Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2009 22:46 - Сметката от Брюксел дойде
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1221 Коментари: 1 Гласове:
2



  автор Мартин Карбовски,Стандарт
image  image  image

Може би вече наистина е време за речта на Чърчил - за кръвта, потта и сълзите. Много хора си мислят, че Борисов има специална стратегия и пази този момент за по-нататък.

Но европейският нож е опрял до българския кокал. Нещо трябва да се каже, за да стане ясно - българите ще бъдат наказани от Европа за търпението си към тройната коалиция!

Тия дни чета вестници и се изумявам какъв чуден пиар води за свое оправдание Станишев. Отива при бивши партизани и им говори за замразяване на пенсии. Битката при Жабокрек. Цинично казано, пиарът на БСП струва много пари и не струва нищо.

Толкова скъп пиар може да е само много лошият пиар

Но в този лош пиар има една превелика безотговорност. В дните, когато се разбира, че заради зулумите на бившето правителство Европа ще започне да ни глобява сериозно, ще ни кара да връщаме пари, да се прави пиар от това, че ще замразяваме пенсиите и заплатите е възелът на гьонсурата. И то от Жабокрек. Точно там е мястото на Станишев.

Някой вече трябва да каже за Червената кражба. Не как изглежда тя в подробности, а че тя ще ни струва скъпо. Опитваше се да го каже Сидеров преди време. Каза го Борисов преди време. Говори се за Червената кражба всеки ден в заглавията на вестниците. И вие си мислите, че това е пиар кампания, изправена срещу крякането от Жабокрек?! Не, това е Реалността.

Милионите, които изчезнаха по време на Червената кражба тези дни ще бъдат платени от всички нас. През тока, през бензина, през цигарите. През замразяването на заплатите и пенсиите. Някой ще трябва да плати заради овцизма, скудоумието и веселата безотговорност на жестоката българска недораслост - ние се оставихме да влезем в Европейския съюз по време на червено правителство, създало етническа мафия и крепящо се на жълта безотговорност.

Това е скъпо удоволствие. Розовите непиещи алкохол сиводрешковци в Брюксел днес ще ни го върнат тъпкано. Те самите със студени физиономии повтаряха, че "българите сами избират своето правителство и сами решават какво да им се случи в Европейския съюз".

Е, оказаха се прави. Ние сами избрахме да бъдем глобявани и наказвани. Четири години гледахме какво се случва на тая бедна земица и четири години ги оставихме да правят каквото си искат. Днес някой ще плати. И първо ще плати България, после данъкоплатецът. А дали ще плати политическият крадец на национално бъдеще - това дори не е сигурно при тази правосъдна система.

Едно е ясно - ще платиш ти, данъкоплатецът, който търпя безропотно и ентусиазирано четирите години тройна коалиция. Ще плати този, който казваше - какво сте се начумерили като песимисти, вижте хубавото в тоя живот, нещата се развиват добре. Ще плати този, който си мислеше, че ще му се размине.

Ще плати този, който вярваше на усмивката на Станишев - леко идиотска и разсеяна. И този, който си мислеше, че понеже на него не му взимат от заплатата, кражбата е нещо нормално.

Но този път има един лош чичко, който живее в Брюксел, и той вчера ви каза - ще платите всички, защото бяхте безотговорни към управлението на държавата си и защото избрахте преди 4 години да ви управлява най-смешната политическа мафия

Мафия, която дори не се криеше, а напротив, парадираше с кражбите си, колите си, любовниците си и далаверите си. Заради всичко това сега ще платим всички.

И точно в този момент Станишев крещи от Жабокрек - видяхте ли какво става, като ви управлява Борисов, казах ли ви аз?! То бива червена наглост, но това вече е партизанска наглост.

Идва време за речта на Чърчил - за потта, кръвта и сълзите. Борисов ще трябва да обясни на скромния, нетърсещ правата си никога български народ, че идва сметката.

Много хора у нас са склонни да платят сметката на предишното управление - със всичките прилежащи към нея кръв, пот и сълзи. Но само при едно условие ще я платим - ако видим крадците от тройната коалиция в затвора. Само тогава сме съгласни и на кръв, и на пот, и на сълзи.

Същото условие ще получи и Борисов, като отиде да моли сиводрешковците в Брюксел за отсрочка на глобите. Така ще му кажат - отлагаме глобите само ако ни дадете главите на тези, които похарчиха грешни европейски пари по пътя от Рибново до Осеново.

Главите на този, този и този - списъкът е в ОЛАФ. Ако това стане - почваме да плащаме сметката. Ако не стане - губим играта всички.


http://analysis.actualno.com/news_258506.html

 



Гласувай:
2



1. emil60 - Трябва ли тук да се казва нещо повече!
30.08.2009 22:59
Трябва само да призная - Мартин е жестоко прав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582717
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031