Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 14:27 - Мъжкото ЕГО...
Автор: nikita8888 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1573 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 25.05.2016 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В един филм бяха казали: „Ако погалиш мъжа по интимното му място, е твой за вечерта. Ако погалиш егото му, ще е твой за цял живот.“imageКолкото повече мисля, толкова повече се убеждавам в правотата на тези думи. Жените трябва сериозно да внимаваме с егото на нашите половинки, защото ако го нараним, може да изникнат проблеми, за които не сме подозирали. Съумеем ли обаче да го третираме правилно, мъжът ще се чувства невероятно в нашата компания.
За много мъже достойнството и добрият имидж стоят над всичко.
 Те искат да се чувстват силни, харесвани, можещи, влиятелни... Все хубави неща, които нас също ни радват, но не винаги получаваме от половинките си. 

Мъжкото его претендира да бъда толкова силно и всеобхватно, а в същото време е по-крехко и от най-ранимата женска душа. 

Най-често мъжете се засягат на теми свързани със сексуалността, финансовите възможности, твърдостта на характера, професионалните си способности
. Едва ли има по-унизително нещо от това да кажете на един мъж, че тотално се е изложил в леглото и не сте изпитали никакво удоволствие от сексуалните ви преживявания. Или, че е най-лошият любовник, който сте имали. А защо не, че има странно малък член. Всеки мъж ще се почувства страшно унизен и едва ли някога повече ще иска да има нещо общо с вас. Нараненото его на мъжа е сигурен начин да го загубим завинаги. Мъжете трудно преживяват да ги потиснат и да им се подиграят. Особено ако това стане пред приятелите им или на обществено място. Тогава със сигурност ще го помнят много дълго.

Ние жените сякаш сме свикнали с това, че трябва да сме много внимателни към егото на мъжете. Замисляли ли сте се обаче защо е така? Защо повечето мъже имат его, от което буквално страдат? В същината на проблема спокойно може да съзрем комплексите на мъжете. Или иначе казано – колкото по-високо е егото му, толкова повече са комплексите му.    imageМъжете, които крият същността си зад високите претенции и непрестанно демонстрират наранено его, най-вероятно крият в себе си редица комплекси и са силно неуверени в себе си.Именно затова мъжете с голямо его често унижават половинките си и ги карат да се чувстват зле с обидни реплики и квалификации, които го принизяват. Те искат да блеснат пред жената, да се чувстват по-напред във всеки един аспект от живота – да имат по-добра професия, да изкарват повече пари, да са по-силни и по-умни. Когато един мъж не успее да усети това надмощие над жената до себе си, той чувства егото си наранено и прави всичко възможно да заеме доминираща позиция. Често се случва така, че двойки се разделят, защото жената е по-дейна и по-оправна от мъжа и той, не можейки да го приеме, започва да създава куп проблеми в отношенията им.
Успелите и свестни мъже, които могат да предложат много на една жена, обикновено не се терзаят толкова от егото си. 
Не че го нямат, просто не го чувстват наранено толкова често. Сами знаете как някои мъже може да ви се обидят толкова много от някоя безобидна шега, че ви се струва, че общувате с дете. Уверените мъже имат способността да разбират шегите ни и да се справят с женското недоволство. За останалите е по-лесно да се нацупят, вместо да се замислят дали проблемът не е в тях.

За съжаление, често се срещат двойки, при които жената премерва всяка реплика, за да не нарани егото на половинката си – прави му по-малко забележки и се старае той да има достатъчни голямо самочувствие, независимо дали има на какво отгоре. 

В действителност мъжкото его е ценно нещо, но само когато е с мярка. Всеки мъж го има и ние трябва да го уважаваме. Започне ли обаче егото му да взема превес в отношенията ви и да се грижите повече за имиджа му в неговите очи, отколкото във вашите, то червената лампичка е време да светне. Егото не е бива да е синоним на комплексите му и да ни помрачава отношенията. Мъжкото его трябва да е приятна краска на силните ни половинки, която ни докарва до лека усмивка, когато го проявят. Нищо повече.



Гласувай:
9



1. nikita8888 - 8322_1. jpgМъжете, които крият ...
25.05.2016 14:28
Мъжете, които крият същността си зад високите претенции и непрестанно демонстрират наранено его, най-вероятно крият в себе си редица комплекси и са силно неуверени в себе си..
цитирай
2. krassko - Трябва да има мярка и уважение
26.05.2016 02:16
А тя какво - преспа с шофьора ми.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikita8888
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 96152
Постинги: 57
Коментари: 76
Гласове: 570
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031