Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2007 16:50 - Секс за Родината
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
0



Секс за Родината

Автор: Edward Lucas, Daily Mail

image
Сексът се окуражава, а презервативи не се продават никъде
Новини по темата
  image
image Изплащат застраховка до 7500 евро на пътниците на "Невски експрес"
image Руски студент обвинен в подклаждане на расова омраза в интернет
image Русия ще произведе самолети за 250 млрд. долара
Ключови думи
Русия, секс, организация, "Наши", Москва, Кремъл, Владимир Путин, СССР, Сталин, Хитлер
image коментирай   image изпрати   image запази   image принтирай

Помнете мамутите, казва добре обръснат млад организатор на масово сключване на брак в младежки лагер. "Те са изчезнали, защото не са правили достатъчно секс. Това не трябва да се случи с Русия."

Вслушвайки се в съвета, двойките отиват в специални секции на спалните помещения, направени като палатки във формата на сърца и наречени "Оазис на любовта", където могат да започнат опитите си да увеличат населението на Родината.

Постоянно приповдигнатият тон, странните идеи и строгият контрол могат да звучат като необичайна служба на измислен религиозен култ, който се опитва да зомбира последователите си.

Но тази организация, известна като "Наши", е младежкото движение, ръководено от Кремъл на Владимир Путин, което постепенно се превръща в център на руския политически живот.

Годишният лагер на "Наши" на около 300 км. от Москва е посещаван от 10 000 униформени младежи и включва две седмици на лекции и физическа подготовка.

Участието в мероприятията се контролира със задължителни електронни значки и всеки, който пропусне три събития, трябва да напусне лагера. Това се случва и с пиячите: алкохолът е забранен. Но сексът се окуражава, а презервативи не се продават никъде.

Младите жени и момичета са окуражавани да се отказват от тесните си долни дрехи, защото това било причина за безплодие.

Двайсет и пет двойки се женят през първата седмица от началото на лагера, а след това още десет през втората. Това са масови бракове, които са израз на уважението и почитта към Родината. Те са ръководени от държавни служители.

Опитът да се увеличи ужасно ниската раждаемост в Русия, дори чрез такива странни методи, е разбираем. Наистина, демографската картина на страната е много мрачна. Населението, голяма част от което е почти постоянно пияно, пуши и страда от различни болести ще намалява с милион годишно през следващото десетилетие.

Но истинската цел на младежкия лагер и на 100-хилядното движение зад него, всъщност не е да подобри демографския профил на Русия, а да атакува демокрацията.

image
Животът за младите хора в Русия, които нямат връзки, е смесица от неадекватно и корумпирано образование и избор от скучни и безперспективни работни места

При Путин Русия се хлъзга към фашизма и държавният контрол върху икономиката, медиите, политиката и обществото става все по-осезаем. И "Наши" заедно с други подобни младежки движения, като "Млада гвардия" и "Млада Русия" са в първите редици на промяната.

В началото е лесно да им се надсмиваш. Аз присъствах на едно от ранните събития на техния предшественик "Да вървим заедно" в сърцето на Москва през 2000. Странно сборище от младежи събираше и унищожаваше "непатриотични" творби на различни писатели, журналисти и поети.

Това изглеждаше зловещо на теория, като напомняше горенето на книги от нацистите през 30-те години, но на практика беше смешно. Нямаше и помен от обикновени хора, които да носят книги - всичко беше донесено от организаторите.

Когато телевизионните камери си заминаха, дори организаторите признаха, че не са доброволци, а им е било платено от "спонсори". Идеята, че анархистичната, апатична руска младеж може да бъде събрана в дисциплинирано масово движение в подкрепа на президента, което критиците наричат "Путинюгенд" с намек за "Хитлерюгенд", изглеждаше смешна.

Как се лъжехме тогава. Животът за младите хора в Русия, които нямат връзки, е смесица от неадекватно и корумпирано образование и избор от скучни и безперспективни работни места. Както Хитлеровата младеж и Съветския Комсомол, "Наши" предлага не само емоции, приятелство и цел, но също така и рамо в живота.

