Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2008 13:34 - МНЕНИЯ ОТ ФОРУМИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ В АМЕРИКА
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1275 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2008 14:22


МНЕНИЯТА ОТ ФОРУМИТЕ !!!


от Маккейн - истинският победител!
Анонимен, Весело днес, 12:48
128 Обиден или неуместен коментар?

Да си мъж! Да си бял! Да си стар! - Това е гаранция, че си обречен!Няма никакво значение, че си воювал с оръжие в ръка за своята Родина! Няма никакво значение, че като войник на своята Родина си бил ШЕСТ безкрайни години военно-пленник във виетнамската джунгла! Няма никакво значение, че ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА СИ си служил вярно, предано и всеотдайно на Родината си! Докато през това време младежът е карал сърф и е пиел коктейли под палмите на Хаваите с готините квартеронки! Мъжки, приятелю Маккейн, белите стари мъже на България те поздравяват, защото те освен, че са мъже, освен, че са бели, освен, че са стари, са и БЪЛГАРИ! Когато човек губи, не знае какво печели! Ти, приятелю Маккейн, спечели нашето уважение! Можеш да се гордееш! 



от Alexander do 79 Анонимен, Неутрално днес, 12:15 117 Обиден или неуместен коментар?

image Напълно съгласен с теб. Човек чете расистките коментари и се пита: "Това ли е българският народ с прословутата си уж толерантност? Народът, кото винаги уж е бил част от Европа?
Нетърпимост, безпочвена злоба, безпредметна омраза. И това от нас - една нация, която поголовно бяга от държавата си, става емигрант и нищо, ама нищо не научи!
Вероятно затова и не ни върви. Наричаме другите с грозни имена, а забравяме катунът България, където сме родени и където сме по-зле откогато и да било. Наистина си заслужаваме съдбата...
Кално същество е съвременният българин... image 


от nina Анонимен, Неутрално днес, 12:10 116 Обиден или неуместен коментар?

По-голяма част от българите харесват Обама и ако имаха правото да гласуват, щяха да изберат него. И понеже в нашата избирателна история се вижда, че българите избират неподходящия(ите) в управлението, си направете извод за успешния президент за Америка.
Хареса ми изказването на Кушлуков, че американците вече са дорасли да разберат Обама, но още не са дорасли да разберат маккейн. 


от Гуано Любопитно днес, 12:32 120 Обиден или неуместен коментар?

Българите са най-интелигентните, най-преданите, най-честните, най-трудолюбивите, най-либералните, най-търпимите, най-чистите... (списъкът може да се продължи и още) хора в света.

Но когато се събудиш от грохота на прелитащите найлонови торбички, пълни с отпадъци покрай прозореца ти, светът изгледа малко като с главата надолу.

Абе откога мравките обсъждат делата на вола? 



от митко Анонимен, Неутрално днес, 11:55 113 Обиден или неуместен коментар?

Жалко, че в България не можем да погледнем позитивно на света дори за ден. Разбира се, че ще има трудности за Обама, разбира се, че е възможно да се провали. Но пък защо да не успее?
А в Бългрия винаги се проваляме, защото от самото начало вярваме в провала си. Никога не сме имали вярата и оптимизма да постигнем нещо повече. Никога не сме можели да се радваме на успехите на другите около нас. Жалко. 



от Делян Неутрално днес, 11:42 109 Обиден или неуместен коментар?

Една икономика трябва да е силна! Как се прави тази икономика силна? С време и опит! Просто трябва да произвеждаш и разбира се да продаваш! Както американската икономика винаги е правила и затова е силна и независима от политици. по принцип политиците не трябва да се бъркат във взимане на икономически решения, тоест тези решения трябва да се решават от пазара!


от Петров Анонимен, Неутрално днес, 11:34 105 Обиден или неуместен коментар?

