Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2006 09:24 - Садам Хюсейн и Мумар Кадафи или как си отиват диктаторите
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 13312 Коментари: 25 Гласове:
2

Последна промяна: 30.12.2006 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обесването на Садам Хюсеин за убийството на 148 шиите през 80-те години е най-силната американска подкрепа за свободата на българските медици в Либия. Днес когато бъдат разпространени кадрите от изпълнението на смъртната присъда на диктатора виновен за смъртта на десетки хиляди. В целия свят и  всеки един диктатор в арабския свят включително и Мумар Кадафи ще се замисли поне малко какви ги върши, дали някога няма да му се търси отговорност за убийството на невинни.
Светът се променя. Аз мисля, че роднините на българските медици не трябва да стоят със скръстени ръце, а да предприемат активни съдебни действия спрямо либийския диктатор. Не спрямо либийската държава а директно срещу либийския диктатор като подадат молби в испански съдилища подобно на жертвите на чилийския диктатор Аугусто Пиночет. Подобно заведените дела срещу африкански диктатори в белгийски съдилища. Да се опитат да заведат дело и в Международния наказателен съд, ако Либия е ратифицирала конвенцията на ООН за него.Естествено делата не трябва да се водят само за престъпленията извършени срещу нашите медици като мъченията от режима и незаслуженото лишаването от свобода вече 8-ма година, а и за заразяването 400-те либийски деца и смъртта на част от тях, ЗАЩОТО КОЙ АКО НЕ ЛИБИЙСКИЯ ДИКАТОР Е ВИНОВЕН ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ЛИБИЙСКАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА.Престъпленията за които може да бъде обвинен Кадафи са много включително подържането на международния тероризъм - справка Атентата в Локърби и убийствата на хиляди негови противници в Либия.Тук пресата в България е длъжник,защото не ни е запознала с либийски представители на противниците на режима в страната и в емиграция.
Така си отиват диктаторите и българското правителство и нашето общество ще помогнат много на света и на либийското общество, ако предприемата истинска междунардна съдебна интервенция лично против дикатотра с искове и контра искове. Не трябва да се стои със скръстени ръце.
Пожелавам на всички българи през Новата 2007 година да видим обесването и на либийското копеле и смъртта на брадатия чичко на острова на свободата.

ЕТО И НЯКОИ ТЕКСТОВЕ ОТ НАШИЯТ НК  - за размисъл.

Чл. 5. (Изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Наказателният кодекс се прилага и към чужденци, извършили в чужбина престъпления от общ характер, с които се засягат интересите на Република България или на български гражданин. Чл. 6. (1) Наказателният кодекс се прилага и по отношение на чужденци, извършили в чужбина престъпление против мира и човечеството, с което се засягат интересите на друга държава или чужди граждани. (2) (Изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Наказателният кодекс се прилага и за други престъпления, извършени от чужденци в чужбина, когато това е предвидено в международно съглашение, в което участвува Република България.

ОЩЕ ЕДНА НОВИНА ОТ ДЕНЯ :

Либия обяви 3-дневен национален траур заради екзекуцията на Хюсеин. Според властите Саддам е бил жертва и мъченик.

Страх ли го е маминия диктатор.