Високопоставените представители на "Наши", известни с познатото от миналото наименование "Комисари", получават свободни места в университетите. След това, те могат да очакват добра работа в политиката или бизнеса, което при днешния олигархически капитализъм, управляван от Кремъл, е все повече едно и също.

"Наши" и подобни организации са в първата линия на Кремъл срещу най-голямата опасност: истинската демокрация. Както овцете, скандиращи "Четири крака - добре, два крака - лошо" в "Животинската ферма" на Джордж Оруел, те могат да притеснят всеки с бройката и шумността си.

Привърженици на "Наши" удавиха протестите на руската нестабилна и разделена демократична опозиция и използват насилие, за да я изхвърлят от улиците.

Лидерите на групата настояват, че единствената им връзка с официалните власти е лоялността им към президента. Ако това е така, те изглежда са много добре осведомени.

През юли 2006 британският посланик сър Антъни Брентън разгневи Кремъл, като присъства на среща на опозицията. В продължение на месеци след това той беше шумно притесняван от групи на "Наши", които настояваха да се "извини". Хулиганите знаеха безпогрешно, къде и кога ще отиде той, тоест, някой ги информираше предварително.

Дори, когато "Наши" нарушават закона, властите не се намесват. След като Естония вбеси Русия, като премести военен мемориал от съветско време през април, "Наши" ръководеха блокадата на естонското посолство в Москва. Те изрисуваха сградата с графити, свиреха шумно музика от времето на Сталин, свалиха естонското знаме и нападнаха кола на чужд посланик. Московската полиция, която обикновено се разправя безмилостно с всеки публичен протест, стоеше безмълвно отстрани.

"Наши" се вписва перфектно в новопроизведената от Кремъл идеология на "суверенна демокрация". Това не е сложният жаргон на марксизма-ленинизма, а лесно смилаема колекция от клишета и лозунги, провъгласяващи уникалната политическа и духовна култура на Русия.

Това напомня силно на лозунга от времето на руския царизъм: Автокрация, православие и нация.

Паралелите със съветската и царската епоха са поразителни. Комунистическите идеолози преди изразходваха голяма част от времето си, за да обясняват, защо тяхната партия заслужава да има монопол върху властта, въпреки, че обещаната утопия изглеждаше все по-далечна.

Днес шефът на кремълските идеолози Владислав Сурков се опитва да обясни, защо поставянето под въпрос на ролята на агентите и мошениците, които управляват Русия, е не само погрешно, но е и вредно предателство.

Тези, които се надяваха, че първото руско пост-тоталитарно поколение ще бъде либерално, бяха разочаровани. Въпреки, че подкрепата за екстремистките и расистки групи не е много голяма, расистките чувства започват да никнат като гъби след дъжд.

Лозунги като "Русия за руснаците" вече привличат подкрепата на половината население. Повтаряйки пропагандата на Кремъл, "Наши" обявиха естонците за фашисти. Но в действителност, именно в Русия, фашизмът е вече забележим с просто око.

Кремъл не вижда роля за демократичната опозиция, като осъжда нейните лидери като марионетки и предатели. За съжаление, повечето руснаци се съгласяват: последно проучване показва, че мнозинството смята, че на опозиционните партии не трябва да се позволява да вземат властта.

image
Привърженици на "Наши" удавиха протестите на руската нестабилна и разделена демократична опозиция и използват насилие, за да я изхвърлят от улиците

Точно, както нацистите през 30-те години пренаписаха историята на Германия, Кремъл при Путин пренаписва руската. Той реабилитира Сталин - най-големият масов убиец на 20 век. И той превръща в чудовище Борис Елцин - първият демократично избран президент на Русия. Това, че той разруши тоталитаризма се игнорира. Вместо това, той е осъждан за своята "слаба" прозападна политика.

Докато извращава своята собствена история, Кремъл отрича другите страни. Путин осъди набързо Великобритания за "колониалното й мислене", когато Лондон поиска от Русия да намери законов начин да екстрадира Андрей Луговой - основен заподозрян за убийството на Александър Литвиненко.