Един тук говори за расистки предразсъдаци, наложени от Буш. Какви такива, като двамата му държавни секретари бяха (и едната е) цветнокожи.
Расизмът на Америка е минало.
Повече ме безпокои социалните забежки на Обама - здравни осигуровки за всички и други. Германия стана преди 15 - 20 години социална държава и още не може да се измъкне от това блата. Да не говорим за соцблатото в съветската империя.
Верният път на САЩ и на света е консервативния капитализъм. Дори кризи, като сегашната го даказват, ако човек може да исли с главата си. 


image от InmoInvestments Неутрално днес, 11:22 103 Обиден или неуместен коментар?

България може само да се учи от желанието за промяна на американците и преди всичко млади хора. Кога ще излязат 80 % от Българите да гласуват за промяна, а след това победения да честити на избрания по такъв интелигентен начин. Само заради това USA са големи. 


image от набързо Анонимен, Неутрално днес, 11:17 101 Обиден или неуместен коментар?

За разлика от мрачните песимистични писания на форумците тук колко лош е Обама, колоко е зле Америка и други подобни, ще кажа следното:
1.Маккейн призова снощи всички да застанат зад новия президент Обама в името на Америка!
2.Обама нарече Маккейн изключителна личност, която е дала на Америка много и заслужава огромно уважение!
3.Обама призова всички да се обединят в името на промяната и възраждането на идеалите на Америка.
4.Показаха хиляди БЕЛИ американци, които плачеха от радост от победата на черния Обама!
5.Вътрешната енергия на американския народ е огромна и винаги се активира по време на криза.
6. Точно етническото разнообразие и толерантност са в основата на силата на Америка да бъде лидер, позитивно настроен за бъдещето на човечеството.
7. Барак Обама е християнин-протестант.
8. Основни качества на българите са песимизма, безверието, завистта, които стоят в основата на разсъжденията им за света, за Америка, за Обама! image image 


от . Анонимен, Неутрално днес, 11:16 100 Обиден или неуместен коментар?

истина е. имаше данни че 60 хиляди войници в Ирак са със зелени карти. голям брой са също от семейства на емигранти в САЩ.
а за Обама беше избран изключително с гласовете на черните. неслучайно и избирателната активност сред негрите е внушителна подобно на тази на циганите в България когато им обещават помощи. да видим какво ще стане 


image от Nik Анонимен, Неутрално днес, 11:04 93 Обиден или неуместен коментар?

Честито на американците и на Обама!
Бях за МакКейн, но му стискам палци.
Няма да му е леко.
Събуди и активизира големи очаквания (почти 75% избирателна активност. Страхотно!), получи почти абсолютни доверия и власт (победите на демократите и за законодателната власт), но и залитна към леко етнизиране на вота + популистки нюанси.
Заигра се с аналигии за нов Кенеди, а не мисля, че е чак такъв (поне засега не го виждам чак такъв водач с ясна визия и твърдост), заигра се и с д-р Кинг.
Направи страхотен жест към Европа като я посети предизборно. Досега предизборно само европейските лидери ходеха до САЩ.
Мисля, че е натоварен с огромни очаквания.
Което е и страхотна отговорност. Стискам му палци. Защото едно разочарование ще е голям провал. Не само за Америка.

P.S. За евентуалната бъдеща американска политика на Балканите и в Черноморския регион ви препоръчвам да се поинтересувате от бъдещия вице Байдън. Мисля, че там политиката той ще я насочва. 

от до 83 Анонимен, Неутрално днес, 10:57 92 Обиден или неуместен коментар?

83, не си прав, че ние българите сме расисти, а американците не били. Ами прочети внимателно кои са гласували за Обама и за Маккейн. За първия - жените (защото не са равнопоставени с мъжете), черните и мексиканските емигранти. Тоест - аутсайдерите в страната, много от които са такива поради расови причини. А за Маккейн - белите Anglo-Saxon (Celtic) protestants. Това че вторите не надделяха, не се дължи на толерантността им, а на отвращението им от свинщините, които натвори кланът Буш в САЩ и по целия свят. Можеш да бъдеш убеден, че на следващите или по-следващите избори белите американци ще си изберат пак бял президент, защото расизмът е в кръвта им. 


