Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2010 13:18 - ПЪЛЕН СПИСЪК НА АГЕНТИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ В БАН
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 43152 Коментари: 59 Гласове:
8

Последна промяна: 09.02.2010 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ --------------------------------------------------------------------------------------     Р Е Ш Е Н И Е № 110/ 09.02.2010 г.     Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 2 – председателят, заместник-председателите, главният научен секретар, членовете на управителни съвети, директорите, заместник-директорите, научните секретари в Българската академия на науките и в нейните научни институти и други самостоятелни звена. Проверени са 348 лица. Три лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия   Р Е Ш И :       установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на следните лица:    

http://www.comdos.bg/images/stories/reshenia/110-.doc

http://www.comdos.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=1032&Itemid=47



  С решение от днес комисията по досиетата обяви 44 агенти на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия в Българската академия на науките (БАН).

Комисията е проверила 348 лица, заемащи следните отговорни длъжности в академията: председателят, заместник-председателите, главният научен секретар, членовете на управителни съвети, директорите, заместник-директорите, научните секретари в БАН и в нейните научни институти и други самостоятелни звена.

Сред обявените агенти се открояват имената на Константин Косев – зам.-председател на БАН, Иван Хавезов – член на УС на БАН, Георги Марков – директор на Института по история към БАН. Освен него сътрудници на ДС се оказват и ръководителите на над 8 института в БАН.

"Прави впечатление, че за първи път присъствието на сътрудници на ДС в институция надхвърлят 10 процента", коментира пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Подробности очаквайте по-късно на
www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Тагове:   списък,   бан,


Гласувай:
8



1. vmitkov - Симеон Дянков
09.02.2010 13:59
май ще излезе прав, а?
цитирай
2. meto76 - БАН е отживелица. Държавата си х...
09.02.2010 14:09
БАН е отживелица.Държавата си харчи парите на вятъра.Никаква полза от тази институция и с нея и без нея все сме си същите гашници.
цитирай
3. анонимен - БАН е абсолютно неефективна..
09.02.2010 15:30
прав е разбира се Дянков - в силните университети (основно частни) се наливат огромни бюджети...каквито ние нямаме
Сн С
цитирай
4. meto76 - Като гледам списъка, колко Дире...
09.02.2010 15:38
Като гледам списъка, колко Директори на институти с измислени имена има.Нямам думи.
цитирай
5. meto76 - БАН: Принадлежността към ДС е сл...
09.02.2010 16:03
БАН: Принадлежността към ДС е сложен, личен избор
09.02.2010 15:51
Последствията от дейността на ДС са тежък проблем за българското общество, се заявява в изявление на ръководството на БАН във връзка с огласените по-рано днес резултати от проверката на Комисията по досиета.

Фактите за принадлежността към службите трябваше да бъдат разкрити още в началото на продължаващия вече 20 години преход у нас, за да може днес да имаме обективен поглед към случилото се от позиция на времето и всички институции в държавата да се чувстват свободни, заявяват от БАН. Принадлежността към ДС е сложен, личен избор, пише в изявлението.

Всеки има правото да избере своята реакция на този морален казус днес. Ръководството на БАН заявява, че единственият критерий, който е определящ за административното и научното развитие на работещите в Академията са професионалните качества на всеки.
цитирай
6. meto76 - Както виждаме ръководството на БАН ...
09.02.2010 16:11
Както виждаме ръководството на БАН не иска оставки.За тях принадлежност към един сатрапски подтиснически режим е хуманно,човеколюбиво дело.И това е въпрос на личен избор.Пази боже тази държава, ако такава ни е цялата интелигенция.Ето защо няма да стигнем Полша,Чехия и Унгария скоро.
цитирай
7. анонимен - и на кого пък му е притрбвала интелигенция в БГ
09.02.2010 17:09
...)))
Сн С
цитирай
8. анонимен - Като ще вадят досиета,
09.02.2010 17:45
ХаЙде да започнем с патриарха! После с всички инстанции!
Знаете ли защо сегат вадят досиета?
Трябват им земите на БАН!
Ха ха !
Използват наивници ,за да си прокарват тезата!
Следващият удар ще бъде срещу образованието!
На тях не им трябват учени българи!
цитирай
9. gothic - Знаетели обаче къде е пробема? че ...
09.02.2010 17:46
Знаетели обаче къде е пробема? че жертви на реформата ще паднат не феодалните старци и ченгетата, а младите и надеждни учени. Другия въпрос е защо точно, ама точно сега излиза този списък?
цитирай
10. анонимен - мутромилиционерия
09.02.2010 18:36
Поръчка е.Добре платена.Ето как милиционерите стават милионери. Не само имотите са цел. Съборят ли БАН Краят на България ще е скоро.Територия с достатъчно предатели на важни постове.
цитирай
11. gothic - Поръчка е. Добре платена. Ето как ...
09.02.2010 18:41
анонимен написа:
Поръчка е.Добре платена.Ето как милиционерите стават милионери. Не само имотите са цел. Съборят ли БАН Краят на България ще е скоро.Територия с достатъчно предатели на важни постове.