Всъщност, истината е, че Великобритания, както повечето западни страни се самобичува за престъпленията, извършени в миналото. Британските ученици рядко научават нещо положително за Британската империя. И, ако г-н Путин прокара своята идея, руските деца няма да научат нищо лошо за Съветската империя, която беше много по-кървава и по-брутална и по-близко във времето.

Ново пособие за учителите по история, лично одобрено от Путин, изтрива следите от престъпленията на Сталин. То го описва като "най-успешният лидер на СССР". Но то игнорира колосалната човешка цена - 25 млн. души бяха разстреляни или уморени от глад в името на комунизма.

"Политическите репресии бяха използвани, за да се мобилизират не само обикновените граждани, но също и управляващия елит," се казва в него. С други думи, Сталин е искал да направи страната силна, така че от време на време, може да е бил малко суров. По всяко време след разпадането на съветския тоталитаризъм в края на 80-те години, това би изглеждало като отвратителен опит за прикриване на истината. Сега, то се третира като смел исторически факт.

Ако Сталин е правил грешки, какво от това? Много хора правят грешки.

"В нашата история има проблемни страници," каза миналата седмица Путин. Но: "ние имаме по-малко такива страници от други страни. И нашите не са толкова ужасни, колкото тези на някои други." Той сравни Големия терор от 1937 г., когато 700 000 души бяха избити по време на чистката, организирана от тайната полиция на Сталин с атомната бомба над Хирошима.

Сравнението е абсурдно. Винаги може да се каже, че бомбата сложи по-бързо край на войната и спаси живота на много други хора.

Франклин Рузвелт и Хари Труман може би, не осъзнаха, че някога ядрените оръжия ще бъдат заплаха за оцеляването на човечеството. Но за разлика от Сталин, те не бяха геноцидни маниаци.

Задълбочаването на новата Студена война кара г-н Путин, съзнателно или не, да използва любимото оръжие на съветската пропаганда от последната Студена война.

Запитани за Афганистан, те цитираха Виетнам. Осъждани за съдбата на съветските евреи, те плачеха с крокодилски сълзи за дискриминацията срещу чернокожите в Америка. Всяко петно върху СССР имаше своя еквивалент - реален или измислен, в нещо, извършено от Запада.

Но контрастите бяха абсурдни дори тогава. Когато американската администрация допусна грешката във Виетнам, стотици хиляди хора протестираха в сърцето на Вашингтон. Когато осем изключително храбри съветски дисиденти се опитаха да демонстрират на Червения площад срещу нахлуването в Чехословакия през 1968 г., те бяха арестувани моментално и прекараха дълги години в трудови лагери.

image
Опитът да се увеличи ужасно ниската раждаемост в Русия дори чрез такива странни методи е разбираем

За източноевропейските страни, изпитали на гърба си сталинисткия терор, пренаписването на историята от Кремъл не може да бъде по-стряскащо. Русия не само не вижда причина да се извини за техните страдания под управлението на Кремъл, но сега тя разглежда падането на комунизма не като освобождение, а като ера на жалка слабост.

Русия не желае да отбележи дори вредите, които нанесе сама на себе си, какво ли остава за ужасните страдания, нанесени на другите народи. "Наши" е едновременно симптом на пътя, по който върви Русия и средство за реализиране на това плъзгане към фашизма.

Ужасяващото е, че съживената съветска гледна точка за историята е сега широко разпространена в Русия. Проучване сред руски младежи тази седмица показа, че мнозинството вярват, че Сталин е направил повече добрини, отколкото злини.

Ако десетки хиляди зле информирани германски младежи маршируваха в цяла Германия в подкрепа на авторитарен Фюрер, ругаейки чужденците и възхвалявайки Хитлер, звънът на алармите щеше да се чува в цяла Европа. Тогава, защо те не звънят за "Наши"?


http://world.actualno.com/news_118122.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14570496
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031