Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2009 22:21 - Начинаещ терорист се опитал да взриви 60-етажен небостъргач с експлозив-менте
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1055 Коментари: 0 Гласове:
1



Начинаещ терорист опита да взриви 60-етажен небостъргач с експлозив-менте Николай Атанасов - 25 Септември 2009 19-годишният йорданец Хосам Махер Хюсеин Махди се хванал на клопката на ФБР в Далас, сега го очаква доживотен затвор
image
Небостъргачът "Фаунтин Плейс".
image image

В Далас, Тексас, бе арестуван гражданин на Йордания опитал да взриви с кола-бомба една от забележителностите на града – красивият 60-етажен огледален небостъргач “Фаунтин-Плейс” (Fountain Place), предава Associated Press. 19-годишният Хосам Махер Хюсеин Смади (Hosam Maher Husein Smadi) паркирал заредения с взривното устройство автомобил на подземния паркинг на офис-сградата, но не успял да го детонира, тъй като експлозивът бил фалшив – Смади станал жертва на успешна операция на федералните спецслужби.

Начинаещият терорист, който живее и работи в градчето Итали в Северен Тексас, бил арестуван на местопрестъплението и ще бъде изправен пред съда в петък местно време.

Той е обвинен в опит за използване на оръжие за масово унищожение и е заплашен от доживотен затвор. Смади, който бил засечен по време на редовните си посещения в ислямистки сайтове, бил подлъган от агент на ФБР, който му набавил фалшивия експлозив, представяйки се за емисар на терористичната мрежа “Ал Кайда”.

По същия сценарий и в същия ден, четвъртък, 24 септември, бил организиран ареста на друго кандидат-камикадзе в Илинойс. 29-годишният Майкъл Финтън (Michael C. Finton), известен с мюсюлманското име Талиб Ислям, опитал с бомба-менте да организира атентат пред сградата на Федералния съд в Спрингфийлд.

В четвъртък местно време бяха повдигнати обвинения срещу 21-годишният американец-ислямист от Бруклин Бетим Казиу (Betim Kaziu), който смятал да убива американски войници в Афганистан, Ирак или на Балканите в редиците на терористична групировка. Той търсил начин да замине за тренировъчен лагер в Пакистан, но вместо това бил задържан от американски агенти в Косово през август. Други двама американци-ислямисти от Северна Каролина, арестувани за подготовката на атентати зад граница, пък бяха обвинени в заговор за нападение срещу база на щатските морски пехотинци във Вирджиния, само на 50 км. от столицата Вашингтон.

Новините за успешната антитерористична кампания на американска земя бяха оповестени на фона на продължаващия скандал около терористичния заговор, разкрит в Ню Йорк. Главният заподозрян, Наджибула Зази (Najibullah Zazi), живеещ в Колорадо, вчера бе обвинен в подготвянето на атентат с оръжие за масово унищожение. 24-годишният мъж, преминал подготовка в лагерите на “Ал Кайда” си набавял материалите за направата на бомби от обикновени козметични салони. Инструкциите за сглобяването на самоделните взривни устройства били открити в компютъра му, а цел на терориста било нюйоркското метро.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=20681



Тагове:   терорист,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614348
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930