Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 20:28 - Официално: Калина Илиева управлявала 1 млрд. лева с фалшива диплома;Министърът ни лук ял, ни лук мирисал
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3694 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Официално: Калина Илиева управлявала 1 млрд. лева с фалшива диплома 30.11.2010 г. 17:59 ч. imageimage image

 

Германската диплома на бившия шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева наистена е фалшива. Това потвърди официално Висшият институт по техника и икономика в Берлин. Запитването от българска страна беше изпратено в края на миналата седмица, след като новината беше потвърдена от пресцентъра на висшето училище за в. "168 часа", след чието разследване избухна скандалът около бишата шефка на фонд "Земеделие". В отговора на института се казва, че представените от Илиева документи за бакалавърско обучение и магистърска степен не са издавани от висшето училище и не отговарят на неговите стандартни документи към посочените дати.

 

От своя страна земеделският министър Мирослав Найденов, който беше пряк началник на Илиева, но не разбра нито за бременността й, нито за фалшивата й диплома заяви, че ще даде случая на прокуратурата. Германското учебно заведение пък вече е изпратило сигнал до правораздавателните органи в Берлин за наказателна процедура срещу неизвестен извършител за фалшифициране на документи, съгласно германското законодателство.

Директорът на Националния център за информация и документация (НАЦИД) към образователното министерство Ваня Грашкина обясни, че върху документа на Илиева има специална заверка, наречена апостил, което било достатъчно доказателство, че документът е валиден. По този начин се оказва, че Илиева е фалшифицирала печата и подписа на ректора берлинския университет.

Въпреки обясненията на образователното министерство не стана ясен целият път, който е преминала дипломата на Калина Илиева в България, за да бъде легализирана. Единственото сигурно е, че няма гаранция, че и други фалшиви дипломи като тази на Илиева не са били легализирани, тъй като са имали нужните реквизити.
В крайна сметка Грашкина заяви, че личната отговорност в случая е на Калина Илиева.



http://glasove.com/article-10959.php



Тагове:   Калина,   Официално,   лук,   млрд,   мирисал,


Гласувай:
4



1. анонимен - tapcho. . . ima komentari no ne gi ...
30.11.2010 21:50
tapcho...ima komentari no ne gi hareswash!?
цитирай
2. анонимен - Molq za izwinenie. Ostanal sym s ...
30.11.2010 22:02
Molq za izwinenie. Ostanal sym s wpechatlenie, che wie ,kakto dosta blogeri - gurnalisti, zensurirate komentarite. Bi trqbwalo admina da pokazwa s znak towa poloveniq. Az dawam nqkakwo mnenie po posta (ne razbira se kato po-gorniq) . Sled towa izliza nadpis, che komentaryt mi ste byde publikuwan kogato na blogera mu kefne.
цитирай
3. анонимен - Хвала на таквиз българи. . . Да еба и ...
30.11.2010 23:19
Хвала на таквиз българи...Да еба и шибаната ментелива държава да ЕБА...
цитирай
4. meto76 - Министъра е назначил тази путка на ...
01.12.2010 00:11
Министъра е назначил тази путка на този пост и той носи отговорност за действията си.В нормална държава щеше вече да си е дал оставката.
цитирай
5. анонимен - Браво на Калина Илиева!
01.12.2010 21:23
А сега е същото и с Калина Илиева. Ужас, нямала диплома! Кво шъ праим сига? И представете си, някакъв си германски институт признава най-чистосърдечно - не, тя не се е явила на нито един изпит! Представяте ли си. Нашето момиче станало международно признат експерт и работи съвместно с ОЛАФ, без да е взела нито един изпит в дойчена. Това ми прилича много на един виц от едно време - да не си вземаме много дълга отпуска, че може да разберат, че и без нас могат. Вместо немския институт да я покани на свои разноски и да й връчи не една, а две почетни дипломи (за да замаже положението), затова че и без тяхна помощ е станала човек, международно признат експерт - те сами се издават, че и без тях може. Ами такъв институт, според мен, веднага трябва да се самозакрие. И какво е това образование, което продължава 4 години, 5 години, 12 години, 17 години??? Всяко образование, което продължава повече от 6 месеца е остаряло и отива в каменната ера. И то какво образование - зубрене на никого ненужни бръщолевици, за да може някой си да защити хорариум за заплата. Можете ли да си представите за какво безумие става дума. Прав е Дянков за феодалните старци, само че не знае колко много е прав. Даже и той не може да предположи какво чудо и безумие е. Знаете ли как се пише и защитава дисертация? Айде, още да не говорим по темата. Като му дойде времето.
На нас да ни е живо и здраво момичето (Калина Илиева) и всички да са като нея. Трябва да я окуражаваме, защото го заслужава. Бил Гейтс, най-богатия човек на света, собственик и главен мотор на най- високо технологичната компания в света, да не би да е имал диплома. Получава диплома едва през 2006 г и то само от куртоазия (нали не си го представяте 5 години да калайдисва студенските банки, за да го учи някой си нещастник (с дисертация!!!) как се прави хай-тек?!
Съвременното образование е адски сбъркано, хептем наобратно, та чак по хастар.
цитирай
6. анонимен - Малиии, не ми се мисли ако вземат да ...
01.12.2010 22:11
Малиии,не ми се мисли ако вземат да направят една масова проверка за легитимни дипломи...??? Най- вероятно ще си е.е мамата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582989
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031