от Емил до 79 Анонимен, Неутрално днес, 10:36 85 Обиден или неуместен коментар?

69, 72, 76, 79 : Напълно подкрепям! Много се радвам, че свърши най-после времето на Буш image Един от любимите ми политици, заедно с Путин, Първанов, Борисов и т.н. image

image от анонимчо Анонимен, Весело днес, 10:46 87 Обиден или неуместен коментар?

Честито,САЩ! Имате си негър мюсюлманин за президент image Усещате ли иронията image

Преди видните хуманисти да ми се нахвърлят,че съм расист или нетолерантен Бай Ганьо,искам да ги помоля да си включат чувството за хумор и така да прочетат коментара ми image Обобщавам,за да не бъда погрешно разбран: нямам нищо против нито негр...т.е. афроамериканците,нито против мюсюлманите,напротив image

от Za Obama Анонимен, Неутрално днес, 10:32 83 Обиден или неуместен коментар?

Барак Обама е християнин,а дори и да не бе6е, както каза Колин Пауел, това няма никакво зна4ение, Америка е такава многообразна и освен това, ако поне един забутан, мръсен, мазен, противен български политик, има6е поне не6то малко от Обама в себе си 6тиах да съм спокоен за България. Проли4ава тесногръдието и расовите предрасъдъци, ние сме европейци, колкото да крадем от европейските фондове, и демократи, колкото да плуем под прикритие, ина4е расисти и продажници, крадци и измамници, политиците са огледало на Нацията, Америка за пореден път показа,4е е велика.4естито на Обама, той дава нов смисъл на световната политика...


от Логос Неутрално днес, 10:31 82 Обиден или неуместен коментар?

Пост -79 - Think Positive каза:
,,песимизъм, безверие, злоба, завист, омраза, мързел и липса на морал."- са причините за хала на който се намираме.
Почти улучихте Десятката, бих могъл само да го преформулирам:
Песимизма,Безверието,Злобата,Завистта,
Омразата и Мързелът са нашият МОРАЛ. 

от Логос Неутрално днес, 10:25 81 Обиден или неуместен коментар?

Пост -75 каза,,САЩ ще стават все повече африканска държава"

Лично Аз имам сведения от първа ръка ,че в Южната част на САЩ има цели региони които въобще Не говорят Английски език, Испаноговорящи са.Не знам каква Африка ще стават, но вече определено клонят към Южна Америка. 

от Think Positive Анонимен, Неутрално днес, 10:14 74 Обиден или неуместен коментар?

В едно предаване видях как една върла противничка на Буш все пак намери положителното в неговото управление, а именно: ако не беше толкова слаб президент, Обама никога нямаше да бъде избран. За съжаление, в България позитивизмът е тежко болен... 

image от Логос Весело днес, 09:56 71 Обиден или неуместен коментар?

ЕЕ каза :,,заради наивността си, че един човек може да им реши проблемите"
г-н ЕЕ - Препоръчвам Ви да се Отнесете към Историята и да установите ролята на личността в нея.

До пост - 59:Като заговорихме за клишета да кажа и аз:
Девиза на Франция е:
Свобода,Равенство,Братство

Девиза на Гвинея/ Западна Африка / е:
Работа,Справедливост,Солидарност

Девиза на САЩ не го знам, но на България сигурно е :
Мошеник,Манджа,Мъка / М М М /
което Смислово означава,че:
Мошениците ядат Манджата си с Мъка.

Дали е ЛЪЖА ? Кой, кой да ти каже...
image image image 

от студент Анонимен, Неутрално днес, 09:00 52 Обиден или неуместен коментар?

Надявам се в България, това също да има ефект и партии като ДПС и Атака, които разделят и всяват омраза, да бъдат заличени веднъж за винаги. 