Правилно! В България трайно се е настанила милиционерщината, стил 1985 година. Във всяка една област. Устни заповеди с последвало прехвърляне отговорността на подчинените, всяческо подтискане на по-низшите постове - цари навсякъде в обществото
цитирай
12. анонимен - pazi boje
09.02.2010 18:46
ами кога да излезе бе приятел,през 92г. не можа,през 96г. не през 98г. само малко имена,но не и това на гоце,не и на медиите, на тези които манипулират обществото.разбери едно, доносник това не е агент,доносника е просто измет и не бива да се гласува за измет
цитирай
13. анонимен - КО ПРАВЯ ТУК В бг
09.02.2010 18:54
НЯКОЙ ЩЕ ЛАПНЕ МИЛЯРДИИИИИИ
цитирай
14. анонимен - Досиетата
09.02.2010 19:39
Съвсем неволно се разкреха досиетата! Всички правителства, парламенти и едри индустриалци са бивши оперотивни работници от Органите, доностници и биячи по лагерите. Природата сама ги поднесе.
цитирай
15. анонимен - Навремето, когато комунистите са ...
09.02.2010 20:00
Навремето, когато комунистите са дошли на власт, от Царските тайни служби са уволнени цифром и словом ТРИМА шефове, целият останал персонал е преназначен на работа - комунистите са знаели, че агенти и полицаи не се обучават за две-три години. Преди това противоконстотиционният военен режим СЪЩО не е уволнил никой от специалните служби. Само днес се продължава дискредитирането на служителите на специалните служби в България... Защо? Ами на балъците се пробутват реплики, че тия са лоши и са служили на режима... Естествено! ВСИЧКИ служехме на режима, но до днес няма дискредитиран полицай за службата му в милицията, няма дискредитиран преподавател за преподаване на комунистическите идеали на децата в училище или във ВУЗ-овете. С какво бившите агенти на ДС са по-различни? Ами с това, че именно ТЕ участваха в Студената война. И онова, което правеха за Родината си, беше трън в очите на редица страни като САЩ, Великобритания и т.н. И ТЯХНОТО желание е тези хора да бъдат наказани за службата си. А службата на Родината е безапелационна - права, или не, Родината е искала от тях нещо, което те са правили.
Можехме да използваме тези специалисти така, както царските такива са използвани от БКП, но те бяха трън в нечии очи, а балъците ВСЕ ОЩЕ припяват, без да знаят защо, че трябвало да ги наказваме. По същата причина нямаме и армия - Англия и Франция още не могат да ни простят Одринската загуба, а не заради липса на пари...
11, иди поживей в САЩ или в Англия и тогава говори за полицейщина. В Англия полицаите са с такава численост, че дори ходят без огнестрелно оръжие. В САЩ съществува ФБР и ЦРУ, които и до днес използват методи, подобни на тези от бившата наша ДС - здрав кьотек в ареста, шпионаж на частния живот и кореспонденцията, пропаганда, предледване на ПОЛИТИЧЕСКИ неизгодни личности... Ама за тях още никой не е посмял да каже, че са измет, нали? Затова в САЩ има държавност - има полицейщина. У нас няма полицейщина, съответно и държавност няма.
цитирай
16. raders - ох на мама,
09.02.2010 20:32
Знаеш ли какво. - Целият проблем идва от това, че изобщо ги е имало комунистите. Так където ги е нямало, няма и проблеми... Ами поогледай се.
цитирай
17. meto76 - Не мога да разбера как може да има ...
09.02.2010 20:34
Не мога да разбера как може да има хора, който да защитават тази паразитна структура наречена БАН.За 50 години съществуване тази организация няма нито едно същестествено откритие и постижение в някаква научна област.Всичко е вятър и мъгла.
цитирай
18. анонимен - защо да пазим самосрутващи се отживелици?
09.02.2010 20:35
колко талантливи учени са загробени от старците с много титли в бан? средната възраст на преподавателите е над 72 години - срещу 37 в наса. затова и там дето е наса лани показаха 18 вида енерийно самоиздържащи се къщи, а тук измазваме полу-жилищата от панели по следвоенна технология. затова там, където има неодържавени здравни каси на един жител се падат средноаритметично 220 - двеста и двадесет квадратни метра жилище, а тук ни тъпчат в килийки и кутийки. навсякъде, където шпионите на комунизма бяха отстранени от властта, и държавите, и народите рязко повишиха своя стандарт на живот - всички бивши роби на комунизма в европа освен тук. и когато някой гузен пак опитва стария болшевишки номер да подменя понятията, не спирайте да го карате да изговаря докрая - кадесарите и другите шпиони служеха на родината, но не на българската родина, а на родината на техните господари - съветския съюз, и това служене беше унизително и убийствено за тукашните хора - българите, моят народ. аман от доносници, в полша ги съдят за престъпленията им според тогавашните им закони, навсякъде публикуваха техните папки, само тук не, и затова сме най-бедни и най-покварени. който плаче за отминалата полицейщина да върви в русия и в китай, а нас да остави на себе си, че да се съвземем. българите нямат нужда от слуги на провалена идеология като тази, която лъжепатриотите налагаха с кръв и концлагери половин век над мирните мои събратя.
цитирай
19. анонимен - и тук са те полазили платени драскачи...
09.02.2010 20:46
то и аз съм анонимен, но винаги дописвам инициалите си.
всъщност дискусията започнахме в блога на vasmer.

