Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 22:45 - Маргарита Михнева: Образованието на Жени Живкова е съмнително
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 12183 Коментари: 6 Гласове:
0



image Михнева с дъщеря си Неда, която дълги години игра тенис и завърши в САЩ. Има министри с фалшиви дипломи. Топжурналистката Маргарита Михнева е родена е София през 1952 г. в столичния кв. “Надежда”. През 1974 г. завършва право в СУ "Св. Климент Охридски". След дипломирането си е разпределена като прокурор в Търговище, но никога не е работила като юрист. Явява се на конкурс в БНТ за редактор- водещ на тогавашната Втора програма. Тя е една от първите разследващи журналисти в България. Уволнявана е 8 пъти от различни телевизии. Два пъти лично от Тодор Живков. Самият Тато единия път я възстановява на работа отново. От 2000 г. работи в “Канал 3”, където и до днес води авторското си предаване “Неудобните”. 10 години е работила и в "Таунус филм" и Интернешънъл прес институт в Австрия. Има много журналистически награди от чужбина и нито една в България.

- Марги, защо отказахте с дъщеря ти участие във “ВИП-брадър3”?
- Отказахме с дъщеря ми, която живее и работи в чужбина, както знаеш, вече 15 години. Тя не познава нито един от тези ВИП брадъри. Понеже живея на Балканите, ще ти дам невярна оценка за това кой е ВИП и кой не е. Някои хора се смятат за известни, само защото се пише за тях. Критерият се определя от масовите медии и от общественото любопитство. Това е сериозната причина да се откажем с дъщеря ми, тъй като тези хора тя не познава. Тя има друг критерий за ВИП. Завършила е в Мериленд, Вашингтон и работи в Швейцария. Преподава в престижното училище “Льо Розе”. Там са синовете и дъщерите на най-богатите хора в света. На Джон Ленън синът е бил. На Елцин внуците... На самия Бен Ладен братът е бил в това училище и живее там. Това е световноизвестен колеж. За да учи детето ти там, таксата само за една година е 100 000 евро. Критерият за ВИП в Швейцария и Европа просто е друг. И дъщеря ми има такава представа за ВИП. Тя не определя това. Швейцария е наложила тези критерии. Интересното е , че в този колеж, в това най-скъпо училище в света, се учат най-много българи - деца, на глава от населението. Пример: Има

двама италианци от 80 милиона в Италия! От България се учат 17 деца!?

- Колко души според теб могат да си преведат какво значи ВИП от участниците във “ВИП- брадър 3”?
- Критериите са други. Например дъщеря ми не може да разбере смисъла на думата ченге. А в къщата се водят разговори от обиграния политик Кошлуков, лежал в затвора. За да участваме във “ВИП- брадър”, тя трябва да се побългари. Тя се притеснява от това си незнание. Нейните разговори биха били вероятно смехотворни заради различните й критерии за популярността и известността.


Нито ще научи нещо, нито ще ги научи на нещо. Там трябва да си искрен. В началото всички влизат с представата за себе си вътре. Но на втората -третата седмица маските падат. Това е и смисълът на този формат. Голямото попадение на продуцента Нико Тупарев е Тодор Славков. Останалото е пълнеж.

Тодор Славков има две качества, които аз виждам там. Първото е искреност и второто е топлина. Той има топли очи. Има и чувство за хумор, което е наследил от баща си.

- Не набляга ли доста на алкохола?
- Ако не наблягаше толкова на алкохола, щеше да бъде безкрайно симпатичен. Но въпреки това е безкрайно искрен. Хората се смеят на неговите неща.

- Ти, лично, защо не влезе, въпреки че можеше да си там и без дъщеря ти?!
- Аз не исках да вляза, защото си имам свои тайни, които не искам да споделям. Казвам си, няма да бъда достатъчно искрена. Не бих могла да отговоря на всички въпроси. А и нито искам пари, нито искам популярност. На мен “ВИП- брадър” не ми трябва. Не знам дали това, което съм преживяла, ще бъде разбрано правилно от публиката. Този тип предавания изгражда опошлен критерий сред зрителите.
Всички

влизат с измислените си биографии и силикон във “ВИП- брадър”, а излизат като посрани.

Влизат с представата за себе си, а излизат като хора, които не са разбрали какво представляват. Накрая оставаш гол.