от Възторжен Анонимен, Неутрално днес, 08:55 48 Обиден или неуместен коментар?

Ало, Борисов, Сидеров и други подобни комуноиди и техните тъпи поддръжници! Какво ще кажете за американският президент с "американско" име. Видяхте ли, че сте тъпи, ограничени и ретроградни. И искате да управлявате България!

от The US President Barack Hussein Obama Анонимен, Неутрално днес, 08:29 40 Обиден или неуместен коментар?

"а презимето му е мюсюлманско - Хюсеин."

До редакцията не само презимето му е мюсюлманско. И Барак е мюсюлманско и означава "Този, който е благословен"

За повече инфо за името Барак проверете в Уикипедия.


Честита победа на новият президент на САЩ. !!! Независимо как се казва той ще бъде президент на САЩ и само на САЩ !!! 


от Elitsa Анонимен, Неутрално днес, 08:22 36 Обиден или неуместен коментар?

Абе хора, вие по-големи расисти от американците излязохте!! Аз да не би да съм си избирала вторто име сама - то ти е от родителите, а майката и цялото семейство на Обама са показало многократно що за хора са. Майката на Обама и създала най-голямата програма за кредитиране на бизнес на бедни жени в света? Проблем ли имате с това? Можете ли да се похвалите с подобен принос за добруването на бедните хора по света? Ако не, не виждам защо критикувате произхода на хората. 

от Паметлив Анонимен, Неутрално днес, 08:19 34 Обиден или неуместен коментар?

Какво ще каже за това столичният кмет, който преди време се изцепи, че в САЩ имало списък със задължителни американски имена. Американското посолство официално отрече тази глупост. А сега и този нов президент с чисто американско име. 

от Realist Анонимен, Неутрално днес, 08:18 33 Обиден или неуместен коментар?

Току що прочетох статистиката на гласувалите. Младото поколение, тези на 18 години, 80% са дали гласовете си за Обама срещу едва 6% за Маккейн.

Това че белите не са гласували за Обама просто не е вярно. Поне за западното крайбрежие. В западните щати белите са мнозинство, около 75%. Обама печели 60% на 40%. Обама печели в големите градове, Маккейн в селата.

Някои коментатори тука сравняват аурата на Обама с аурата на Роналд Рейган, когато за първи път е бил избран за президент. 

image от :) Анонимен, Неутрално днес, 08:18 32 Обиден или неуместен коментар?

БРАВО този път на Америка. Бях загубил всякаква надежда за бъдещето. Ще бъде по-добре. А на всички мразещи тъмнокожите, арабите, турците, азиатците и други-пожелавам да си заврат отзад по един фишек, да го подпалят и да се скрият някъде да умрат тихо.


от Логос Неутрално днес, 07:38 21 Обиден или неуместен коментар?

Пост - 9 каза:,,Има ли нещо общо между двете имена
Барак Хусейн Обама (Barack Hussein Obama) и Саддам Хусейн ал-Тикрити (Saddam Hussein al-Tikriti)."
Отговор:Мога да направя следния налудничав асоциативен анализ -
1.Обединява ги Hussein
a/H - Водород
б/U - unity - единство и символ на магнит
/от Обща електротехника /
в/SS - от спецчастите на Националсоциализма
г/EIN - включено - от немски език

2.БАРАК - си е барака, бар - автомат АК,локва и кибернетика,възклицание(БА)и Рак (Щрак с щипката )
Извод:Не ходи Мара сама в Бара - Р.Ралин

3.САДДАМ - сад -градина от руски, Дам - обор за животни

4.ОБАМА -
а/О - начало на Всяка координатна система ( гледна точка, разположение на Окото на наблюдателя - от Астрономията /
б/БАМ - Байкал-о Амур-ска Магистрала / езеро-любов-път/
в/А - Автоматика

5.АЛ - ТИКРИТИ -
а/ АЛ - Алхимия ( автоматика на знанието където Л = L = 50 - римски цифри = Врата на Бога от Кабала )
б/ТИК - неволен жест - мимика
в/РИТ - ритуал от английски
г/И - съюз от Българската граматика

Този анализ е илюстрация на това как работи PC-то /Персоналния компютър/ в главите ни. 

