Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2008 22:22 - Смъртта на един лъжец преди 2000 год.
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 4102 Коментари: 5 Гласове:
-1

Последна промяна: 29.04.2008 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РЕЛИГИЯТА ОПИУМ ЗА НАРОДА:

Екзекутирането на кралете Чарлз І и Луй ХVІ е важен момент в Средновековната европейска история. На абсолютните монарси се е гледало като на богове,владетелите са начело на светската власт, но личността им е излъчвала някаква религиозна власт. Екзекуцията на тези човеци-богове е шамар за мисленето на средновековния човек. Един мит е разбит.Мита за краля-слънце,даже бих казал че мита за богочовека е унищожен.Няколко века по-късно човечеството трябва да се раздели с мита за „истинския” богочовек-Христос.Такъв просто няма. Това една измислица ,в която неразумно вярват много народи от всички континенти.Крайно време е човечеството да изтрезнее след 2000 години пиянство и лъжи за „богочовека”,за „отвъдния живот” ,”смирението и покорството” и множество други лъжи.

Какво биха казали християните ако наистина има бог и той е алах,а неговия пророк е Мохамед,а не Христос.Какво биха казали мюсюлманите ако наистина има бог и неговия пророк е Христос.Само се чудя как може 20 века човечеството да е толкова полудяло, че да вярва в толкова безсрамни лъжи.Явно религиите със своя мистицизъм се оказват най-дългата лъжа в историята на човечеството,от която то още не се  е освободило.По случай края на века и хилядолетието имаше много класации за събитие или личност на хилядолетието.Моята класация за лъжец не само на второто хилядолетие ,но и на първото е Христос.Трябва да признаем че еврейте са прави смятайки го тоя за смешник и самозванец.Мене ме е срам че съм човек,а искам да съм извънземно.Как може интелигентно същество каквото претендира да е човека да бъде така нагло лъгано и да живее в измислен,сюреалистичен  свят в продължение на хилядолетия. Как може в съвременния свят религиозните чувства да са толкова силни че християните да стоят на страната на християните в един конфликт,независимо дали са прави,а мюсюлманите да стоят на страната на мюсюлманите.Какво им дава толкоз тази религия-смърт и разрушение.Религиите се предназначени да разделят човешкия род и тяхното изчезване ще е най-голямото постижение за човечеството през следващото столетие.Ако се случи все пак.Аз ще се радвам да съм жив да видя този факт.

Единственото положително нещо на комунизма е трактовката му че „религиите са опиум за народа”.Но на комунизма му бе необходимо да се освободи празно пространство в главите на хората за комунистическата религия,когато никой няма да работи ,всички ще бъдат равни по богатство,а от небето ще пада мед и масло т.е. рая на Земята.Това се отнася и за религията на националсоциализма на Мусолини и Третия райх на Хитлер.По това тези религии от християнската до комунистическата се отличават от демокрацията ,която допуска на нейна почва да виреят всякакви фанатични и взаимоизключващи се схващания.,вярвания.За съжаление комунизма не тръгна да изкоренява религиите по пътя на убеждението,образованието и просвещението ,а по пътя на унищожението но свещеници и църкви т.е. по същия път по които е налагано през вековете християнството над езическите племена в Европа,Латинска Америка  и Африка.

Нито един конфликт за територии ,включително І и ІІ световни войни не е довел до толкова човешки жертви.,колкото религиозните войни и изтреблението по религиозни причини . Като се започне от преследването на самите християни по религиозни причини от страна на Римската империя,мине се през кръстоносните походи на християните и техния отговор свещената война-джихад на мюсюлманите.Преследването на евреите от всички и за всичко. Средновековните войни в европа-Англия /католици, англиканци, пуритани/, Франция /католици и хугеноти/, Испания /католици, маври, евреи/.Особената жестокост на гоненията на светата инквизиция на католическата църква.30 годишната война в Централна Европа между католици и протестанти ,която се смята за последната религиозно война и първата с геополитически цели води до 13 милиона убити или 70% от населението на германските земи по онова време.Цифра , която за тогавашното развитие на военната техника е умопомрачаваща.Безчет са жертвите и на водените между сунити и шииити религиозни войни.Опитите за помюсюлманчване на християните в Югоизточна Европа от Османската империя,христянизирането на Азия с огън и меч от Русия ,на Латинска Америка от испанските констистадори, дават картина на десетките милиони жертви на опиума за народите наречен –религия.

