Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 14:22 - Борисов: Не искам да наливам в каца без дъно
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
1



Борисов: Не искам да наливам в каца без дъно
28.08.2009 08:58

Да си премиер е 10 пъти по-лесно отколкото да си МВР или кмет, каза министър председателят Бойко Борисов пред Нова телевизия. Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи. Аз нямам претенции, че съм безгрешен, както направих с Агенцията по горите – назначих един човек в петък и ми беше достатъчно до понеделник, че трябва да бъде махнат, призна премиерът.

Харесва ми работата в МВР, сега се раздавам повече от колкото тогава, защото имам същата оперативна възможност, както като бях главен секретар на МВР. Аз си обяснявам избора и доверието, което имаме вече месец, посочи Борисов. България имаше няколко проблема и инстинктът на народа задейства и сега това, което виждаме всеки ден е безогледно крадене, което е било и пълната безотговорност.

Народът искаше това да спре. Това съвпадна с искането и на Брюксел. Хората искат да видят какво ще се случи днеска, а не какво ще стане след време. Но, когато им кажем какво ще стане през пролетта хората искат да знаят какво ще стане в още по-напред. Народът иска да се спре това наливане в каца без дъно. Аз не искам да наливам в каца без дъно, подчерта Борисов.

Тотю Младенов каза преди тристранната среща между него, Симеон Дянков и синдикатите за заплатите и аз ги извиках на другия ден да видят какво пишат вестниците за първия конфликт в правителството. Не може такъв огромен апарат от министри, зам. министри и т.н. да са идеалните хора. И аз няма да направя компромис, защото това е моят рейтинг, хората са ми повярвали.

По повод на Божидар Димитров, министър без портфейл Бойко Борисов каза, че му е направил забележка за изказването за Македония. Всичко, което говори трябва да съгласува с външния министър. Вече не е просто директор на НИМ, а министър, подчерта Борисов.

Нямам намерение да преразказвам телефонния си разговора с Владимир Путин, каза Борисов. Путин е знаел всеки министър по име, включително и с изказванията им. И това, което е искал да знае е било – да или не за проектите. Предишното правителство не е направило нищо за тези проекти, добави премиерът. В бюджета на Руската федерация е имало предвидени 3 млрд. и половина долара, за да се строи. Но това, което е важно и за нас е дали е изгодно за страната, каза премиерът. И добави, че става дума за нефтопровода Бургас – Александропулос – има два отрицателни референдума, ако има технологии, които гарантират екологията – ще го направим. Същото важи и за Белене – ами ако утре от Европа ни затворят и тези реактори, какво ще правят нашите деца, попита Борисов.

За нас са важни и „Южен поток“ и „Набуко“ – но да има гарантирана газ, която да идва в България. За нас са изгодни и двата, добави премиерът. В момента правим всичко възможно, за да започнем да си връщаме парите от Брюксел, заяви Бойко Борисов. Според него бившият премиер Станишев и министрите под него не са ставали за нищо.

Меглена Плугчиева по думите му е била параван, за да си правят далаверите. Иначе тя не е участвала в тях и затова в Брюксел са имали добро отношение към нея, но не са ни отблокираха парите. Борисов заяви, че Станишев е блокирал решението за завода за боклук. Сега ние пускаме конкурса за завода и ще го построим, заяви Борисов. За себе си премиерът заяви, че има характер и няма да даде на никой да краде.

Най-хубавото, което могат да направят бившите управници е да признаят, че са некадърни и даде за пример заемът от „Париба“ за половин милиард лева. Той е направен така, че да е изискуем. И сега трябва или да го връщаме, или да плащаме лихви по 20 млн. на година, каза Борисов и добави, че и той няма решение по този въпрос. Ние сме взели тези пари и сме ги опукали по Белене, неясно точно за какво, каза Борисов и заяви намерението си да даде на прокурор бившия министър Петър Димитров. /БГНЕС


http://www.dnesplus.bg/Politics.aspx?f=100&d=292965



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582055
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031