Тагове:   как,   отиват,   Кадафи,   Мумар,


Гласувай:
2



1. анонимен - Бате сериозно си си промил мозъка.
30.12.2006 11:25
Това дето си го писал са пълни глупости все едно чета статия на страницата на CNN вземете се малко в ръце хора и мислете трезво Джамахирията ги осъди и това е сега са пуснали опцията плащате си и си ги взимате обратно друг е въпроса че наще муньовци нищо неправят.Вместо да се хабиш да пишеш глупости вземи свърши нещо по полезно ако ги чустваш тези медици толкова невинни и неоправдано осъдени.Можеш примерно да подемеш кампания за събирането на нужните пари и да свършиш нещо реално за тях но пишейки такива стихосбирки на тема големите диктатори не помагаш с нищо на никого.Садам Хюсеин е подкрепян и въоражаван от Американското правителство в продължение на 10 години както и талибаните бяха създадени от същото това правителство така че ела пак да ми говориш за терористи и диктатори това са неща създадени от правителството на САЩ за да се борят индиректно със Съветският Съюз и ако това не ти е станало ясно явно не си внимавал в часовете по история щото като те гледам в ония години незнам даже дали си можел още да ритяш топка пред блока си.
цитирай
2. анонимен - Промити мозъци
30.12.2006 11:43
По-скоро Садам и подобни терористични другарчета са се мислили за недосегаеми. Кадафи е от същата социалистическа порода.
цитирай
3. nio - Анонимен, що не спретнеш един ми...
30.12.2006 11:45
Анонимен,що не спретнеш един митинг в подкрепа на Садам.
Въоръжението му беше руско,а имаше и някои наши изделия.Тук му ремонтирахме и самолетите,та още има да си чакаме парите.

Мето,абсолютно съм съгласен че всеки диктатор избивал собствения си народ,трябва да свърши на площада.
цитирай
4. анонимен - колега
30.12.2006 11:51
анонимен,защо не изприпкаш да направиш една свирка на Саддам преди да го проснат да съхне/нещо като последно желание/,а?
цитирай
5. анонимен - Smarta na diktatora
30.12.2006 12:11
Naistina gospodina po-gore si e promil mozaka.Irakskia diktator varsheshe mnogo "gluposti",no vinagi beshe "podkrepian"ot Amerika.Nakraia Amerika go likvidira.A za libiiskia diktator e neshto drugo.Nashite medici gi osadi fanatizma na Djamahiriata i ako v neshto e vinoven glupavia diktator na Libia e,4e ne postavia svoeto veto nad tozi fanatizam.Predi okolo godina 4etoh material za nashenka-balgarka,koiato e "rabotila"okolo 3/tri/godini/ako ne barkam za godinite/,kato masajistka na Kadafito-diktator.V intervuto s neia tia spodelia kolko e dobar,4ove4en,mil,vnimatelen,vazpitan i t.n.libiiskia diktator.Niama i samnenie,4e s nashata masajistka toi e bil mil i vnimatelen,osobeno imam predvid "masajite",koito na 100% sa "preminavali" v seksualna igra.Nakratko "nashenkata"e bila 4ast ot proslovutia harem na Kadafito,kadeto ne lipsvat i manekenki ot Evropa i dr,kraishta na zemnoto kalbo.Po mnenieto na mnogo spezialisti po arabskite problemi,interesite ns Kadafito sa da si krotuva,da ne se protivipostavia na relegioznia fanatizam i po tozi na4in si osiguri spokoino "sajitelstvo"s harema si.
цитирай
6. ridiculous - Хора,
30.12.2006 12:20
не се заяждайте за глупости. Аз лично мисля, че изпълнението на смъртната присъда на Саддам едва ли ще накара някого да се замисли. За мен политиката е своеобразна форма на лудост, при това една от злокачествените такива. Даже и ние тука ставаме зли един към друг, когато заговорим за политика, макар че аз лично нямам какво да деля с нито един от вас. Тъпо е. Вярно е, че Саддам е отговорен за куп престъпления и по силата на международното право, трябва да бъде осъден за престъпления към човечеството. По този въпрос спор няма. Но освен това, аз подозирам, че със смъртта му доста тайни ще се погребат и че бързането не е от жажда за справедливост, а както обикновено, някой има интерес от това. Нямам факти, просто усещането ми е такова. Цялата история с войната с Ирак е един от фарсовете на Буш, на когото аз никак, ама никак не вярвам в благородните подбуди...
В тази лудост българските сестри са губещи, каквото и да се случи по-нататък.
nio, не е нужно човек да подкрепя Саддам, за да счита изпълнението на смъртна присъда над него от подставеното от Буш правителство за тъпотия. Моля те, не подменяй смисъла на мненията на анонимните, просто това не е коректно към спора. Нужни са друг вид аргументи.
цитирай
7. анонимен - Irak-rusko orajie i balgarski uslugi!
30.12.2006 12:51
Anonimen-11.45,viarno e 4e Rusia dava orajie na Irak,kakto e viarno i za remonta na samoletite,no tova he izklu4va podkrepata na Amerika,koiato imashe"interesi"v kraina smetka da likvidira diktatora.Po sashtia povod moga da ti kaja,4e stotici balgari imat da polu4avat pari ot rabotata si v Libia,ne samo kato medizinski rabotnizi,a i kato stroiteli.No Kadafito niama "otnoshenie" po dalgovete na bolnicite i stroitelnite firmi.Neshto po-ve4e:Prepora4vam da otvorite "Dnes.bg"/internet/ i pro4etete materiala"Kadafi vidia shpionska vrazka v SPIN-deloto".Tova e oshte edno potvarjdenie,4e i toi e sashtia kato bivshia irakski diktator.
цитирай
8. nio - ridiculous, мисля че съм се изразил ...
30.12.2006 13:05
ridiculous,мисля че съм се изразил прекалено ясно.

