Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2009 22:31 - БСП и ДПС, без да броим царя
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2343 Коментари: 3 Гласове:
0



image
Политическите събития през 17-ата седмица на годината се оказаха предимно отзвук от предишната. От различни посоки се коментираше издигането на 8-процентната бариера пред коалициите за влизане в НС и частичното въвеждане на мажоритарен елемент.


Избистриха се няколко извода. Опозицията е безпомощна, а управляващите станаха безогледно нагли, защото се чувстват сигурни, че са си написали онези промени, които ще ги направят отново победители. БСП и ДПС правят крачка към подреждането на конфигурацията на 41-ия парламент, подготвят възстановяването на двуполюсния модел.

Доган и Станишев се разхождат пред обществото, опозицията и избирателите с вдигнати нагоре средни пръсти и нагли физиономии. Имаме си мнозинство, ползваме си го в своя изгода и хич не ни пука какво говорите за нас!

Към днешна дата това поведение изглежда ниско рисково, но стратегическите съюзници само външно изглеждат надменно самоуверени.

Близо до ума е, че събитията се развиват доста ускорено и след два месеца картината в страната ще придобие друг, вероятно доста по-неблагоприятен за управляващите вид. Севлиевски е прав, че сметките на БСП и ДПС са направени без оглед на нагласите на електората и е твърде възможно това да им изиграе много лоша шега.

На практика два месеца и половина преди края на мандата на правителството партиите във властта останаха две - БСП и ДПС. Царистите се надоразграничиха окончателно, червените и агите вече не ги броят преди важни гласувания, но ще ги прескочат и при разпределението на вакантни постове. Не можеше и да бъде иначе. Водещата група в царската партия избра непоследователна и дразнеща всички линия на поведение, от която няма ползи, но пък има доста загуби. И още й предстоят.

Още в началото на работата на този състав на парламента стана ясно, че в коалиция „Атака" са влезли и немалко резервисти на БСП. Сега във всички важни за червените и ДПС моменти и партията на Волен Сидеров излъчва необходимата подкрепа. За групата на Пощенското Яне всичко е ясно, той също се оказа от дълбокия резерв.


Като първо последствие от въвеждането на бариерата коалиция „Напред" се разпадна. Била принудена да преосмисли формата, под която да се яви на предстоящите парламентарни избори, казва водачът на ВМРО Красимир Каракачанов. Логичният вариант е да търсим явяване на изборите с регистрация на една от партиите от тази коалиция. Бизнесменът Христо Ковачки настоява ЛИДЕР да представлява коалицията с аргументите, , че като млада партия ЛИДЕР трябва да се утвърждава. Логично било обаче коалицията да се представлява от една от трите парламентарно представени партии - ВМРО, Земеделски народен съюз или „Гергьовден".

Логичен изход. Но не е логична позицията на Каракачанов. ВМРО е влизала в парламента само върху чужд гръб и за сметка на огромни компромиси с идеологията и традициите на тази някога несъмнено националистическа формация. Точно поради тези тежки компромиси, направени под ръководството на Каракачанов, от идеологията на ВМРО и от нейното влияние сред широки слоеве на българското общество не остана почти нищо. По всяка вероятност при самостоятелно явяване ЛИДЕР ще се класира по-добре от ВМРО дори и да не успее да преодолее 4-те процента. Може и да не успее, но по този самостоятелен път партията ще работи за своето бъдеще, а няма да остане в съзнанието на избирателите като част от „коалицията на президента".

Разисквайки политико-материалното си положение в светлината на разпадането на коалиция „Напред" , Любен Дилов-син споделя: „Няма бедни партии в тази коалиция... Драма с пари няма. Джентълмените не говорят за такива неща", дискретно премълчава подробности джентълменът. Като сущий виден комсомолски активист отпреди промените той с лекота премина от категорията „отвратен" в началото на демократичния процес в категорията „отвратителен" по времето на крупния рефораматор на синята идея и нещастната ни държава Иван Костов. Стана антикомунист като него. По това време подбрани антикомунисти с комсомолски и комунистически произход се замогнаха. Днес вече нямат драми с парите. И със съвестта си нямат не само драми, ами и преходно безпокойство не ги наляга.


Тече предизборната кампания
. Социалистите еволюираха, вече щели да се борят с девиза „Създаваме по-доброто бъдеще", за да станат първи на парламентарните избори. Днес Светлото бъдеще като цел се е посмалило до по-добро. В началото на ХХ век предшествениците им обещаваха Светло бъдеще и призоваваха цяло едно поколение люде в отделно взети страни да се пожертват в името на децата и внуците си, за да настъпи то по-скоро. Онези комунистите не изпълниха обещанието си, тези социалистите-перестройчици не ни докараха Сполуката, а така шумно и цветно ни я обещаваха! Едва ли ще изпълнят и това си обещание, но който е вярвал в Светлото, ще иде да гласува и за по-доброто. С аргументи и факти срещу вяра не се успява. Колко ли са останали вярващите?

