Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2010 12:02 - За какво всъщност е виновен Павел Дочев?
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1266 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.08.2010 20:35


За какво всъщност е виновен Павел Дочев?

15.08.2010 г. 10:46 ч.

Явор Гешев

  image

 

Треньорът на ЦСКА трябва да бъде оставен да работи спокойно, а не след всеки мач помията за бездушната игра на "армейците" да се излива върху него. След поредната издънка на ЦСКА всички фенове и журналисти отново се нахвърлиха върху треньора на „червените" Павел Дочев. Но за какво в същност е виновен специалистът - за калпавата селекция, за бездушната игра на своите футболисти или за скандалите, които постоянно гравитират в клуба?. Единствената вина на Дочев е, че се забърка със жалката българска действителност. Интелигентен и възпитан човек като него просто не може да оцелее в джунглата наречена български футбол.

Думите на Павел Дочев - „тъжна работа сме", най-ясно характеризират моментното състояние на един от родните ни грандове. Явно проблемите в клуба са прекалено големи, но да се хвърля вината върху треньора е просто абсурдно. Какво да направи Дочев, след като самият той каза, че не познава българското първенство и затова се е доверил на шефовете на отбора за селекцията. След като разполага с куп куци коне, то и магьосник не може да сглоби боеспособен отбор. Другият проблем са прекаленото многото контузени играчи, които дори и в гранд като ЦСКА, който разполага с 28 почти равностойни играчи, оказват влияние.

Думите на Дочев след вчерашното равенство срещу Видима-Раковски, че капитанът последен напуска потъващия кораб заслужават само адмирации. Защото интелигентен човек като него много добре си дава сметка, че много скоро яловата игра на „армейците" ще изядат главата му. В крайна сметка Павел Дочев сигурно все по-често си задава въпроса, защо е напуснал Германия, за да си трови нервите в България.

 Неадекватните въпроси след всеки мач, защо не е играл Димитър Илиев или Дормушали Саидходжа за сметка на Руи Мигел, пък вече писнаха на всички. С какво се запомни бившият капитан на Локомотив (Пловдив) в трите мача през този сезон? С головете си, с пропуските или може би добрите си отигравания? Не, Митко Илиев се запомни с това, че няма удар към вратата. Мигел дори и с фрапантните си пропуски поне показва желание за игра, което липсва в някои от играчите на „армейците". Може би така чаканото ново попълнение Килиан Шеридън ще реши проблемите на ЦСКА в атака, но това няма да стане за 1-2 мача.

Или иначе казано - проблемът на ЦСКА не е в треньора, а в поредицата погрешни решения, които се взимат в клуба. Да, при слаба игра винаги треньорът обира негативите, но в подобна взривоопасна ситуация трябва да се мисли адекватно. Който и да е треньор да е на мястото на Павел Дочев, едва ли би се справил по-добре от него. Защото треньорът не играе на терена, а може само да хаби нерви по бездушната игра на футболистите си. Затова треньорът трябва да остане да работи спокойно, а резултатите сами ще дойдат.

http://bsport.bg/article-14423

 

 

 

Нерде Перник, нерде Дъблин 14.08.2010, 10:26 image

Снимка: © БГНЕС

 

Ръководството на ЦСКА плати куп пари за Килиън Шеридън, а няма такива за Румен Трифонов

ЦСКА направи поредния "трансферен удар" и взе Килиън Шеридън от Селтик. Ирландски национал, онзи ден игра срещу аржентинските суперзвезди в контрола. Сега идва в "А" група. Супер!

Ама не чак толкова...

Оставяме настрана стряскащия факт, че ЦСКА преговаря с ирландеца 2 месеца. За толкова време сигурно и Кака щеше да е на път да се реши да дойде в България.

Подминаваме леко и абсурда, че най-важният (според ръководството) играч в отбора се включва след най-важния мач за есента, загубен с 0:1 от Левски. И стигаме до ядката на проблема, който тормози ЦСКА.

Управленското неумение на ръководителите на клуба граничи с безумие. Новината за трансфера на Шеридън, струващ около 300 000 лири, дойде минути след известието от Арбитражния ни спортен съд, че ЦСКА е осъден за 140 000 лева, които не успява да плати на Миньор от 8 месеца.

Освен, че за кой ли път клубът губи дело, защото дължи пари, такива новини подриват и вече доста разклатения авторитет на гранда.

Защото е смешно армейците да не могат да извадят парите за Румен Трифонов, а да се хвалят с широки пръсти за (вероятно) добри играчи от Европа.

На това му викаме у нас - на гол тумбак, чифте пищови.

Защото хората в Перник да бяха получавали преводи от по 10 000 евро месечно, досега парите за Трифонов щяха да са при тях. И нямаше да се стигне до съд и резил за ЦСКА.

Ама "Титан" е по-зает през това време да гради шумна (и вероятно скъпа селекция), да плаща по 50 000 лева месечно на треньорите Любо Пенев и Йоан Андоне, които в отплата не спечелиха и никаква купичка.

Явно шефовете на ЦСКА действат на принципа "що да плащаме, като можем да не плащаме", който обаче се прелива в реалитито "щом не плащаме, рано или късно си плащаме". И то със съдебни решения, от които на феновете вече им писна да се червят засрамени.

Защо "Титан" се бие в гърдите със скъпи трансфери, а не намира пари за Сливен, Пирин и Миньор?

Обяснението е просто. То се крие в отговора на въпроса защо за 3 години бразилският безхаберник Маркиньос е получил около 1 милион лева в заплати и траншове, а не се е запомнил с нито един мач.

И в продължението на темата - ако тия пари не бяха дадени на халфа, а на детско-юношеската школа например, щеше ли сега тя срамно да е оттатък околовръстното шосе. Че то с Маркиньос и без него, ЦСКА си играе едно и също.

Но без школа и деца няма да прокопса.

Обяснението е, че тези, които взимат важните (и скъпи) решения в клуба, грешат постоянно от некомпетентност. И ако това вече не е новина, нека поне не се излагат да се бият в гърдите със скъпи трансфери, докато ги съдят за дребни пари. А и да парадират със стадион, който щели да строят за 100 милиона евро.

Първо да си платят за Делев, Трифонов, четиримата от Сливен, тримата от Ботев и още може би един куп знайни и незнайни герои на "трансферни удари".

http://www.sportcafe.bg/id_971973692_Nerde_Pernik_nerde_Dablin



Тагове:   стол,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14624005
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930