Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2012 12:48 - Залезът на турските сериали се задава
Автор: marina145 Категория: Новини   
Прочетен: 6721 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Въпреки,че от дълго време в България следим историите в турските сериали,явно техния край идва,макар и неофициално.Вече от няколко дни в интернет пространството се носят слухове за спирането на турските сериали от българския ефир,но вероятно това няма и да се случи в близките 2-3 години.Колкото и да се говори,че тази година (както и следващата) ще има само български и американски продукции,а модата на турските ще отпадне,все пак това е малко вероятно да се случи,тъй като турските сериали в последните година са доста успешни,с неповторими истории.През 2010 година в България са продадени над 70 турски сериали,някой от които няма и да бъдат излъчени.През 2011 година продажбите на турските сериали спада драстично и през тази година са продадени малко по 50 турски сериала,които ще видим през 2012 година.През 2012 година от м.януари до днес продадените турски сериали са около 20.Сред продадените тази година сериали,са хитове като "Север-юг",който безпорно за момента е един от най-гледаните турски сериали в южната ни съседка,който ще ни срещтне отново с Къванч Тътлату,но в напълно нов вид.Друг продаден е и "Сезонът на лалетата",също доста запленяващ и интересен турски сериал,който много скоро ще видим тук.През 2012 година в България е закупена и турската версия на американския сериал "Отчаяни съпруги",който в България гледахме в ефира на Нова Телевизия като "Другите отчаяни съпруги".Този сериал също е толкова интересен,макар,че показва комичните преживявания на четири отчаяни съпругите,изиграни от Сонгюл Йоден,Бену Йълдъръмлар,Йозге Йоздер и Еврим Солмаз.Друг хитов турски сериал,продаден през 2012 година е "Безкрайна песен" или на турски "Bitmeyen Sarki".Едва в началото на годината тайствената медия закупува сериала,който ще ни срещтне за втори път с Бергюзар Корел ("1001 нощ").И това са само част от турските сериали,закупени през 2012 година в България,като сами си направете сметката,че някой все още не са излъчени,плюс това вървят в пакет с други турски сериали.Дългоочаквано продължение на сериала "Цената на живота" в български ефир няма да видим поне в следващите няколко години,нито пък на "Морска звезда".

 Турските сериали може да спрат,но само излъчването си в праймтайм.Това също е почти невъзможно да се случи тази година,тъй като следващия месец по bTV започва продължението на сериала "Пепел от рози",чийто финални оригинални 30 епизод (около 65 наши) най-вероятно ще продължат до края на тази година и началото на следващата.Турските сериали от 17:30 за момента започнаха да намаляват,като вероятно новия който започва,а именно "Любов извън закона" по bTV  ще бъде отново турски,който ще се излъчва до началото на следващата година.
За момента Нова Телевизия няма да се отказват от излъчването на турски сериали от 12:00 следобяд.След "Щастливи заедно" вероятно ще започне повторение на турски сериал,или още по-малко вероятно премиерна поредица (независимо от какъв жанр е тя).
 Същото се отнася и за Диема Фемили,които сигурно няма да спират турски сериали от 22:00 часа,веднага след хита "Езел",закупен още през 2010 година.Тепърва от медията ще започнат излъчването на нови турски сериали.
 Отделен остава въпроса за закупуването на най-рейтинговия за момента в Турция турски сериал,а именно "Целомъдрие" с участието на злата снаха Ферхунде (Дениз Чакър).Едва ли програмните директори ще пропуснат за забелязат толкова хитов и рейтингов сериал,особенно медия като bTV,която ако закупи сериала,той праймтайм няма и да види,тъй като от медията запазват праймтайма само за продукции на Kanal D.Да не говорим,че доста от турски фенове биха искали да видят сериали като "Край","Животът продължава","Обимнах едно дете" и още доста,но въпросът е ще бъдат ли закупени?
 
 Най-гледаната за момента медия в България-bTV и нейния програмен директор Апостол Пенчев обяви,че скоро турските сериали в ефира им тотално ще спрат.Чудно е обаче как ще стане това,след като bTV търсят и търсят още турски сериали,които да закупят,може би,защото те в момента са най-гледани в ефира им.Това обаче остава въспрос на размишления,които скоро ще разберем в следващата част.



Гласувай:
2



1. анонимен - а гледал ли си българските?
12.09.2012 15:20
изтърпях 3 минути по БНТ един с Любо Нейков и цели 10 друг със Стефан Данаилов по БТВ.
не е боза, абсолютен жабуняк.

не гледам и турски
критерий за мен са няколко квартални баби, пенсионирани учителки с интелигентност от онова време.
щом те "посягат" на турските и тотално игнорират българските, то Апостол Пенчев ДГД
цитирай
2. анонимен - Стоп на циганизирането и ислями...
14.09.2012 00:01
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.
Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.
Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички уроди, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.
цитирай
3. анонимен - СЕРИАЛИТЕ ЧЕСТО СА ВРЕДНИ, А ТУР...
14.09.2012 00:03
СЕРИАЛИТЕ ЧЕСТО СА ВРЕДНИ, А ТУРСКИТЕ – МНОГО ВРЕДНИ!
"Да, филмите са снимани изключително добре. Аплодисменти за операторите, за декорите, за костюмите и грима. Но! Филмът носи послание. Трябва да носи послание. Не да промива мозъци и да насажда лъжлива представа. Преди време се наложи да поостана в Германия. В пика на истерията Листопад. Знаете колко са турските емигранти там. Те не се социализират. Те не стават част от Германия. Живеят в турските квартали, работят в турски фирми, четат турски вестници, ходят в турски кафенета. Настояват момичетата да са забулени. И Европа им позволява това! Европа позволява в сърцето й да се тъпчат основни човешки права и свободи, фундамента на идеята за Европа............................
Манипулацията и лъжата в тези сериали е огромна. И това ги прави вредни. Защото създава неверен образ, лъжливо впечатление. Уви, в България вече расте второ поколение, отгледано с чалга и простащина.

Не гледайте малоумни сериали, моля ви. Светът е пълен с тях. Тъповатите Отчаяни съпруги, пълни с интриги и мръсно бельо. Безумната глупост Двама мъже и половина, чиито продуценти могат да бъдат съдени за морални вреди и неспасяеми поражения върху менталното здраве дори на маймуна.

Това са филми, които не оскърбяват интелигентността и културата ми.

Дали са си признали зверствата в България. И не само. Турция се опитва да се справи с не толкова симпатичното наследство на Османската империя"
Написано от МАРИЯ ЮВИГИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marina145
Категория: Новини
Прочетен: 222117
Постинги: 220
Коментари: 29
Гласове: 52
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930