Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2008 00:20 - Една партия без позиция прави страната ни жалка
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове:
0



Една партия без позиция прави страната ни жалка

Димитър Аврамов

Днес е поредният тест за това дали България е страна с характер или е нация водена от страхлив политически елит, който гледа историята по телевизията и с граждани заинтересовани единствено от това доколко и с какво е пълен хладилника им. Аз не мога и нe искам да се откажа от нацията си, каквито и да са сънародниците ми. Мога обаче да пиша и да критикувам страхливото, сервилно и безлично комунистическо правителство водено от БСП. И да го отхвърлям, защото срами нацията ни.

Няма да влизам в терминология. Ще кажа само, че днешният въпрос - независимостта на Косово - по който България (и по-точно правителството на БСП) няма позиция е проблем създаден от сръбските комунисти през десетилетията. Подчинени на фанатизма и робуващи на псевдо идеите си за “Велика Сърбия” те отнеха автономията на Косово в края на 80-те години и направиха всичко възможно старата федерация Югославия да се разпадне по най-кървавия и брутален начин.

Освен, че върнаха Балканите 100 години назад сръбските комунисти, подкрепяни през цялото време от Георги Първанов и БСП, нанесоха тежки икономически вреди на целия ни регион и през 1999 г. го поставиха на ръба на тежка криза. Бомбардировките на НАТО бяха най-малкото, което можеше да се случи на Сърбия, заради неспособността на съседите ни да хванат за юздите разбеснелите си комунисти. Нека обаче да се върнем в България!

България - нацията без позиция

Ние не просто ще обслужим руските виждания за Балканите. Българското правителство ще остави страната ни в сивата зона от държави, които нямат никаква позиция по отношение на независимостта на Косово. Румъния, Кипър и Словакия няма да признаят Косово. Испания също вероятно няма да признае Косово, заради собствения си проблем със “страната на Баските”. Защо обаче България не може да каже “да” или “не”?

Спомняте ли си въпроса “Къде сме ние?”, познат от социологическите изследвания излъчвани по Панорама. Отговорът днес е прост - “никъде”. България е страна без мнение на политическата карта. И това е срамно, защото казва на света, че сме нация без позиция. Аз знам, че аз и вие имате такава. И вероятно за повечето от от нас тя е “да”, а за други “не”. Позиция нямат обаче Сергей Станишев, Ивайло Калфин, Георги Първанов… или ги е страх да я обявят.

Трябва ли Косово да бъде независимо?

Труден отговор. Аз подкрепям принципа за “ненарушимост на границите”. Но днес независимо Косово е факт, благодарение на политиката на сръбските комунисти, които докараха войната до западните ни граници, като започнаха мащабно етническо прочистване в Косово през 1998 г. Както през 80-те години направиха и българските им колеги с българските турци. Затова албанците в Косово имат право на самоопределение и на широка автономия или на независимост.

Бих избрал Косово като страна с особен статут, официално в рамките на Сърбия за следващите 10-15 години. Косово със собствени институции, със собствена полиция, армия, валута. Бих искал да видя делата на тази, вече нова държава да се уреждат заедно със Сърбия. Независимостта би била следваща крачка в един политически разумен регион.

За съжаление сръбските комунисти и националисти направиха всичко възможно да отрежат пътищата за разумна политика. И не виждам, защо България трябва да обслужва интересите им. Ние също имаме собствено малцинство в Сърбия, мачкано с десетилетия. Така, че България би трябвало да симпатизира на косоварите. Не, защото е добре една историческа сръбска територия да бъде откъсната в независима държава! А защото комунистическите и националистически проекти, безумието и фанатизмът трябва да бъдат наказвани…със свобода и демокрация

 http://www.epochtimes-bg.com/2008-01/2008-02-18_15.html



Тагове:   партия,   позиция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617399
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930