не мога да си представя, че има родители, които да не искат ЕФЕКТИВНО обучение за децата си.
има толкова математици, а не виждам статистика, модели..
в бедната държава БГ малкото бюджет трябва да е разпределен сред добрите учебни програми
Сн С
цитирай
20. borsi - В системата на БАН, ако не си от ДС е абсурд да станеш директор
09.02.2010 22:04
Всички от списъка са на ръководни постове в БАН.

Сега ми е ясно защо хора като брат ми опъват каиша в БАН, а някой само "усвояват" и растат на горе с горещата партийно-държавна подкрепа, въпреки, че са дебили в науката.

Има няколко пропуснати имена в списъка.

meto76 има открития и дори не едно и две, но там в момента просто шанс за кадърните да правят наука и да растат няма. :((
Всичко е окупирано от "наши хора" верни партийни кадри и яка шуробаджанащина като в цялата ни държава.

А иначе БАН е с богата история и основан от хора като Марин Дринов и други. Основана е като Българско книжовно дружество (БКД) в град Браила, Румъния, през 1869 г. През 1878 г. дружеството премества седалището си в София, а на 13 февруари 1911 г. се преименува в БАН.

БАН дава около 60% от научните статии и патентите в страната, учените от академията са спечелили около 54% от всички средства за България по рамковите програми на ЕС досега, 70% от грантовете по различни проекти на НАТО. В допълнение, около 70% от всички патентни заявки в страната идват от БАН.

Нужни са обаче реформи и да се даде малко път и на други, а не само на бивши ДС доносници и ченгета !!! Това което е нужно за цялата ни страна.
цитирай
21. анонимен - постнах го във фб на министър Игнатов
09.02.2010 22:17
http://www.facebook.com/pages/Sergej-Ignatov/248654950920?ref=sgm#!/pages/Sergej-Ignatov/248654950920?ref=sgm

