Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2009 14:34 - ВСС обяви 13 магистрати, контактували с Красьо
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
1



ВСС обяви 13 магистрати, контактували с Красьо 29.10.2009 11:54 Приета е оставката на Иван Димов и временно е остранен от длъжност кюстендилският съдия Юрий Маринов

image Министърът на правосъдието Маргарита Попва ръководи заседанито на ВСС

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие оставката на Иван Димов.

Временно е остранен от длъжност кюстендилският съдия Юрий Маринов, който бе хванат с подкуп.

Един от тримата магистрати, които етичната комисия разследва за контакти с Красимир Георгиев ("Красьо Черничкия") от Плевен - Пламен Стоилов, заяви, че ще заведе дело срещу в. "Монитор".

Изданието е продължило да го спряга за "авер" на Красьо, дори след препоръката на комисията да не бъде търсена вина у него, тъй като той е бил набран от Георгиев един единствн път, и то само за 5 секунди.

ВСС оповести имената на 13 магистрати, контактували с Красимир Георгиев, за когото се твърди, че срещу пари осигурявал назначения от съвета.

още по темата image Оставки и в Бургас заради Красьо Черния image 12 | image13809 Иван Димов най-сетне наистина подаде оставка image 18 | image6285 Две оставки след скандала във ВСС image 11 | image12394

 

Сред посочените от председателя на Етичната комисия във ВСС Цони Цонев са заместник-председателят на Военния съд Генко Драгиев, който кандидатствал за председател на Военноапелативния съд. За него е установено, че той имал две срещи с бизнесмена Георгиев и девет разговора.

Другото име е на зам.- окръжният прокурор на Плевен, кандидатствал за окръжен прокурор на града - Димитър Захариев, който имал 104 разговора с бизнесмена.

Зам.- окръжният прокурор на Пазарджик, кандидатствал за окръжен прокурор - Ангел Панкьов, е водил 19 разговора с бизнесмена.

Тодор Тодоров от Районния съд в Шумен, кандидатствал за председател на Окръжния съд в града, е имал пет разговора и няколко срещи с плевенския бизнесмен.

Окръжният прокурор на Стара Загора Петър Василев е имал две срещи и 11 разговора с бизнесмена.

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Хасково Петър Мидов, кандидатствал за по-висок пост, е имал 22 срещи и два разговора с "Черничкия Красьо".

От Апелативната прокуратура в Бургас Йордан Иванов, кандидатствал за заместник-главен прокурор и председател на Върховната административна прокуратура, имал три срещи и 22 телефонни разговора.

Председателят на Окръжния съд в Плевен, който искал да остане втори мандат на този пост - Румен Лазаров, също е в този списък.

ВСС спря назначенията на магистрати до изясняване на случая.

Други двама бяха оповестени вече от медиите:

Андрей Атанасов - окръжен прокурор на Пловдив,
Милчо Ванев, зам.- апелативен съдия на Велико Търново, който е докладчик по скандалното делоБорилски" и председател на състава.

Също така подалите оставка:

Дора Чинева - председател на Бургаския апелативен съд,
Ангел Ангелов - окръжен прокурор на Бургас,
Пламен Найденов - районен прокурор на Несебър.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова заяви, че Законът за съдебната власт и Конституцията не са пречка съветът да образува дисциплинарни производства срещу тези магистрати.

Същото потвърди и Цони Цонев, като обясни, че това може да стане въз основа на Етичния кодекс на магистрата.

Министър Попова в началото на заседанието обяви, че ВСС няма да извършва назначения, освен спешните, които са за удължаване мандата на настоящите ръководители.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че скандалът с Красимир Георгиев скоро ще приключи и ще се изясни.

По другата актуална през последните дни тема той съобщи че всички доклади на ДАНС, изчезнали от Министерски съвет, са включени в едно разследване и се установява точният им брой - девет или десет.

Велчев настоява да има преразглеждане на Закона за специалните разузнавателни средства и наказания за изтичане на класифицирана информация.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2540451



Тагове:   магистрати,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616414
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930