- Какво ще кажеш за образованието на брадърите?
- Забележете, влизат с по няколко висши образования?! Комплексът на българина е, че трябва да е много учен. По света има хора, които не са учили, но са направили нещо. Направили са име, имидж, при това сами. Става въпрос не само за миската, която твърди, че е завършила 2 висши образования?! Оказа се, че не са две. Не мога да си представя момиче, което учи международни отношения и не знае кога е приета България в ЕС?! Това е задължително знание за човек, който учи, но не е задължително за жена, която си показва циците. Както има изкуствени цици, така и знанието й е изкуствено. Влиза в къщата с представата за себе си, че е интелигентна и образована. Няма значение какво мисли и баща й за нея. Има значение каква е дипломата й и защо не може да отговори на въпроса кога България е влязла в ЕС?!
Не е само тя такава.

Да припомним Камен Пенков, зам.- министър на МВР.

Завършил за 1 г. висшето си образование - право в Благоевградския университет. Редом до него е и Жени Калканджиева. И тя е юристка от там. По- страшното е, че и Поля Станчева, бившата шефка на радиото, сега е общински съветник, и тя е завършила за 1 г. висше. Колко от министрите имат фалшиви дипломи от Бургаския университет?! Да не забравяме големите съветници на президента, на премиера... Всички плющят с биографии и с дипломи. На година в България се издават 200 фалшиви дипломи.

Това се знае много добре и от прокуратурата, и от ЕС. Както виждаш нищо не става. Да не забравяме, , че всички борци в България са завършили висше. Всички във ВИС и СИК са с висше образование. На мен просто ми е неудобно да казвам, че съм висшист. Всички се хвалят, че са били и в чужбина и са учили. Като им кажеш покажи си дипломата от университет, не могат да покажат.

- Ти откъде имаш тези точни сведения?
- На покойния Николай Добрев, жена му - Елка Добрева, точно с това се занимава в министерството на образованието. Главен експерт е там. Неколкократно съм я питала и съм потресена от факта колко хора казват, че са учили някъде, а не показват диплома. Нека си легализират дипломите, та да видим кой какво и къде е завършил! Например във висшия партиен съвет на БСП има хора завършили тракторно училище. Един Ивелин Николов дори няма висше образование.
Недопустимо е един човек, които няма образование ,да ме ръководи. Говорим за лъжа. Людмила Живкова какво образование имаше?! Ами Жени Живкова какво образование има?! Какво и за колко го е завършила? Ами брат й?! Беше министър на културата?!

На Жени Живкова се призна от СУ, че са й писали, там по милост, някаква бележка, за да мине.

А Тодор Славков?! Какво образование има? Баща му е инженер. А той? Какво е учил? Бил бизнесмен?! Какво работи Тодор Славков? За това предлагам всички като излизат от
“ВИП- брадър” да си покажат дипломите! Легализирани при Елка Добрева.

- А какво ще кажеш за “благородната им благотворителна” дейност?!
- Влизайки, те вземат пари. Плащат им хиляди, за да участват. Парадоксът е, че тези хора ни карат нас да плащаме на децата с благотворителна цел?! Като са толкова “благородни” брадърите, защо не си дарят хонорарите на тези деца?

- Може би ще правят вноски в някакви измислени фондации?
- Колко фондации има в България? Сигурно са 5-6000?! Само циганските са над 250.

- Всичките съпруги на президенти и премиери имаха фондации.
- Имаха, и жената на президента Стоянов имаше офис на бул.”В.Левски” без пари. 3 лв. й беше наемът в комбинации с общината.

И до ден- днешен се помещава там. И на Иван Костов жена му имаше фондация. На Благовест Сендов, шефа на Народното събрание, който отиде после в Япония, жена му също имаше фондация. Единствената, която няма фондация, е Зорка Първанова, защото тя разбра, че който има фондация в началото на мандата, накрая има дело срещу него и попада в съда. Както е добре известно, в България фондациите се създават за пране на съвест. Създават се, когато си на власт. Когато излизаш от властта и започнеш да разполагаш с пари, отиваш в съда.

- Ти правиш много хубав аналог между живота на ВИП- властници и ВИП- брадърите?
- Не може да получиш пари на ръка, както тези които влизат там и да караш другите да дават пари за благотворителност?! Не знам с каква наивност тези хора са влезли вътре? Но Нико Тупарев явно добре ги е преценил. “ВИП- брадър” някои много ще ги смачка. Трябва да се знае кой кой е!

- Даже и Евгени Минчев взел 5 000?!
- Да. За да уреждал ВИП-гости на Ники Кънчев. Ники Кънчев също взема пари и призовава за благотворителност. Той е водил в мое присъствие големи кампании за рака на гърдата, за което също взима пари. И ме пита аз какво съм направила за рака на гърдата?! Цяла България знае, че съм оперирана от рак, а Гала и други си снимат гърдите в кампания против рака на гърдата?!