Сн С
цитирай
22. анонимен - Enikov ako bil agent ste se razsmeia
09.02.2010 22:29
Ia be informiraniat, ia kazi dali Prof Radi Enikof e bil , e ili ste byde DeSar. Radi po edno vreme bese direktor na instituta po elektronika.
цитирай
23. avatar22 - Добавям просто един цитат - вместо коментар
09.02.2010 22:30
ВМЕСТО КОМЕНТАР :".Цитирам дословно проф.Лъчезар Филипов - астрофизик - зам.директор на "Института по Космически Изследвания " към БАН от публикация на негово интервю (седмичен труд, бр.49 от 09 112009г.) с Въла Новева." ВЪПРОС:Какво се върши в БАН изобщо?С какво се занимавате? ОТГОВОР:Кадърното младо поколение бяга навън. А БАН е рай за комплексарите - лежат и чакат някой нещо да направи, да нареди, да отпусне ПАРИ.Но за да ни отпуснат пари, някой трябва да напише проект, да кандидатства на подходящо място, да си посвети времето на това.Правил съм го.Много по лесно обаче е да се убива времето и да се ИМИТИРА ДЕЙНОСТ - така ДО ПЕНСИЯ." Край на цитата.( Размера на тая "ПЕНСИЙКА" е ДВЕ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН ЛЕВА гласувани по времето на Триглавата Ламя -- правителството на СТАНИШЕВ в края на мандата му - СПЕЦИАЛНО ЗА БАН; Сравнете с Вашата пенсия !!.) За т.н."външен международен одит" БАН брои 250,000 евро.Резултатите от одита: от всички (69) шестдесет и девет института и лаборатории (пак цитирам) "САМО седемнадесет са ВИДИМО ЗНАЧИМИ от европейска научна гледна точка, деветнадесет ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ (като ненужни) , а за останалите ОДИТОРА дава ДВАДЕСЕТДНЕВЕН срок за РАДИКАЛНИ , Р А Д И К А Л Н И ПРОМЕНИ...." Няна овации, няма дитирамби (при това ЩЕДРО предплатени). С НАРОДНИ ПАРИ !!! ПАРИТЕ НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДАНЪКОПЛАТЕЦА.
И още от Проф. Лъчезар Филипов:" Да, в Академията има старци, казвам го, но не тези старци, които са над 70-80 години. Има старци и на 35 години. Има и старци, които...Абе той е влязъл в Академията, написал е едно уравнение или една дисертация, или не са написали, станали научни сътрудници, и оттам насетне ляга по хоризонтала и чака да му дойде пенсията. От такива Академията трябва да се освободи."(Цитата е от другаде но е ДОСЛОВЕН).
цитирай
24. анонимен - много ми хареса поста на vasmer
09.02.2010 22:38
позволявам си да ви го припомня...19.02.2009

http://vasmer.blog.bg/politika/2009/08/19/imame-li-nujda-ot-ban.382549

Сн С
цитирай
25. borsi - Ако спасят науката от ДС, ще спасят ...
09.02.2010 22:44
Ако спасят науката от ДС, ще спасят образованието и бъдещето на нацията.

Едно е сигурна държава, друго е държавна сигурност.
цитирай
26. анонимен - @25 -borsi, ама то има ли бг бизнес да търси
09.02.2010 22:53
интелигенти...
Сн С
цитирай
27. hatanasov - 15
10.02.2010 02:08
Толкова са останали. Останалите са избити без съд и присъда по заповед от Москва. А студената война е започната от Игор Гусенко.
Има решение на ПАСЕ по въпроса и ние сме задължени да го изпълняваме. За всички комунистически престъпления трябва да има наказателна отговорност. След като са толкова горди ДС агентите, защо унищожават архивите. Като се отворят ще се види кой кум и кой сват. А наказание има когато има престъпление. Страх лозе пази. Много страхливи били тези герои от Студената война.
цитирай
28. hatanasov - НЕпълен списък
10.02.2010 02:12
Списъкът е НЕпълен, защото обхваща заемащите ръководни длъжности от края на 2006 г. досега, както са и медиите. Това са привилегированите агенти на ДС. С две думи: НАГЛИ АГЕНТИ. Затова ГЕРБ трябва да изпълни предизборното си обещание и да промени този закон-недоносче на тройната коалиция.
цитирай
29. анонимен - fffff
10.02.2010 02:21
о, я се съвземете, какво ще правите без БАН? Ще ви превземе чалгата! Говоря го съвсем сериозно. Дори и да е куха структура е нещо поддържащо идеята, а за нея винаги може да се бориш. Превземете ли БАН и го декапитулирате, жална ви майка, няма да можете да се обърнете от простотия... навсякъде...
цитирай
30. анонимен - fffff
10.02.2010 02:23
всъщност тя простотията отвсякъде ни е превзела, щом е настъпила антинаучната истерия
цитирай
31. borsi - интелигенти. . . Сн С "Ин...
10.02.2010 03:15
анонимен написа:
интелигенти...
Сн С

