Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 16:25 - Далак и стомах
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 10009 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.01.2014 17:16


 ПОЧВА
СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА ДАЛАК-ПАНКРЕАС ( 9 – 11 часа )
Дълго лято

Според древнокитайската философия и медицина далакът съответства на първоелемента почва.

На този първоелемент съответства:
1- жълтият цвят
2- сладкият вкус
3-влага
4-мускулите
5-сезон дълго лято
6-емоция грижа

Болният далак оцветява лицето със характерен жълт цвят,болните предпочитат храни и напитки с сладък вкус,най-често изразяваната емоция е загрижеността,като правило имат проблеми с мускулите.
Влагата поврежда мускулите.

През дългото лято далакът доминира над останалите четири органа като същеременно стимулира белия дроб /съответващ на елемента метал/ и подтиска дейността на бъбреците /съответстващи на елемента вода/, почвата поглъща водата.

Дългото лято също продължава 72 дни ,само че за разлика от останалите сезони той е разделен на четири части по 18 дни ,които се вмъкват между четирите сезона(лято,есен,зима,пролет):
1- от 18 април до 5 май
2- от 20 юли до 6 август
3- от 21 октомври до 7 ноември
4- от 17януари до 3 февруари

Това е поредното доказателство за първостепенната роля,която играе далакът за човешкия организъм. Всички сезони водят своето начало от сезона дълго лято.

Всеки орган отговаря за дадена част от тялото- далакът отговаря за коляното,а неговият чифтен ян орган стомахът за пениса.
СТРАЖА НА МЕРИДИАНА НА СТОМАХА ( 7 – 9 часа )
ДАЛАК
Далакът е свързан чрез вътрешния ход на главния меридиан със стомаха и устата. При нарушение на функциите на далака страда както количествения така и качествения аспект на храносмилането, а съответно, и храненето на целия организъм. Далакът "ражда" кръв. Кръвта “се ражда”от смляната храна. Но, според теорията на китайската медицина, това е “новородена” кръв и тя е още непълноценна. Такава кръвта става едва след попадането и в белите дробове. Далакът контролира кръвта, помагайки и да стига до крайните съдове. Контролира съсирваемостта и други качествени характеристики на кръвта. Признаци на патология на далака са кръвоизливи, кръвотечения, склонност към кръвотечения. Далакът контролира състоянието на мускулите, тяхната маса, сила и функционални възможности. «Ако мускулите се плъзгат свободно под ръката, то далакът е в разцвет». Именно далакът осигурява транспортирането на хранителни вещества до мускулите. При нарушения в работата на далака възниква слабост на мускулите на крайниците, безсилие и умора.
Прозорец на далака са устните. Напукванията на устните, херпесите, раничките и др. свидетелстват за поражение на далака. Огледало на далака са крайниците, а именно мускулите на предмишницата и прасците. Силата, еластичността и подвижността на тези мускули свидетелства за здрав далак.

“ПЕТЪР ДИМКОВ-рак на стомаха”
Мъжът ми имаше болки в стомаха – язва, а лекарите казаха “рак”. Веднага отидохме за преглед и консултация при чичо Петьо и той ни успокои: “Няма страшно, Мичон!” Съпругът ми излезе от болницата и започна веднага лечението за язва на стомаха.
Ще ви кажа една рецепта, която той даде, но не е включена в книгите му.

10 супени лъжици прах от цвета на жълт кантарион,
0,5 кг. пчелен мед,
3 пресни яйца,
3 лимона,
0,5 л. чист зехтин.
яйцата + кантарионът + медът + лимоните (настъргани без семките и вътрешната бяла люспа) се разбъркват добре и накрая капка по капка се добавя зехтинът.
Всяка вечер се взима на гладен стомах: между 24 и 1 часа – една супена лъжица, сутрин между 5 и 6 часа – 1 супена лъжица, и след закуска – 1 суп. лъжица. В денонощието стават три супени лъжици. Ние направихме 2 дози – и толкова години вече нищо му няма. palitrabg.net/

ЗАХАРНА БОЛЕСТ (диабет)


