Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 15:06 - НДСВ : Европейска катедрала се строи с надграждане, а не с рушене
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
1



Европейска катедрала се строи с надграждане, а не с рушене    

23.04.2010

  image 
Позиция на НДСВ – пет години от подписване на Договора за присъединяване на България към ЕС

На 25 април отбелязваме петата годишнина от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС. Товa най-голямо постижение на новата българска демокрация е на базата на изпълнението на строги политически и икономически критерии, валидни за всички новоприети страни членки, представляващи част от петото разширение на Съюза.

Катедрала се строи с векове от много поколения, които не рушат, а надграждат.

НДСВ не приема по никакъв начин опитите да се омаловажават и отричат, да се обругават и обезсмислят усилията на демократично избраните многопартийни български парламенти и правителства, управлявали страната между 1989 и 2009 г., които с политиката си на приемственост успяха да реализират европейските и евроатлантическите стратегически приоритети на страната ни.

Въпреки нестихващия негативен патос на новоизлюпени „активни борци за демокрация” и насажданата теза за "провала" на българския преход, успехът на страната ни е невероятен в сравнение с мрачната комунистическа картинка, която представлявахме не само в края на 1989, но дори и в края на 1996 г. НДСВ се гордее със своя значителен принос за този успех и с решаващата роля на своя създател и лидер Симеон Сакскобургготски, премиер на България от 2001 до 2005 г. Членството на България в НАТО и ЕС е истинската оценка за проекта НДСВ, а не популистките вопли и крясъци на тоталното отрицание.

Новата тройна коалиция начело с партия ГЕРБ дойде на власт със значителен кредит на обществено доверие. Основните и многократно декларирани цели за борба с организираната престъпност и корупцията са необходими за пълноценната ни интеграция в европейските структури. Първите стъпки изглеждат обнадеждаващи, но НДСВ по никакъв начин не приема превръщането на тази толкова отговорна битка за върховенството на закона в медийна атракция и публично зрелище. Показно афишираната кампанийност на полицейските акции, достигаща до демонстративна полицейщина, както и произнасянето на присъди от страна на политически лидери още преди започване на самия съдебния процес, са напълно чужди на демократичната политическа култура и поведение в една правова европейска държава. Двойният стандарт и бездействието към престъпленията на политически и икономически  приятели – участници в сегашната тройна коалиция, торпилират  борбата с престъпността.

В условията на сериозна икономическа криза, при хаотичните, непоследователни и левичарски опити за антикризисни действия и при забавянето и дори спиране на необходимите реформи, НДСВ се чувства задължено да отбележи последователната си и резултатна либерална политика, осъществявана в продължение на два управленски мандата. България се превърна в една от най-бързо развиващите се икономики в ЕС. Това стана в политическа атмосфера на диалогичност и стабилност в обществените взаимоотношения, твърде различна от днешната поляризация  и  конфронтация.


http://www.ndsv.bg/content/2955.html


Тагове:   НДСВ,   надграждане,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14605885
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930