"Интелигенти" не, но умни някой търсят. За съжаление все още най-големия бизнес е в ръцете на тия които най-не знаят какво се прави с него
цитирай
32. анонимен - Аз познавам лично само четирима ...
10.02.2010 08:39
Аз познавам лично само четирима "работници" в БАН.
Всичките бяха мързеливци, тарикати и доносници.
Никаква наука, само мързел, кафета, командировки, почивки по базите и преписване на чужди трудове и разбира се - доноси.
Останалите изпълнявахме петилетните планове, градяхме "народното " стопанство и носехме тежестта на "прехода".

За БАН подкрепям Дянкав на 100%, за разлика от увеличението на "само-осигуровките".
цитирай
33. анонимен - Знаеш ли какво. - Целият проблем ...
10.02.2010 09:08
raders написа:
Знаеш ли какво. - Целият проблем идва от това, че изобщо ги е имало комунистите. Так където ги е нямало, няма и проблеми... Ами поогледай се.


и аз мисля така.
"Двойникът" с Тодор Колев ??!!
цитирай
34. анонимен - аз
10.02.2010 09:12
На къде сме тръгнали без наука? Само ченгата навсякъде и в новата власт и в новите назначения.Осъзнайте се , те без това дълготрайно напуснаха страна гениите, после ще се чудите как де си ги върнете.Може би в някоя нова ваша структура г-н Борисов!
цитирай
35. gothic - За анономните Дянкови папагали...
10.02.2010 09:26
За анономните Дянкови папагали:

Така, момчета. БАН има нужда от реформа. Обаче извършена качествено. Работя в институция, "реформирана" от Дянков и знам какви поразии може да извърши. С БАН трябва да се пипа внимателно. Защото, пичове, науката е един от основните стълбове на обществото. Всички блага на цивилизацията които ги ползвате, са научни разработки, бай дъ уей. Та както казах по-горе, за мен целта на т.нар. реформа не е нищо друго, освен докопване до апетитните имото по Цариградско шосе и другаде. А дали работи БАН или не, може да се види тук:

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000001&g=&var1=001

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000002&g=&var1=002

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000003&g=&var1=003

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000004&g=&var1=004

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000005&g=&var1=005

Та та това е. Четете, момчета. И то не само заглавията с тлъсти букви, на които е изнесена поредната партенка, обслужваща официалната линия. Четете....
цитирай
36. анонимен - @borsi - статистика
10.02.2010 09:45
плс малко инфо
от завършващите "елитни" средни училища какъв процент продължават в бг ВУЗ и какъв процент си намират добре платена работа?
Сн С
цитирай
37. анонимен - YSL Shoes
10.02.2010 11:07
www.yslshoes.net
You know, the character had its run, and I was really happy to be part of a show that was so successful and that people loved so much, but there was really nothing else for her to do.” Robin Tunney For more Yves Saint Laurent YSL shoes refer to Shoebunny’s ever-growing Yves Saint Laurent YSL collection. Find your dream shoes (click on images to see larger photo and read reviews): Where to buy: Neiman Marcus: Yves Saint Laurent Shoes Bergdorf Goodman: Yves Saint Laurent Shoes Saks Fifth Avenue: Yves Saint Laurent Shoes Barneys: Yves Saint Laurent Shoes YSL Yves Saint Laurent Tribute T-Strap Sandals – Robin Tunney is a post from: Shoebunny.com - Celebrities Shoes
цитирай
38. razkazvachka - Необразованите душички отиват за директна консумация
10.02.2010 11:18
Образованите - имат право на избор къде да ги експлоатират;
Всички пищят: "доносници" - абе малко ми липсва инфо - НА КОГО, ЗА КАКВО? - не забравяйте, че учените по световните форуми са служели не на държави, а на формации...
науката е сила - милиционерите са подизпълнители на подизпълнителите...
науката и държавата са обичайно във война, освен, ако няма диктатура...
а човечетата-директори - е, те са страхливи копелета,
и не ми приказвайте за хуманизъм - няма такова нещо между хората!
цитирай
39. kosara2008 - дянков н атепсия ще снесе научните разработнки на бан ва САЩ, ето това е целта на тази акция
10.02.2010 13:05
gothic написа:
анонимен написа:
Поръчка е.Добре платена.Ето как милиционерите стават милионери. Не само имотите са цел. Съборят ли БАН Краят на България ще е скоро.Територия с достатъчно предатели на важни постове.



