Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2009 23:42 - Славчо Атанасов кандидат за лидер на ВМРО
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
1



Славчо Атанасов: ВМРО трябва сама да се явява и сама да печели избори 24 Септември 2009 Кандидатът за председател на ВМРО ще се бори за поне 10 кмета и съветници в две трети от страната
image
Славчо Атанасов

Пловдивската организация на ВМРО – БНД официално издигна кандидатурата на кмета на Пловдив Славчо Атанасов за председателския пост на ВМРО.

Славчо Атанасов се е доказал като добър управленец, има политически поглед за бъдещето на организацията, работи прекрасно с хората и в момента ВМРО остро се нуждае от човек като него, мотивира кандидатурата зам.-председателят на воеводите Бойко Ватев.

" Няма да скрия, че ВМРО се намира в сериозна криза. За да си сериозна политическа организация с подкрепа в страната, трябва да имаш ясна визия за всички наболели въпроси на българското общество", коментира Славчо Атанасов.

"Само с исторически ретроспекции, поднасяне на венци и патриотични концерти това не може да стане", категоричен беше Атанасов. "ВМРО трябва да отправи към българското общество своите послания с конкретни виждания за икономическото развитие на страната, за образованието и здравеопазването, трябва да кажем на хората как виждаме техните проблеми и решаването им. До момента ВМРО не можа да направи това. Как тогава да искаме да ни припознават и подкрепят на национално ниво", риторично заяви Славчо Атанасов.

" В отделни региони ВМРО има сериозни позиции, но в други региони нас просто ни няма. Това трябва по най-бързия начин да се промени. Аз се съгласих да бъде издигната моята кандидатура, защото силно ме боли от това незавидно състояние на организацията", каза още кметът на Пловдив.

През следващите две години до местните избори ВМРО трябва да се наложи като национален политически фактор. И това е моята програма за промяната в организацията. Ако резултатите на местните избори са слаби, сам ще си подам оставката, категоричен е Славчо Атанасов. Той каза, че си поставя много сериозната задача един ден ВМРО да управлява България.

"Сега това е далечна перспектива, каквато беше и управлението на Пловдив преди десет години. В близък план, на местните избори аз ще се боря ВМРО да има избрани поне десет кметове и да има присъствие в общинските съвети на поне две трети от всичките 264 общини в страната", обясни приоритетите си Славчо Атанасов.

В момента ВМРО има трима кметове – в Златарица, Банско и Пловдив и участва в общинските съвети на по-малко от сто общини, което за организация като нашата е несериозно. Ако бъда избран от конгреса на 17 и 18 октомври, очаквайте сериозни организационни промени в най-кратки срокове, заяви още кметът Атанасов. На брифинга днес той изложи и десетте основни принципа, от които няма да отстъпи в управлението на организацията. Сред тях е обединението на национално мислещите българи, самостоятелното участие в избори, трайни и ясни цели на организацията, които да не се влияят от коалиционни споразумения и други.

Софийската организация на ВМРО днес официално издигна кандидатурата на досегашния председател Красимир Каракачанов.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=2&ct=1&id=20670



Тагове:   кандидат,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14581110
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031