Червените са приели като своя цел да бъдат първи и на двата вота. Щели да разчитат на три основни стълба - отчет на изпълненото досега, предложение за решаване на нерешените проблеми и мерки за преодоляване на кризата. "Ние имаме лице да поискаме и втори мандат", рече говорителят на Столетницата Корнелия Нинова. Общо само три нерешени въпроса за времето на своето управление през последните четири години отчетоха от БСП. С еврофондовете, в борбата с корупцията и здравеопазването.

Едно е обаче да искаш, друго е да можеш, казваше Хайтов, а трето и четвърто е да го направиш. На позитанците всичко им е наред само по първа точка, винаги искат от всичко и по много. Като им падне - лапат по много от всичко. Цял мандат това правят дружно с ДПС и НДСВ. Няма да са много хората, които ще им хванат вяра, че ще изпълнят обилните си обещания.

Управлението не е на БСП, а на тройната коалиция с мандата на ДПС. С еврофондовете нямаше просто някакъв проблем, ами огромен позорен провал с тежки последствия за авторитета на страната и за икономиката, потърпевши са много хиляди предприемчиви българи. В здравеопазването провалът също е огромен, двама червени министри продемонстрираха пълна неспособност да променят наследената от предишните две правителства драма, която при сегашното се разви до национална трагедия. Колкото повече се хвалят и препоръчват за следващото управление социалистите, толкова повече заострят вниманието на гражданите върху провалите си.

Никаква борба с корупцията на правителствено ниво не е водена. Не са и имали намерения да водят такава. Доказателство за това е срамнато премълчаване от ръководството на „Позитано" 20 на другия си огромен провал - в МВР. С двама червени министри това правителство фактически ликвидира това ведомство, практически нежизнеспособни са всички негови структури и това гражданите го изпитват на гърба си всеки ден. Без ефективно действащо МВР обаче не е възможна никаква борба с престъпността, в частност с особено фината й разновидност корупцията.

Изборджията Кирчо вече е запалил моторетката, извадил е чикийката и де що срещне умряло куче, ще го ръга. В Софийска област, където е партиен шеф, изпревариха всички и първи почнаха предизборната си кампания. Пуснаха плакати, на които червено яйце чупи синьо и с надпис „Червеното е най-яко". Голяма глупост е да използваш верска символика и традиционни обреди за целите на партийна пропаганда, но толкова знае и може президентският любимец. Ще загуби от ГЕРБ и то яко.

Дори в много близкия до БСП вестник „Земя" се смаяха от бързината, с която правителството бърза да финализира аферата със сделката за ИПК „Родина", за която с всички основания са сигурни, че с всичките си параметри ще влезе в историята на българската криминална революция. Автоголът, който си вкарват управляващите, може да се окаже решаващ за резултатите от изборите - и европейските, и националните. Няма съмнение, че бъдещите разследващи тази крупна афера ще открият толкова много нарушения на българските закони, че още отсега нито един замесен в нея по какъвто и да било начин няма да се измъкне сух от водата. Правилно са се досетили, че зад всички сделки на Ирена Кръстева стои Ахмед Доган. Каква ще е реално файдата, дивят се хората.

Как бе, другари, файдата ще е налице, хич няма да е малка! Не за позитанските бонзи обаче, а за протурското движение и хранените му хора като Ирена Кръстева и синковеца й зам.-министъра. Че как ще му трошат хатъра на него Носителя на мандата на това правителство, на марксиста-ленинеца! Надяват се както досега е ставало пак да се измъкнат от огромната афера невредими и с припечеленото в джобовете. ЗащотоДоган и неговите сподвижници президентът и премиерът се погрижиха своевременно в съдебната система и МВР да няма лица, които биха разследвали криминалните революционери и делата им като тази афера, например.

Предизборно премиерът Сергей Станишев щял да бъде окичен със званието "Рицар на книгата" от асоциация "Българска книга". Но не заради творбата му "Защото сме социалисти", а заради това, че правителството отпусна 9 милиона лева за фонда на библиотеките в страната. От радостната информация се натрапва впечатлението, че авторът на култовото произведение „Защото сме социалисти" е дал 9 милиона от хонорара, получен от издаването на фундаменталния си труд в чужбина. Другарят Тодор Живков издаде много такива, но с помощта на другарите си комунисти по света. При „нашия Сергей" поведението несъмнено е било пазарно, от джоба си е извадил милионите, та затова вече ще става рицар. Много ще му отива да го уредят и с броня!