Правилно! В България трайно се е настанила милиционерщината, стил 1985 година. Във всяка една област. Устни заповеди с последвало прехвърляне отговорността на подчинените, всяческо подтискане на по-низшите постове - цари навсякъде в обществото


***каква ли не "вода" ще донесе - досиета, рентабилност, сградов фонд - шмендиликапели...ДОСИЕТАТА, ех това "оръжие" от години - пепел в очите ни!!!:(...целта е -научните постижения на цели поколения български учени в ръчичките на американските компании , и както писа някой- после години наред, ГОДИНИ!!! И ДЯНКОВ И ПОКОЛЕНИЯ ДЯНКОВЧЕНЦА ЩЕ ЖИВЕЯТ ОТ ТОВА КОЕТО ЩЕ НАГУШИ ТОЙЗИ дянков, насъщний ни "наш" финасоф министър ут светофната банка
цитирай
40. kosara2008 - ето това е целта!!който иска ще разбере!!!ЧЕТЕТЕ!
10.02.2010 13:07
gothic написа:
За анономните Дянкови папагали:

Така, момчета. БАН има нужда от реформа. Обаче извършена качествено. Работя в институция, "реформирана" от Дянков и знам какви поразии може да извърши. С БАН трябва да се пипа внимателно. Защото, пичове, науката е един от основните стълбове на обществото. Всички блага на цивилизацията които ги ползвате, са научни разработки, бай дъ уей. Та както казах по-горе, за мен целта на т.нар. реформа не е нищо друго, освен докопване до апетитните имото по Цариградско шосе и другаде. А дали работи БАН или не, може да се види тук:

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000001&g=&var1=001

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000002&g=&var1=002

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000003&g=&var1=003

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000004&g=&var1=004

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0358&n=000005&g=&var1=005

Та та това е. Четете, момчета. И то не само заглавията с тлъсти букви, на които е изнесена поредната партенка, обслужваща официалната линия. Четете....

цитирай
41. kosara2008 - И ОЩЕ...имам кладенчета, защото в тази България има Наука и тя е велика, и не ме интересува дали някой научен УМ, е "доносничел", каква ми е гаранцият
10.02.2010 13:15
точно сега, в този момент, когато този дянкоф бърза, амъ много бърза,
като публикуват агентите искам да ми публикуват/изфабрикуват;) и потърпевшите от тези доноси...край!

искам да се сложи точка на тази манипулация ДОСИЕТА, да не служи на такива американофил....исти


ЕТО ВИ :ЧЕТЕТЕ!

http://vasmer.blog.bg/politika/2009/08/19/imame-li-nujda-ot-ban.382549

цитирай
42. анонимен - хаха
10.02.2010 13:18
айде стига глупости, никакви научни постижения няма да ви продадат, :D не ме разсмивайте просто, корпоративния интерес се интересува само от сградите, за да си прави офиси и супермаркети вътре, защото искат да принизят човека отново до животното - зобиш, спиш, ебеш и и началника те язди, други функции мисловни не ти трябват
цитирай
43. firopeshev - аман от досиета и агенти
10.02.2010 13:25
20 години вече дъвчем тези досиета. да вземат да ги извадят всички и да се приключи.
какво променя в нашия живот изнасянето на информация от този тип: доцент А.Б. бил сътрудник на ДЦ до 1988.
как да си оправим държавата, пътища, инфраструктура, икономика, здравеопазване - това е интересно.
цитирай
44. gothic - kosara2008
10.02.2010 15:30
kosara2008 написа:
точно сега, в този момент, когато този дянкоф бърза, амъ много бърза,
като публикуват агентите искам да ми публикуват/изфабрикуват;) и потърпевшите от тези доноси...край!

