Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 07:50 - Валери Симеонов: Агресия като тази на Русия в Крим застрашава сигурността на цяла Европа
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един път ще бъде Украйна, втори път може да е друга държава, заяви вицепремиерът   image

 

14MAR2018  

Липсата на категоричен отговор на агресия като тази на Русия в Крим застрашава сигурността на цяла Европа. Това заяви по време на дискусия в София вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от БТА.

„Ако такива действия останат без последствия, тежко и горко на всички ни, един път ще бъде Украйна, втори път може да е друга държава, трети път на друго място може да се повтори такъв опит, и от тази крехка стабилност на Европа и на света нищо няма да остане”, категоричен беше той.

Той подчерта, че говори в качеството си на председател на НФСБ. Партията му е част от коалицията „Обединени патриоти”, в която влиза и „Атака” на Волен Сидеров – политическа сила, която последователно е заставала на проруски позиции, особено по отношение на украинската криза и санкциите, наложени на лица и фирми от обкръжението на Кремъл.

В национален ефир Валери Симеонов нарече патриарх Кирил второразрядно съветско ченге, цигарен митрополит и хитрец с вила в Швейцария
Особено драматично Симеонов и Сидеров се разминаха в оценката си за посещението на руския патриарх у нас, който размаха пръст на президента Румен Радев заради начина, по който е била отбелязана годишнината от Освобождението. Вицепремиерът нарече духовника "второразрядно ченге", при което от "Атака" и ВМРО го призоваха да се извини.

По думите му в управляващата коалиция има различия, но депутатите ѝ са достатъчни за подкрепа на кабинета
„Когато има акт на агресия, на нарушаване на международното право, съответно демократичните държави трябва да са единни, а не да се водят от собствените си икономически двустранни отношения - в случая с Русия. В тази посока трябва да се работи”, категоричен беше той.

Русия превръща превръща Крим в мощен военен плацдарм на южния фланг на НАТО, като най-съвременните ракетни комплекси и самолети са разположени на полуострова. Това коментира по време на дискусията председателят на меджлиса на кримските татари Рефат Чубаров.

По думите му Русия изтласква от Крим хора, от които не се нуждае, като на първо място това са кримските татари, променя населението на региона. „Русия влага пари в Крим, но не в икономиката, а във военни съоръжения”, каза Чубаров.

Той изрази благодарност за санкциите вследствие на анексирането на Крим, които според него добре се усещат от Русия, но по думите му не са достатъчни, за да бъде принудена тя да се върне в рамките на международното право.

В отговор на въпрос татарският лидер каза, че ще бойкотират предстоящите президентски избори в Крим. „Меджлисът на татарския народ призова не само кримските татари, а всички живеещи в Крим, да се бойкотират изборите”, каза Чубаров.

„В крайна сметка се надяваме, че Крим ще се върне в Украйна. Дотогава очакваме, че Руската федерация трябва да се научи да говори със съседите си не с езика на спецоперации, а да зачита техния териториален суверенитет и независимостта им”, посочи и украинският посланик у нас Микола Балтажи.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/valeri-simeonov-agresiya-kato-tazi-na-rusiya-v-krim-zastrashava-sigurnostta-na-tsyala-evropa




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072705
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1790
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930