Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 12:05 - Убитият в Перник - активист на младежкото БСП
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1762 Коментари: 0 Гласове:
0



28 април 2009 / News.dir.bg Убитият в Перник 25-годишен Кирил Христов, чието тяло бе намерено вчера, е активист в младежката организация на БСП, съобщиха от местната централа на партията, цитирани от БТА. Той е бил студент в Нов български университет, няма регистрирани криминални прояви. Баща му е началник "Свръзки" в Областната дирекция на МВР, майка му работи като старша сестра в Съдебна медицина на многопрофилната болница "Рахила Ангелова".
Според областния лидер на БСП Ненко Темелков Христов е участвал активно в работата на младежката организация на социалистите. Депутатът определи застреляния младеж като уравновесен, спокоен и интелигентен. Той е участвал в политически, а не в криминални прояви, заяви Темелков, отричайки слуховете за гравитиране на Кирил около наркобанда.
По думите на депутата трагичният инцидент е поредното убийство на студент, а не "пернишка нарковойна". Проблемът не е пернишки, а на обществото, каза Темелков. Той призова за законодателни промени, които да позволят да се търси отговорност от магистратите, когато не са дали правилна преценка, позволила да се извърши ново престъпление.
Кирил Христов е бил в събота през нощта с два куршума в главата. Трупът му беше намерен заровен на сметището в кв. "Мошино". Извършителят е известен и се издирва от полицията - това е Станислав Ангелов-Сиси, един от заподозрените за убийството на местния наркобос Николай Христов - Хайо. Във фаталната нощ Сиси извикал Кирил от дискотеката и двамата изчезнали, твърдят свидетели. Вчера беше открита окървавена кола, в която бяха намерени две гилзи. Смята се, че Кирил е бил убит в нея. Той ще бъде погребан утре.


http://dnes.dir.bg/2009/04/28/news4368491.html

Застреляха сина на полицай 27 април 2009 / News.dir.bg Полицията е по следите на заподозрян за убийство в Перник, съобщи МВР. На 25 април следобед, по молба на родителите му, е обявен за издирване 25-годишният Кирил Христов Ангелов от Перник. Служители на сектор "Криминална полиция" установили, че предната вечер младежът бил на дискотека, след това следите му се губели. Разпитани са хората, с които е контактувал изчезналият, уточняват от МВР.
Около 11,00 часа в понеделник в района на сметището край квартал "Мошино" е открит заровен трупът на издирвания. След направения оглед е установено, че смъртта е причинена от два куршума в главата.
Убитият е Кирил Христов Ангелов - син на дългогодишния служител в служба "Свръзки" в ОД на МВР-Перник Христо Ангелов, съобщи директорът на ОД на МВР - Перник комисар Димитър Шереметев, цитиран от БТА.
Майката Роза е старша сестра в Съдебна медицина в Перник. Кирил бил студент в Нов български университет в софия, член на клуба за младежка политика на БСП.
Рано днес в Перник е бил открит лек автомобил БМВ, в който имало кръв, мозък и две гилзи. Предполага се, че убийството е извършено в колата. Вероятно тя е била подготвена за изгаряне, но случайно преминала патрулка, но нещо е осуетила тези намерения.
За убийството е заподозрян криминално проявен, който е обявен за издирване. Станислав Ангелов е и сред петте заподозрени за убийството на наркобоса Николай Христов-Хайо, който бе показно разстрелян миналата година в центъра на Перник. Ангелов бил в ареста с постоянна мярка, но в момента е пуснат под гаранция.
"Лицето, което издирваме, се занимава с широкоспектърна престъпна дейност. Така че причините могат да бъдат много - включително с наркотици се занимава, с незаконна лихварска дейност, с организиране на черно тото. Издирваме няколко лица заедно с него. Имаме задържани 5 лица", заяви още полицейският шеф пред БНТ 1.
По информация на в. "24 часа" Станислав Ангелов-Сиси, който се занимава с черно тото и лихварство, се е срещнал с Кирил, когото извикал от дискотека "Че Гевара", където той бил. Полицейският син, известен с прякора Багера, няма криминално досие, но гравитирал около наркобанда и има данни, че самият той е употребявал дрога преди време.
Само за 2 г. в Перник са изчезнали 5-има души, свързани с подземния свят. От 29 май 2007 г. в неизвестност са Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев, които бяха сред приближените на показно застреляния през 2005 г. Васил Арарски-Райко Кръвта. Не е ясно къде е и друг член на наркогрупата - Димитър Гиздов.


http://dnes.dir.bg/2009/04/27/news4366328.html



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614954
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930