искам да се сложи точка на тази манипулация ДОСИЕТА, да не служи на такива американофил....исти


ЕТО ВИ :ЧЕТЕТЕ!

http://vasmer.blog.bg/politika/2009/08/19/imame-li-nujda-ot-ban.382549



Косе, за пореден път доказваш че си мислещ човек! Поздравления!!!!
цитирай
45. gothic - анонимен
10.02.2010 15:31
анонимен написа:
айде стига глупости, никакви научни постижения няма да ви продадат, :D не ме разсмивайте просто, корпоративния интерес се интересува само от сградите, за да си прави офиси и супермаркети вътре, защото искат да принизят човека отново до животното - зобиш, спиш, ебеш и и началника те язди, други функции мисловни не ти трябват



Бинго! Пърмо беше унищожено образованието. Резултата го виждате - полуграмотни фъфлеци повсеместно. Сега на ред е науката. А след нея?
цитирай
46. gothic - firopeshev
10.02.2010 15:33
firopeshev написа:
20 години вече дъвчем тези досиета. да вземат да ги извадят всички и да се приключи.
какво променя в нашия живот изнасянето на информация от този тип: доцент А.Б. бил сътрудник на ДЦ до 1988.
как да си оправим държавата, пътища, инфраструктура, икономика, здравеопазване - това е интересно.



Това е целта - в древния принцип "Хляб и зрелища". Само че без хляба.....
цитирай
47. анонимен - do 18 OSEMNASTIA
10.02.2010 16:32
SVIRCHO,svircho kvi sa tia 220 na chovek bre ,samo tam zakadeto si mislish che jiveyat na 220 sa natapkani kato koparki po 16 choveka v dve stai.
цитирай
48. анонимен - Защо само екзекутивните?
10.02.2010 23:48
Ами к'во става с Членовете и Член-курите?
цитирай
49. анонимен - Доносниците в ВУЗ-овете?
10.02.2010 23:52
Драги Баняджии,
Вие сте цветя за мирисане.
Знаете ли какво ще стане ако обявят доносниците и техните Резиденти в Университетите?
цитирай
50. анонимен - Давайте да закриваме всички научни ...
11.02.2010 18:40
Давайте да закриваме всички научни инстутуции - нали простият народ по-лесно се управлява. А и гласува за мутри. Доносници и некадърници да останат семо в правителствот...
цитирай
51. hatanasov - До агентите
11.02.2010 22:25
Вече може да си пишете имената. Защото това вече не е държавна тайна. А уж сте много учени.
цитирай
52. анонимен - БАН- котило на мизерници
11.02.2010 23:39
Жалко за умните хора в Б-я, които се ръководят от кариеристи-доносници. БАН е пълен с некадърници и мързеливци. Ръководството на БАН е само от хора над 68-70 години. Главната счетоводителка е на 73 години. Дали в Б-я няма по-млади хора, които да вършат неината работа. Почти всички директори са на 70 и повече години. Млади хора не могат да се доберат до ръководен пост от тези злодеи. Европа не знае какво котило на некадърници и мързеливци е БАН.
цитирай
53. анонимен - Зза тоя "професор" Ф...
07.09.2010 21:47
Зза тоя "професор" Филипов : Крадеца вика дръжте крадеца.
цитирай
54. анонимен - Щом Станишев ги е уредил, поне засега временно,с огромни пенсии.....
23.12.2010 20:38
Щом Станишев ги е уредил, поне засега временно,с огромни пенсии, ясно е за какви хора става дума- верни на партията, недостойни повече да бъдат считане "учени". Напълно прав е Дянков- вън от БАН. БАН не бива да бъде котило на мръсните червени, които разсипваха България и продължават да правят това.Затова всеки който продължава да защитава старата БАН, трябва да му се търси сметка.
цитирай
55. анонимен - ДС във ВУЗ
24.12.2010 12:29
Там е страшно, но явно ще останат само доносници да преподават. Затова и те самите изпращат децата си в чужди университети. Много жалко за образованието!
цитирай
56. анонимен - Лъчезар Филипов пише Космическата ...
02.01.2011 20:26
Лъчезар Филипов пише Космическата програма- той описва обикновено себе си с това. Този човек не е създал нищо научно в живота си. С една статийка стана доктор, а после се пише и за Професор. Направете проверка и тогава лъжете за тази птица. Отиде си времето на Серафимов. Дойде Лъчо и компания и всичко отиде. Тъжно е да работиш с Филиповци.
цитирай
57. анонимен - Excellent information!
09.08.2011 01:02
I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!
цитирай
58. анонимен - Pharmacy Rocks!
10.08.2011 15:10
I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!
цитирай
59. анонимен - Pharmacy Rocks! I mean it!
21.08.2011 11:15
Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580619
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031