от Realist Анонимен, Весело днес, 07:30 17 Обиден или неуместен коментар?

Хайде, честито, покрай всичко друго, май отпадна поредната комунистическа партенка, че в САЩ има сегрегация.

Нека да си зададем въпроса какво би работил в България един цветнокож, син на емигрант. Май само футболист и запалянковците биха му викали циганин или бурия.

Какво би работил в прекрасната Рассия, империята на Лилипутин, най- напредналата страна в света. Ами най-вероятно същото като в България.

Какво би работил в Германия или Англия. Всичко, но не и политик.

Май излиза че Американците хич не са тъпи. Спомняте ли си Тодор Колев имаше една песен "Как ще ги стигнем Американците?".... 


image от съмишленик Анонимен, Весело днес, 11:54 15 Обиден или неуместен коментар?

Ей най-после се убедих, че има и нормални хора БРАВО!ЕВАЛА НОМЕР 1!

"...Първият закон, който прокарва заедно с републиканеца Том Кобърн в сената, позволява на всеки американец да провери в Интернет къде и как се изразходва всеки цент от неговите"


ЕВАЛА! ЖУРНАЛЯТА СЛАГАЧИ ДА СЕ ПОУЧАТ!!!!
За България без коМентар. Тук касов бон не ти дават, сметките за ток и парно са порно, а за отчет - каквоооо???
Наш "велик политик":- живота си е мой, ще си го живея както искам. Ако искам и летяща чиния ще си купя.
Да това е България на Гоце Първанов, а онези със законите са от Америка. 

от rumiko Анонимен, Неутрално днес, 11:53 14 Обиден или неуместен коментар?

Относно коментара 8 - когато нашите цигани стигнат на ниво да завършват поне Софийския университет, може да се получи нещо добро за България, а и за самите тях, но това е мно-о-о-о-го далеч, а щом непрекъснато чакат от държавата да направи нещо за тях - дори невъзможно. Сравнение между американски негри и български цигани въобще не може да се направи, защото няколко светлинни години са голямо разстояние. 

от сравнение Анонимен, Неутрално днес, 09:25 8 Обиден или неуместен коментар?

Този избор е наистина вододел и начало на нова епоха. Избирането на негър в САЩ може да се сравни с избирането на циганин в България. Но докато САЩ положиха неимоверни усилия за напредъка на чернокожите, България нищо не направи за циганите, което застрашава нейното бъдеще. 

от А Анонимен, Неутрално днес, 08:34 4 Обиден или неуместен коментар?

Само в САЩ е възможно чернокож мюсюлманин да стане президент, докато страната е в рецесия и воюва с Ирак. Може би трябва да се поучим, макар че едва ли ни стига акъла за да извлечем поуки...
Още едно доказателство, че в САЩ - всичко е възможно, а в БГ-всичко е сложно.

image от mitko Анонимен, Неутрално днес, 10:00 72 Обиден или неуместен коментар?

Честито на Обама! Америка отново даде пример на всички ни за толерантност и вяра в по-добро бъдеще. Дано го последваме. Макар и да нямам американски паспорт, днес се чувствам мъничко американец.



Тагове:   Америка,   мнения,


Гласувай:
0



1. meto76 - http://2008election. procon. ...
05.11.2008 15:55
http://2008election.procon.org/2008presidentialsurvey.asp

С ТОЗИ ТЕСТ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИТЕ ДОКОЛКО ВАШИТЕ ВЪЗГЛЕДИ СЪВПАДАТ С ТЕЗИ НА ОБАМА ИЛИ МАКЕЙН.

ПОМОГНЕТЕ СИ С
http://translate.google.com/translate_t#
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615376
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930