МЯСТОТО НА ВСЕКИ ИЗРОД ИЗБИВАЛ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД Е НА БЕСИЛКАТА.

Това че криптокомунистите продължават да мислят с лениновите определения за "империализма" не намаляват вината на един изрод.Или пък може би греша?
По комунистически,врагът на моя враг ми е приятел.Враг ми е световния империализъм,следователно Садам ми е приятел.Майната му колко от своя народ е избил.

Всеки има право на мнение.Света обаче върви в определена посока и движеща сила отдавна не са писанията на Ленин за "Империализма последен стадий на загниващия капитализъм".

Капитализма процъфтява,а "социализъмът" се срина с трясък,малко преди да измрем от глад и мизерия.
цитирай
9. ridiculous - nio,
30.12.2006 13:46
именно за това иде реч. Прекалено си ясен и си твърде категоричен, а този подход не оставя място за съмнение и размисъл, срещу което аз възразявам. Защото да се съмняваш, по мое мнение, е най-силният антидот срещу всеки диктат.
Лично аз се съмнявам, че когато обесиш един злодей, от това светът става по-добър или дори само по-справедлив. Злото трябва да се изучи, то не може да се изкорени с още убийства.
цитирай
10. meto76 - Мислех да изтрия някой от мненията, ...
30.12.2006 18:12
Мислех да изтрия някой от мненията, които определено подкрепят човеконенавистни режими, но ги оставям с оглед свободата на словото. Съжалявам, че никои не се е изказал за възможността да се води дело в чужбина срещу диктатора и за свободата на българските медици.
цитирай
11. gantree - за дело в чужбина
30.12.2006 20:33
може да се заведе подобно дело и у нас, в България;
не че съм против завеждането на подобни дела в някоя от страните от ЕС, просто това си е наша работа и ще е по-добре да си я свършим у нас; и без това нашите съдилища са само с няколко милиметра по-напред от либийските по отношение на влиянията, а ще е и къде-къде по-лесно на такива като Дърева, Сидеров или Трифонов да спретнат една червена агитка с байраци пред Съдебната палата - досущ по примера на либийската "общественост";