- Да оставим тази тема. Кажи какви са с днешна дата отношенията Михнева – Таков?
- С Янчо сме приятели, официално сме двойка с него, но това например не ми пречи да харесвам и дълбоко да обичам Лили Иванова. В разговор по телефона тя ми каза една уникална реплика: “Не са били гладни тези хора!” Говорехме за ВИП- брадърите. Просто не са гладували. И това го казва примата. Каквото и да се говори за нея, тази жена е изживяла много неща в живота си. Учудвам се на тази жена. Защо всички мъже гледат да се отъркат в нея?! Всеки се качули на нейната биография?! Сега Кеворкян щял да пише книга за нея?! Нека те да имат биография като нейната пък тя да пише биографии за тях! Забележи, че само мъже се отъркват у нея. Нито една жена не е писала биографията й. Кеворк щял да пише?! Може да напише книга за нея Янчо Таков, но той е кавалер и никога няма да напише. А тя има право да казва каквото си иска за Янчо, защото това е нейната си лична биография.

Едно интервю на Жоро ЗАХАРИЕВ

https://www.bulpress.net/article/10836



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Мнение на една обикновенна българка на 42
10.09.2009 18:51
Михнева звучи много реалистично и логично. Но! Прави ми впечатление, че винаги е против титли, престижни квалификации, пари и т.н. Казва, че е важно човек е да е стойностен и никакви образования и титли не може да го направят такъв, ако не е. В същото време непрекъснато изтъква къде е завършила дъщеря и, колко струва образованието и, колко е престижен този университет в света и т.н. Защо точно там е изпратила дъщеря си? И откъде има толкова пари за таксите тази журналистка. Толкова ли е важно това че е учила там! Какво доказва това, че дъщерята е уникум ли, или страхотна професионалистка може би! Михнева умаловажава личносттите Жени Живкова, Жени Калканджиева, Славков и т.н. Само защото не са завършили престижните университети на Швейцария! Ами Калканджиева беше 6-та в света! Да не би щото е глупава, да се класира на това място! Ж.Живкова е един страхотен дизайнер, какво значение има че не е била отличничка в Софийския университет! Михнева е много точна в приказките по принцип, но си противоречи страхотно в детайлите. Нейната дъщеря има вид на пълна зубрачка и ще видим някой швейцарец, дали ще я оцени и ще реализира ли успешно семейство тя, за разлика от майка си. Михнева много често е казвала, че не е важна дипломата при жената, а правилно да се ожени! Изобщо М.Михнева е много противоречива жена, но аз искрено я слушам винаги когато ораторствува и сипе разни мъдри размисли и и се възхищавам. Но е променлив и противоречив човек явно.
цитирай
2. анонимен - мнение на една жена:
07.02.2010 22:01
Какво да кажа все търсим чужди грешки и недостатаци,а своите?
цитирай
3. анонимен - до недопрочелите и не внимавалите.
14.08.2010 15:28
Никъде не еказано, че Неда Михнева е завършила "Льо розе", а че преподава там. . Най-вероятно им води часовете по тенис. Завършила е в столицата на САЩ - Вашингтон - и това е написано черно на бяло. Жени Живкова не е дизайнер на нито един от моделите с нейната марка - за тази цел си има наемници. Започна след 10-ти с парите на дядо/татко и ...така.. Калканджиева беше шеста по красота, а не по ум!...Защо ли си губя времето...
цитирай
4. анонимен - Р—Р° Людмила Р–РёРІРєРѕРІР° Рё нейните синчето Рё дъщеря
22.09.2010 13:42
Смъртта на Л.Живкова била е имитирана.Тя не е умряла тогава, просто е била луда.// Акад. Малеев, който освен заместник-министър и виден лекар беше шурей на Тодор Живков, неведнъж си е позволявал да му казва, че дъщеря му се нуждае от лечение, а не от политическа кариера.http://www.krumblagov.com/investigations/lussi1.php//Била е изпратена в лудница в Швейцария, доста дълго до нея бил синчето и Тошко.Тошко бил оневинен, в изнасилването, защотое гей.Жени Живкова амбициоозна некадърница , същата като майката и.Доста държавни пари пропилала със своят "бизнес" Парите откраднати от нейният дядо Тодор Живков, мръсен селяк.
цитирай
5. анонимен - mihneva e gotina macka i strahoten ...
21.12.2011 19:16
mihneva e gotina macka i strahoten chovek vuzhishtavam i se bravo triabva da ima poveche zeni kato neia a ne kuklichki koito niamat nishto v glavata bravo
цитирай
6. анонимен - internet explorer help site
17.02.2012 18:57
7 acrobat reader player 10 http://feeafhf.hostingsociety.com/acrobat-reader-windows.html acrobat reader windows
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580337
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031