Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2008 09:33 - За Бойко или добро, или нищо...
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
0



За Бойко или добро, или нищо...


...или как хората на Борисов прочетоха конското на Ройтерс

Атанас Чобанов
Парижки вести

Вчера в предаване по "Нова Телевизия" Бойко Борисов обяви за предателство препечатването на критични за България (и по-специално за него) коментари от западната преса.

От изказването на бившия бодигард на Живков и собственик на рекетьорска охранителна фирма се подразбира, че единствено препечатването на хвалебствени коментари е достойно и похвално за пресата.

За съжаление изнамирането на такива положителни статии от доста време насам е голям проблем.

Изход, обаче, има!  Рецептата е предложена от редакторите на сайта на партия ГЕРБ,  които са запълнили липсата на положително съдържание по своеобразен начин.

На интернет страницата на партията се мъдри преразказ на критичен материал за България, публикуван от агенция Ройтерс на 12-ти май.

Там четем следното под насочващото заглавие: "Ройтерс: Българите се нуждаят от силната ръка на Бойко Борисов".

В България духът на българите е доста нисък и много от тях признават, че родината им се нуждае от силна ръка, за да се оправи. Според повечето българи тази силна ръка я притежава кметът на София Бойко Борисов. Допитвания на общественото мнение показват, че неговата опозиционна, изповядваща десни убеждения партия ГЕРБ ще спечели най-много гласове, ако днес бъдат организирани парламентарни избори.

http://gerb-bg.com/index1.php?menu=analysis&id_analysis=44

А ето и оригиналния текст на Ройтерс:

Заглавие:  Имиджът на България страда докато престъпността цъфти

Подзаглавие: Необходима е силна ръка?
 ...
Много българи казват, че страната има нужда от "здрава ръка" и посочват живописния кмет на София Бойко Борисов. Проучвания на общественото мнение показват, че неговата дясна партия ГЕРБ ще спечели, ако изборите се проведат днес, докато подкрепата за социалистите спада.

48-годишният Борисов - бивш бодигард на бившия цар Симеон Сакскобургготски и покойния комунистически диктатор Тодор Живков, спечели българите с простия си език и кампания срещу престъпността като секретар на вътрешното министерство в предишното правителство.

Твърди се, че Борисов също е имал в миналото връзки с подземния свят в страната. Той отрича.

Много мои колеги биха оставили без коментар това сравнение на двата текста, но специално за публиката спечелена с простия език на Борисов ще си поиграя на "отрийте разликите".

Като цяло материалът не акцентира върху нуждата от силната ръка, а върху престъпността, корупцията и неспособността на правителството да се справи с тях, което може да доведе до политическа и икономическа изолация.

Говори се също за натиска от Брюксел и за санкциите, на които може да бъде подложена страната.

В подзаглавието "Необходима е силна ръка?" има една дебела въпросителна. Тя никак не е случайна. Въпросителната, съчетана с живописното житие-битие на бившият охранител, който отрича връзките си с подземния свят означава, че Ройтерс никак не е убеден в историческата необходимост от силната ръка на Бойко Борисов.

Някои българи, особено тези, които са спечелени с "простия език" може и да са убедени.

Но те пък Ройтерс не четат, така че не е ясно с каква цел деформираният преразказ на написаното от престижната агенция се кипри на сайта на ГЕРБ.

Като се замисля, те и моя коментар няма да прочетат, така че за какво ли го пиша?

А, да, сетих се, пиша за Ройтерс, за да разберат как силните на деня манипулират тяхната информация в страната на цъфтящата престъпност.

 http://www.epochtimes-bg.com/2008-02/2008-05-13_04.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579088
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031