прочее, поздравления за коментара ти, meto76
цитирай
12. meto76 - Че е по-лесно са спретне едно такова ...
30.12.2006 20:51
Че е по-лесно са спретне едно такова дело у нас, наистина е така.Но отзука ще е по-малък, ако делото се води у нас, а не в Европа.
цитирай
13. krasi2g - Предварително се извинявам,
30.12.2006 23:29
драги meto76. Не искам да омаловажавам мнението ти, но някои от изказванията ти ме убиват. Причината да не се въздържа от коментар тук е преди всичко изявлението ти в началото, че обесването на Саддам е най-голямата подкрепа за медиците ни в Либия. Ако следиш постъпките на Кадафи от миналото до наши дни би трябвало да си наясно, че той е психопат, с месиански синдром. Обесването на Саддам по-скоро би го провокирало да изпълни смъртните присъди, отколкото да го стресне. Една война на Щатите с Либия при настоящото положение на нещата е почти невъзможна. Идеален момент да се порепчи на запада (да си спомним как Кадафи искаше да е обединител на арабския свят, гласът на Северна Африка и т.н.) А ако не дай аллах все пак има война - какъв по-добър повод от това да влезе отново в ролята на мъченик на общоарабската кауза и да започне отново да надава воплите отпреди няколко години. И извинявай, но Пиночет изби хиляди. Под носа на щатите. И нищо. Умря си неосъден. Между другото, защо щатите нападнаха Саддам? Някакви оръжия за масово поразяване търсеха май? И след като не намериха какво стана? Обесиха Саддам. Не ми е мъчно за него. Ужасът ми е, че бомбардираха Сърбия за няма нищо. Утре може да обявят, че у нас има ядрено оръжие, ако не им хареса президента. Не бива да се възхищаваш на такива методи. А най ми е жал за медиците ни. Прибързаното обесване на иракския сатрап е най-лошото нещо дотук. Развързва ръцете на Кадафи - направо го чувам:
"Обесиха Саддам за няма и година от залавянето му, в разрез със собствената им Женевска конвенция! А на сестрите и палестинския лекар бе осигурен честен процес - 7 (седем!) години делото бе внимателно разглеждано, присъдата бе обжалвана и делото бе отново разглеждано! Затова либийския съд е честен и безпристрастен, за разлика от скалъпените процеси, водени от американските марионетки"... И така нататък, вече можеш и сам да продължиш. Извинявай, ако съм те засегнал. Не те карам да приемеш мнението ми. А, и да, Саддам, както и повечето диктатори играеше двойна игра със световните сили - получаваше оръжие и пари както от САЩ, така и от СССР. Навремето Аятолах Хомейни (Иран) беше враг номер 1 на САЩ. Затова въоражаваха Саддам, за да воюва той с Иран. Ох, има още доста (любимото ми е момента в който Саддам разбира, че ЦРУ помага и на Иран, за да се избиват колкото се може повече арабеските помежду си. Тогава някъде Саддам стана върл враг на Америка), но и без това стана много дълго.
Айде, сполай ти, но не вярвай на всичко от CNN.
цитирай
14. анонимен - taka
31.12.2006 07:02
6te gi obesqt, wsi4ko we4e e kym kraq si. Nikoi ne gleda seriozno na tova. Spravka - novinite na BBC CNN i t.n. Tam govorqt za humanno otno6enie kym na6ite - zna4i - vinovni sa, pravilno sa osydeni, samo ne gi besete. Tolkova li sa maloumni vsi4ki v Bg - bez izklyu4enie.
Hei maloumnici, sybudete se!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
15. анонимен - Терорист или не !
31.12.2006 17:16
Лично за мен Садам и в по голяма степет и Кадафи са едни от най големите патриоти .Политиката на днешни времена в която парите въртят света и на съвсем друго мнение .Ако някой се позамисли и има направена някъде статистика ще установи ,че най големият терорист си е Буш - САЩ.Едва ли през цялото управление на Садам има и наполовина от жертвите който се дават в момента .Колкото до Кадафи той е много по образован от всички тук четящи интересно е да се знае ,че той говори перфектно 7 езика и е много добър оратор.Докато не разберете ,че всичко в този живот се мрави за пари и няма никакви морални цености .......абе животът е кофти и е много несправедлив
цитирай
16. gantree - http://www. geocities. com/ga...
31.12.2006 20:13
http://www.geocities.com/gantree1/lybia/1998.html
