Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2008 09:14 - РЕЧ НА САРА ПЕЙЛИН ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1370 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2008 09:58


РЕЧ НА САРА ПЕЙЛИН ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ в Сейнт Пол, Минесота 2008 ГОД.


http://www.youtube.com/watch?v=hQVYcJGQ94o

image

Пейлин впечатли американските медии с представянето си на конгреса на републиканците

image
04 септември 2008 | 13:17 | Агенция "Фокус"
image
image
image
Вашингтон. Кандидатът за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин впечатли американските медии с представянето си на Националния конгрес на Републиканската партия. Анализатори коментират, че Пейлин вече не може да бъде смятана за „политически аматьор”, тъй като успя да завладее публиката.
„Републиканците може би намериха своята Маргарет Тачър”, пише „Уолстрийт Джърнъл”.
В същото време „Ню Йорк Пост” отбелязва, че Пейлин е истински борец.
„Ако републиканците спечелят президентските избори през ноември, но може да се каже, че успехът им се дължи на речта по време на конгреса. Сара Пейлин се превърна в истинска звезда”, коментира вестник „Вашингтон Пост”.
„За тези, които гледаха у дома, Пейлин беше гениална, земна и самоуверена”, добавя изданието.


На конгреса на Републиканската партия
Сара Пейлин отвърна на нападките и атакува Обама
Делегатите единодушно номинираха Джон Маккейн за кандидат-президент

4 Септември 2008

image

Третият ден от националния конгрес на Републиканската партия бе белязан от речта на губернаторката на Аляска Сара Пейлин, предложена от Джон Маккейн за кандидат-вицепрезидент. Очакванията към нейното представяне пред делегатите на конгреса бяха огромни заради интереса на медиите към личния и на семейството й живот и спекулациите около бременността на 17-годишната й дъщеря.

Пламенната реч на Пейлин се превърна в атака и безпощадна критика към кандидата за президент на Демократическата партия Барак Обама. Тя бе примесена с изповед за живота и отговорностите на политика далеч от столицата Вашингтон, коментираха Франс прес и АП, които отбелязват, че Пейлин е засенчила официалното номиниране на Маккейн, което бе извършено единодушно.

Сара Пейлин представи пред делегатите съпруга и петте си деца – най-големия си син, който предстои да замине войник в Ирак, трите си дъщери и четиримесечния си най-малък син, който е засегнат от синдрома на Даун. В последната седмица американските медии, изненадани от номинацията на Пейлин, се вкопчиха във факта, че 17-годишната дъщеря на губернаторката е бременна, без да е омъжена, или че тя е уволнила неправомерно служител, а еколозите се надпреварваха да лансират нейни снимки на лов за лосове.

Пред делегатите Пейлин изтъкна опита си на администратор и определи като привилегия живота си в малък град като обикновена американка.

"Аз съм също като вас средностатистическа майка", каза тя.

Пейлин иронизира стратегията, използвана от щаба на Барак Обама, която цели да я представи като неопитен кандидат, неспособен да управлява страната, ако се наложи. "И след като опонентите ни в тези президентски избори гледат на моя опит със снизхождение, нека им обясня какво включва моята работа. Да бъдеш кмет на малък град, е същото като да бъдеш "социален работник", с тази разлика, че имаш реални отговорности", посочи Пейлин, намеквайки, че Барак Обама е започнал кариерата си като социален работник в Чикаго.

Сара Пейлин акцентира и върху своя опит на реформатор на старите порядки в политиката и подчерта, че това ще бъде и нейната основна цел на вицепрезидентския пост.

Губернаторът на Аляска представи и плановете си за нова енергийна политика, която да направи Америка независима от външни доставки.

“Нашият опонент казва, че сондирането за нови находища на петрол няма само по себе си да реши енергийните проблеми на страната. Но това не е извинение да не правим въобще нищо. От януари следващата година като президент и вицепрезидент ние ще изградим повече газопроводи, повече ядрени централи, ще създадем нови работни места в енергийния сектор и ще продължим напред към алтернативни източници на енергия. Ние имаме нужда от американски енергийни ресурси, създадени от американската изобретателност и произведени от американски работници."

Сара Пейлин се спря специално и на качествата на Джон Маккейн, които го правят по-способния кандидат да управлява страната. “В политиката има хора, които използват промяната, за да правят кариера, и други като Джон Маккейн, които използват кариерата, за да правят промени”, каза тя, предизвиквайки бурни овации.

След речта кандидатката за вицепрезидент и членовете на семейството й бяха прегърнати на сцената от Маккейн, който се появи изненадващо на подиума.

"Не мислите ли, че направихме добър избор за следващия вицепрезидент на САЩ?", попита той сред оглушителните овации.

Джон Маккейн ще приеме номинацията на републиканците с реч в четвъртък - последния ден на конгреса. 

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=143232&srcpos=7





Тагове:   националната,   реч,


Гласувай:
0



1. meto76 - http://www. youtube. com/watc...
04.09.2008 09:30
http://www.youtube.com/watch?v=hQVYcJGQ94o
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583048
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031