В наши дни диабетът се разраства и наред със сърдечния инфаркт и рака заема челно място сред болестите. Най-честата причина за това заболяване е прекомерното, нездравословно преяждане на много хора. особено на децата. С други думи. захарно болни са не само възрастни, а за съжаление Вече и страшно много деца. които страдат от заболяване на панкреатичната Жлеза и по този начин/ от захар. За тях това означава да стоят настрана от всички радости на детството, да спазват строга диета, да им се бие два пъти дневно инсулин и още в детска възраст да са с един крак в гроба. Многото болести на нашето време показват, че благоденствието в никакъв случай не ни се отразява винаги добре. Трябва да закачим на по-високо кошницата с хляба и да намалим обилното ядене. Пред големи празници, които траят по два дни. се наблюдават хора. които купуват хранителни продукти в такива количества, сякаш ще изхранват цяла армия.
Сега аз искам да се опитам да посоча лечебни средства, които стимулират панкреатичната Жлеза и по този начин отнемат първопричината на захарната болест. Големият швейцарски природолечител - пастор Кюнцле казва: "Захарната болест се отстранява твърде бързо със следните билки: 3 части карамфилов корен (Geum alpina), по 1 част листа от къпина и черна боровинка, 3 части златопръстниче (Potentilla aurea), 2 части зелени, изсушени бобени шушулки." Взима се препълнена чаена лъжичка от тази смес на 1/4 литър вода. попарва се и се оставя три минути да се изкисва. Дневна доза: 1 1/2 до 2 литра.
Лечебното действие на листата на черната боровинка зависи от правилното събиране. Те трябва да се берат само преди узряването на плодовете. Събрани през правилното време, те са клинично изпробвано лечебно средство при захарна болест. Оказва се, че съдържащият се в листата на черната боровинка преди узряването на плодовете миртилин не само че редуцира отделянето на захар, но и спомага за цялостното отстраняване на болестта. Миртилинът в листата на черната боровинка се нарича с право "растителен инсулин". Въпреки тези чудесни качества на листата на черната боровинка лечебната терапия с този чай не бива да се прави без лекарски контрол. За всеки случай трябва да има и лекарско наблюдение.
Целината също се препоръчва за сваляне съдържанието на захар. Старо народно средство е също така суровият сок от кисело зеле, както и ежедневната консумация на пресни моркови. Но и лук и чесън върху филия хляб спомагат за намаляването на захарта.
Друго едно средство от народната медицина: Четири супени лъжици листа от черни боровинки (набрани преди узряването на плодовете!) се накисват в два литра студена вода и се варят, докато остане половината от водата. От тази отвара се пие три пъти дневно по една чаша. Копривата също оказва извънредно добро въздействие върху панкреатичната Жлеза и поради това и тя намалява съдържанието на захар в кръвта. В този случай се взима екстракт от коприва, който се получава в хомеопатичните аптеки, дрогериите и специализираните магазини за естествени витаминозни храни.