Стратегическите съюзници разширяват фронта на атаката срещу Бойко Борисов, оттам и срещу ГЕРБ. Не съм съгласен, че съм извършил нарушение с изявлението, че БСП са хора без морал, написа собственоръчно Бойко Борисов под акта, който официално му бе връчен в Комисията за защита от дискриминация вчера, Борисов ще обжалва и е много вероятно ВАС да отмени тази глупост на напълно излишната КЗД, създадена само за да се осигурят блажни места в държавната администрация за кадри на протурската партия. Твърде разтегливо понятие е морала в баналната му употреба, за да бъде съден някой, че го е употребил по негов си начин в негово си съдържание. БСП ще загуби и от тази си нескопосна анти-Бойковщинка, ако той контрира адекватно.

Последва много по-силен и коварен удар срещу водача на ГЕРБ. БСП/ДПС спретна временна парламентарна комисия, проверяваща обстоятелствата около престоя на сръбския наркотрафикант Сретен Йосич в страната ни. Председател на комисията е депутатът от ДПС Христо Бисеров, тя всъщност има за задача да подържа напрежението във връзка с този бандит и за целта до изборите май не възнамерява да приключи проверките си. Явно БСП/ДПС тръгват с рогата напред срещу Неформалния.

Очевидно американо-израелските консултанти но Станишев са заложили мероприятията срещу ГЕРБ върху особеностите на характера на нейния водач. Той само отдалеч и в спокойна обстановка е безстрашен боец и корав мъжкар. Ако продължи след всеки удар да минава в глуха защита и да се оплаква на съдията от противника, скоро ще го натикат в ъгъла. А противникът му всъщност е в по-ниска категория и при контраатака няма да издържи дълго.

Христо Бисеров заяви, че вероятно ще бъде направена очна ставка в белградския съд между Бойко Борисов и Сретен Йосич. По-късно и говорител на Окръжния съд в Белград потвърди, че съдебният състав, който се занимава с този процес, е решил да призове като свидетел кмета на София. Адвокатите на Сретен Йосич ще набъркат покрай делата му колкото може повече известни личности из Европа, които ще искат от съда в Белград да ги призове с оглед „изясняването на истината за техния клиент". Те, разбира се, най-вероятно няма да отидат да отговарят на провокационни въпроси и така приключването на процеса срещу този бандит ще продължи докато на него е изгосно. Знаем ги тези неща от нашата правосъдна практика. Знае ги и адвокатът Христо Бисеров.


Министрите одобриха нов закон за митингите и манифестациите на гражданите, те вече ще са забранени в карето на властта в центъра на София. Протестите ще са незаконни в определени ограничителни зони около сградите на Народното събрание, президентството и Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни и други обекти, свързани с националната сигурност.

Разбираме властта, не са й приятни демонстрациите на недоволство, най-добре би било за нея недоволните да си ги провеждат на някой стадион или направо извън столицата на полянки. Но забраната и глобите до 3000 лева няма да спрат добре организираните протести, ако те бъдат инспирирани от външен фактор или подкрепени от значима политическа сила. Много е трудно да се върне духът в бутилката, особено, ако тя е строшена.

А какво въобще в днешна България означава думата „незаконно"? Кой и с какво ще спре полицаите да пият минерална вода или да пушат около министерството с Миков в него? Пет трактора и осем крави може да се отстранят от първокласен път или магистрала, но сто трактора и голямо стадо няма как и няма кой. Няма кой да обясни на БСП/ДПС, че чрез протестите се изпуска общественото налягане, а това е в полза на управляващите, ако са гъвкави. Но тези не са.

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=30029:2009-04-25-22-36-21&catid=76:z&Itemid=118



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



1. tili - И защо трябва да им се обяснява?
26.04.2009 23:59
за да продължат управлението! Колкото по-зле, толкова по- добре!!!
цитирай
2. анонимен - да
27.04.2009 11:03
мисля,че мандата им изтича.скоро доган и станишев няма да са на власт.
цитирай
3. анонимен - избори
27.04.2009 11:19
БСП вече ги няма, вън от играта са, бедните червени бабички няма да ги подкрепят . Масларова се осра. дано ГЕРБ спечели и направят ревизия на сегашното управление и раздаването на имоти на царя. законно или не, раздаване и замяна на гори за 5 лв. квадрата . и брата на сереГЕЙ станишев Георгий ( а добре ли е Георгий ) с неговите поръчки .
банда крадци са в управлението . нагли до безкрай .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582605
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031