Лошото е че днес светска Европа и САЩ не се борят срещу този опиум,а го поощряват.Бил Клинтън като баптист редовно ходи на църква,а за американците техния президент е заразителен пример за подражание.Не знам само как сексуалния му живот се вписва в редовното ходене на църква,може би за да иска по често опрощение.

Религиите учат ,че човек е нищо,че има нещо по висше от него.,че той е подвластен на съдбата,внушават му страх и подчинение.Много познати когато ги запитам вярващи ли са , отговарят че „не са ревностни християни ,но вярват че има нещо”.Но какво е това нещо и те не знаят.Когато им се случи нещо хората се примиряват че така им било писано,къде  им е записано в Тефтера на свети Петър?!?!? Религията ражда хора с робско мислене,научени на примирение.Религиите раждат войни ,конфликти,фанатици готови да отвлекат и взривят самолет /Локърби//11.09.2001г все още го нямаше/ или да извършат масово жертвоприношение .Религията не е донесло нищо хубаво на човека ,а е спирала прогреса и развитието му.Не трябва да се бърка морала с религията.Всяко едно младо поколение трябва да се възпитава в морално поведение,но не е нужно да се използва религията за това.Светския морал които децата получават от родители и учители в училищата /хубаво е че в България няма религиозни училища/ е достатъчен за да бъдат примерни граждани на страната си.От религията освен 10 божии заповеди те научават примирението,приспособенчеството,,нетърпимостта към други религии.Те няма да са свободни хора,а подвластни на някаква измислица, за тоя които стои над тях и непрестанно ги наблюдава. Направо досущ като „Големия брат”на Оруел.Всевиждащ и наказващ провинилите и награждаващ верните последователи на папството.

Някой би казал че войнствения ми атеизъм е пак проява на някаква религия, но това не е така защото не предлага ново вярване в нещо.Хората просто трябва да се научат да бъдат самостоятелни и да взимат сами решения за бъдещето си.

(Това е писано някъде около 1999 год.Умишлено изчаках религиозните да се напразнуват.)

 



Тагове:   смъртта,   лъжец,


Гласувай:
0



1. karmensita1 - Браво!
01.05.2008 11:56
Един въпрос,който непрекъснато ме човърка! Наистина ли има Бог и Христос е неговият син?Защо има толкова религии-Буда,Аллах,Мойсей..все са син на Бог с различни имена...Сега,когато гледах Страстите Христови-за пореден път си зададох въпроса що за баща е Бог,ако наистина е подложил на такива жестоки мъчения и унижения сина си...
И аз съм като тези твои приятели ,които вярват ,че може би нещо по Висше от нас.Това е може би незнанието или само застраховане,ами ако Бог наистина съществува?Колко от най-великите умове на човечеството-атеисти,в края на жизнения си път все пак са поискали да се причестят и изповядат?Не знам...Много е сложно...Спомням си в детството си,когато Гагарин излетя в Космоса,че се препирах с набожната си баба-ето виждаш ли,Гагарин каза че не е видял Господ.И отговора на баба ми-Господ е крепил Гагарин и е невидим за простосмъртни.Намери отговор!А науката какви отговори намира!?
За мен сега християнските празници са традиция,която обединява близките хора.И са със символично значение.Например-Възкресение-то е възкресение на доброто,надеждата,че живота продължава...Нека не лишаваме душите си от празници с приятели и близки-те ни срещат и ни сближават.
Любопитно-защо тази статия не е в избрани?
цитирай
2. meto76 - Интересното е че по-малко от 1/5 или ...
01.05.2008 21:18
Интересното е че по-малко от 1/5 или 1/6 от света вярва в Христос.Интересно дали всички останали неверници ще се пържат в ада.
цитирай
3. hilkasqn - az
13.06.2008 14:59
аз съм опиум за религията
цитирай
4. hilkasqn - или
13.06.2008 15:00
или опиума е религията на народа

което ти харесва повече
цитирай
5. анонимен - mariyka
26.08.2010 17:24
pro4etox statiqta ti i razbiram 4e mnogo si 4el za religiqta no mi se struva 4e malko si 4el za vqrata a tova sa dve razli4ni ponqtiq,az ti predlagam da pro4ete6 za vqrata na nyuton,tolstoi.lui pastyur,car solomon,car david,car navuxodonosor i o6te mnogo drugi imena na veliki li4nosti koito sa imali mislovem proces mnogo po ob6iren ot teb i men.zagledai se v moralniq i psixi4eaki upadak na 4ove4estvoto i ako moje6 go svargi ne sas religiqta a sa bezverieto i bezbojieto
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580086
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031