Тъй като коренът от аир лекува почти всички увреждания на панкреатичната Жлеза, той помага следователно и при захарна болест. Равна чаена лъжичка корени от аир се накисва в чаша студена вода и се оставя да пренощува. на сутринта леко се притопля, прецежда се и течността се пие по една глътка преди u след всяко ядене (това прави общо шест глътки на ден). Дори само тези шест глътки се отразяват много благоприятно на всеки диабетик.
За захарната болест се препоръчва също така и чай от листата и филизите на бъза. Та нали бъзът е едно от най-старите растения на народната медицина!
В ранна пролет когато радиката започне постепенно да се показва по ливадите и нивите, тя трябва да се изважда до корена, да се измива добре и да се използува за първата салата. Тогава се вижда. че има радика с тревисто-зелена основа на листата и радика с Жълтеникаво-млечна основа. Жълтеникавата радика е по-вкусна и по-крехка. Диабетиците трябва да ядат през пролетта всеки ден тази салата от радика на обяд и вечеря. Когато след това в края на април и началото на май радиката е в пълния си цъфтеж, тогава за всеки диабетик идва моментът за редуциране на захарта с четириседмично лечение. Берат се дръжките заедно с цветовете и се измиват, едва след това цветовете се махат Ежедневната консумация на 10 до 15 дръжки от радика може да доведе до пълно понижаване на захарното съдържание. В началото дръжките са малко горчиви, но Впоследствие горчивината изчезва.
Имелът оказва също много добро влияние на панкреатичната Жлеза, така че чрез продължителна употреба на чай от него захарната болест загубва първопричината си. Имелът се накисва в студена Вода и се оставя да пренощува. Първоначално се взимат три чаши студена вода и три препълнени чаени лъжички имел. След няколко седмици се редуцира на две чаши и след още известно време се минава на една чаша. Известен период от време имелът се спира напълно, когато през пролетта се намират други пресни зеленчуци за диабетици. Имелът е силно лековит от началото на октомври до началото на декември и през месеците март и април, поради което трябва да се бере през това време. Най-силно лековит е имелът, намиращ се по дъбовете и тополите, но целебен е и имелът от червените ели и овощните дървета. Дръжките и листата се нарязват на дребно. Белите зрънца не бива да се взимат за чая!
Тъй като и нашата силно възхвалявана шведска горчивка влияе благоприятно на панкреатичната жлеза, та дори може и да я излекува, то тези капки също се препоръчват при захарна болест. Те трябва да се пият три пъти дневно и то съответно по една чаена лъжичка в малко билков чай. Поради великолепното действие на шведската горчивка на дълбочина се препоръчва да се прави веднъж в месеца четиричасов компрес с нея на панкреатичната жлеза.
Като най-добър диетичен зеленчук на диабетиците може да се сервират корени от синя жлъчка. Те се измиват добре, подобно на марулите, за да се омекоти малко горчивият им вкус. Между впрочем чаят от цветовете и дръжките на синята жлъчка се прилага с много голям успех и при склонност към затлъстяване. От тази чаена отвара се пият по две чаши на ден.
Изцеденият сок на пресните краставици сваля съдържанието на захар в кръвта и поради това се препоръчва горещо.
Големият кокеш е също един отличен зеленчук, подобно на аспержите. Поради ниското си съдържание на въглехидрати аспержите и големият кокеш са чудесна диетична храна за диабетици. Тя може да се поднася с обилна мазнина и трохи от бели хлебчета, без това да навреди на болния. Големият кокеш се отглежда в зеленчуковите градини за кухненска употреба и не е идентичен с диворастящия чер оман.
Зеленият праз е също чудесен зеленчук за болни от захарна болест. Нарязан на дребно до края на листата, той се слага върху хляб и се яде всеки ден като вечеря. Също и към обяда се препоръчва силно салата от праз.
Една много вкусна и благоприятна напитка: 500 г, нарязан до зелените върхове на дребно, праз се залива с 0,7 литра тръпчиво бяло Вино, покрива се и се оставя 24 часа да престои. След това течността се прецежда и се налива в шишета. От нея се пие по една глътка сутрин и Вечер. Остатъците от праза се слагат върху хляб и се изяждат.
Един лекар по обща медицина от Горна Австрия помогна на една болна от захарна болест със следната рецепта: Три големи глави чесън се смачкват, сипват се в еднолитрова бутилка, с чиста житна ракия се долива и бутилката се оставя да престои от 10 до 14 дни. След това от течността се взима Всеки ден по една пълна чаена лъжичка преди закуска.
През април 1977 г. по телефона ми се обади една жена от Виена и ми разказа, че от 30 години била диабетичка. Помоли ме да й помогна. Препоръчах гореспоменатите приложения с различните билки и тя изпълняваше точно съветите ми от брошурата. В началото на август тя ми съобщи радостно, че направеното лекарско изследване установило нормални стойности на захарта В края на септември 1977 г. държах доклад в енорийската църква Хазенлайтен във Виена. По време на доклада тази жена взе думата и разказа: "Тридесет години бях болна от диабет. Изпълних съветите на г-жа Требен и от август вече имам нормални стойности на захарта." Последваха бурни аплодисменти от страна на слушателите.
Една позната от Гунделфинген - Бавария, пише: "Един добър мой познат беше от години болен от диабет и се нуждаеше ежедневно от инжекции. С чай и билки от брошурата Ви той успя да свали захарта си. Естествено той е под постоянен лекарски контрол. Лекарят останал изненадан от понижаването на захарта."
Един инженер от Виена имал стойност на захарта в кръвта 280. Той последвал дадените в "Аптеката на Господ" съвети. При един лекарски преглед се установило, че захарта е спаднала на 130.
Употребата на всички тези лечебни билки и диетични зеленчуци се увенчава само тогава с успех, когато човек живее точно по предписана диабетична диета.   atanas.mipa-bg.com/herbs/mariatr.html           



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1231774
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930