопазване т.е за линейки и оборудване. Като знам как 97-98 год. за шефско място в борд на директорите на болница чувах, че се дават по 10 000 долара.Нямам доказателства.Не съм присъствал.Но ВЯРВАМ, че е така.Мога само да си представя колко разумно са били използвани тези 5 878 820 лева.
цитирай
14. meto76 - Ще продължа да си пиша, защото много ...
26.12.2007 10:54
Ще продължа да си пиша, защото много ме ядосват коментари, които ме приканят да си махна публикуваното.Това само в мозъка на дребна душица живяла по времето на комунизъма на Бай Тошо, и не свикнала със свободното слово по времето на демокрацията може да го измисли.

"Средствата, събрани от "Българската Коледа' 2007" ще бъдат за лечението на 37 деца.11 от тях ще бъдат подпомогнати за първи път, 26 са вече деца на “Българската Коледа”. Така пишат организаторите, които и да са те. Какъв е извода; извода е че децата са предварително определени. Бройката също. т.е. независимо дали щяха да се съберат половин милион;1 млн.;2 млн. или 5 млн. лева.Ще бъдат подпомогнати само 37 деца.Браво с 2,5 милиона лева 37 деца.Аз искам отчет, пък вие си давайте парите.
цитирай
15. анонимен - m
26.12.2007 14:20
triabva da znaem i za biudjetnia izlishak, i za Koledata, i za izlishaka, za kojto izobshto ne ni kazvat!
цитирай
16. 100jan - Първанов не е ли атеист по презумция?
26.12.2007 17:21
Впрочем нали всички членове на БКП (сега наричана БСП) са атеисти?

Каква е тогава тази "Българска коледа"? Все едно патриарха на БПЦ да е патрон на "българския рамазан"...

Уф, как са ми омръзнали всички дребни селски тарикати!!!
цитирай
17. soho - Редките болести, болестите при...
26.12.2007 18:36
Редките болести, болестите причиняващи тежки увреждания се лекуват с много пари. Операциите са адски скъпи, защотот се правят от тясно специализирани лекари, в чужди страни.

Не мога и не искам да приема, че някой би се подиграл със съдбата на тези деца. Затова не се и съмнявам в чистотата на кампанията. Защо като се направи нещо добро винаги трябва да търсим под вола теле.

Те имат нужда от нас...
цитирай
18. meto76 - Знам, че операциите в чужбина са ...
26.12.2007 18:59
Знам, че операциите в чужбина са скъпи.Никой не отрича това, но Вие да видяхте отчет, кои деца, къде в чужбина са лекувани.; в кои болници; за колко пари; т.н. Мен това ме дразни, че хората си дават парите без да питат; да искат отчет.Това е най-важното.Доверие, естествено че трябва да има доверие.Но това са вече 10 милиона лева, а ние сме човешки същества.Грешни същества както ни учи Библията, изкушаваме се.Трябва да има отчетност.
цитирай
19. анонимен - добре бе хора,
26.12.2007 19:43
а къде е "държавичката" в цялата тази работа. Кой избира децата на които да се помогне. Ще помогнете на 30-40, а другите 1000, 2000. Не е нормално анонимен държавен чиновник да играе ролята на Господ Бог и да решава човешки съдби. И още нещо ... Цяла година никой не се сеща за тези деца! Ама какво ти цяла година, години ... Години Могилино и колко още други съществуват и държавичката си трае, все едно нищо не се е случило! Но като дойдат Коледа и Великден - дайте да дадем! Какво означава това! Ами следното - дайте, защото държавата няма пари за лечението на тези деца /но има пари за нов автопарк и т.н./, дайте пари, защото държавата от години не знае как да се справи с нарастващия брой деца в институции /няма и идея как да го направи/, но вие дайте; дайте пари, защото вижте как страдат невинни същества.
А кой допусна това да се случи!
цитирай
20. bobsun123 - Знаете ли.....
26.12.2007 21:20
Чета коментарите ви и до тук добре.Само,че ние българите сме свикнали да казваме "държавата е длъжна,държавата трябва", а всъщност ние какво правим?Ние просто си "чешем езиците" както се казва.А ние какво правим за нашата държава и за това законите да се спазват?Корупция има и ние сме част от нея искаме ли или не.Но ние позволяваме това да се случва.Хората на Запад за всяко нещо вдигат бунтове , стачки и държат на правата си,държат на всеки лев ,който са дарили и други .А ние хем говорим, хем нищо не правим.Тези,които са в правителството и в народното събрание ние сме си ги избирали.За това има избори - за да преценяваме. Разбира се няма идеални хора. Дори и аз не съм такава.Само думи, а действия няма.Тези,които имат правомощия за това да го направят.Да се заемат с това и да покажат как трябва да се действа.
цитирай
21. анонимен - Аз вярвам в "Българската Коледа"
28.12.2007 10:04
На 38 години съм,от гр.Пловдив,работя в здравно заведение,в което някои от отделенията ,които се нуждаеха от нова апаратура-получиха в различни години от Бълраската Коледа.Вярвайте и Вие.Доброто винаги побеждава-така съм възпитана, така възпитавам и моя 16 годишен син.Честита Коледа на всички .
цитирай
22. svoboda64 - Вярата е добро нещо,
28.12.2007 12:40
но публичният контрол, също! Така че подкрепям "съмненията" докато няма публичен отчет. Нарича се прозрачност. И това всеки да може да се убеди, че парите са отишли по предназначение. Нека вярата не замъглява здравия ни разум:))

Весели празници на всички!
цитирай
23. thetruth - Просто не мога да разбера, какво ...
28.12.2007 17:30
Просто не мога да разбера, какво прави този постинг сред най- добрите !!!!
Една прозрачна благотворителна кампания има и ти я *сра !!!! За твоя информация - отчет се прави, друг е въпросът, че не си запознат с това !
Срам и позор !!!
Или просто си търсите оправдание за да спестите "ценнтото" си левче !
СРАМ !
цитирай
24. meto76 - Като се прави дай линк към него; да го ...
28.12.2007 18:15
Като се прави отчет дай линк към него; да го видим. С голямо удоволствие ще се запозная.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616605
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930