цитирай
17. meto76 - Тотално съм разочарован от факт, че ...
01.01.2007 12:39
Тотално съм разочарован от факт,че коментиращите по-горе се занимават с това колко добри и начетени хора били Садам Хюсеин и Муамар Кадафи и какви борци срещу американския империализъм са, но не и с основната идея в написаното - да се води дело срещу либийския режим и неговия лидер извън България в Европа.
цитирай
18. gantree - не се разочаровай
01.01.2007 13:37
такива са децата на зрелия соц, факт е.
само такива като Саддам и Кадафи са им на сърцето
цитирай
19. sineater - ...
01.01.2007 15:40
?! - скепсис
цитирай
20. krasi2g - А аз от своя страна съм изключително разочарован
01.01.2007 23:20
от това, че млади и интелигентни на вид хора одобряват без да се замислят политиката на намеса във вътрешните дела на различни страни под измислени предлози, създаващи по този начин негативни настроения в целия свят, жертва на които настроения са и нашите заложнички в Либия. Арабските диктатори (а и не само арабските) са продукт на късогледата политика на същите Съединени Щати, които дълги години ги подкрепяха, въоръжаваха и хранеха. Не харесвам диктаторите от никакъв вид, дори и тези с 4 годишните мандати. С две ръце съм "за" дело срещу либийската държава, марионетния съд и лично срещу Кадафи. Но американците не ни помагат по никой начин (засега). А както казах, основното ми възмущение е породено най-вече от изказването, че обесването на Саддам допринася с нещо за нашата кауза. Напротив, това е най-вредното нещо, което можеше да ни се случи. А изказването на Кадафи относно международния натиск по отношение на делото за медиците доказва, че той няма намерение да се отказва. Каквото кажат САЩ, той ще прави наобратно.
А ако написаното беше само призив да се води дело срещу Кадафи и кликата му - щях да кажа браво. Но не мога да подмина останалите неща, които считам за... хм... ами за дивотии. А може и аз да греша някъде, знае ли човек. Иначе пък, от друга страна, много се радвам, че така искрено се вълнуваш. Я каква хубава дискусийка се спретна. Много хора се изказаха, много мнения се чуха, и много хора са прочели всичко това. Трябва да си доволен. Хубаво е човек да не е безразличен, да защитава мнението си и да се бори срещу нещата, които счита за несправедливи. Само дето мненията ни не съвпадат напълно.
цитирай
21. krasi2g - @ gantree:
01.01.2007 23:25
Децата на зрелия социализъм са верно интересни. Много са ми забавни. За разлика от децата на незрелия капитализъм, които са ми убийствено скучни.
Мерси за линка - добре е, че си се постарал да популяризираш фактите. Дано повечко хора погледнат информацията там.
А това, че някои защитават Саддам, Кадафи и подобните им е нормалната реакция, която е противовес на една ненормална политика. Не забравяй и това, че гледната точка е много важна - за мен и за теб диктаторите са зло. Арабският мироглед обаче е друг. Малцина го разбират, така че няма да го коментирам. Често обаче това, което за нас е добро, за тях не е. Но неоспорим факт е, че Щатите редовно нападат суверенни държави, месят се по недопустим начин из целият свят в преследване на собствените си (предимно финансови) интереси и така пораждат проблеми, от които си патим всички.
Поздрави, и дано не съм те засегнал някъде.
P.S.: Вече можеш да допълниш хронологията за 2006г. :(
цитирай
22. overload - Не може без диктатори
04.01.2007 07:41
Там е работата, че подобни държави могат да се управляват само от диктатура. Там не може и не бива да има демокрация. Може да са всякакви ама сега света си пати от Шиптарите. Не без нищо Енвер Ходжа ги държеше затворени в Албания. Сега става и с другите мюсюлмани така. Плъзват навсякъде и ликвидират всичко.
цитирай
23. анонимен - teroristi
12.04.2008 20:06
ne se karaite za gluposti........
цитирай
24. анонимен - teroristi
12.04.2008 20:06
ne se karaite za gluposti........
цитирай
25. анонимен - teroristi
12.04.2008 20:06
ne se karaite za gluposti........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580186
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031