Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 21:59 - Сърдечно болен митничар рита мач с премиера, шеф набира ЕГН по телефона…
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1827 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.01.2011 22:02


Сърдечно болен митничар рита мач с премиера, шеф набира ЕГН по телефона…  

27 Януари 2011

Иван Бакалов  

Новите записи Борисов - Танов обаче ще се харесат на простолюдието

image Бойко Борисов по време на мач. Снимка: София фото ейджънси

Премиерът Борисов ще предизвиква симпатия у средния българин с разпространените нови разговори, в които ходатайства за човека, с когото рита мач (виж тук стенограмите).

Всеки нашенец, ако има власт, ще направи точно това - ще се обади, да уреди човека. Че кво осъдително има тук? Такъв е манталитетът на 80% от българите. Затова и държавата е с такова високо ниво на корупция, защото тук търпимостта към корупцията е висока. За обикновения българин това уреждане по телефона не е корупция, това е услуга на приятел, на познат, нормално. Бойко е един добър човек. Не може да отказва, на всеки да помогне…
Но от новите записи се вижда като на картина

целият батак в държавата

Първо - въпросният човек, с когото Бойко рита мач, е бивш футболист. После станал митничар. Как? Някой го уредил по същия начин - с обаждане. За митницата кандидатстват хора с по две висши и отпадат на изпити, а този, футболистът - станал митничар.

Второ - въпросният бил трудоустроен от ТЕЛК, че има исхемична болест на сърцето. И поради това не могат да го уволнят. Същевременно той рита редовно мач с исхемична болест на сърцето. Уникално. Всеки поне малко познаващ номерата в татковината веднага ще каже, че тоя си е платил на хора от комисията да го изкарат болен.

Трето - и митничарят, и премиерът ритат мач в работно време. Както се казва - няма такава държава.

Четвърто - какъв е номерът с ТЕЛК-аджиите, всеки се досеща. От разговора Танов - Манченко ставя ясно, че не са могли да уволнят въпросния Вучев заради ТЕЛК. Само го преместили. А той и от това е недоволен. Иска на терминала при пътниците, за да може да… той си знае. И му ходатайства самият премиер. Навремето при социализма имаше лаф - „За барман и бензинджия трябват връзки с Политбюро”. Сега очевидно за митничар трябват връзки с премиер.

Пето - шефът на митницата и неговият подчинен на аерогарата се смеят на това, че въпросният Вучев „рита футбол”. За тях не е никакъв проблем, те без никакво колебание, като нещо естествено, изпълняват молбата на премиера, толкова са услужливи. Няма спор, възражения. Танов да каже поне - абе, г-н Борисов, този е от „ТЕЛК-алкаджиите”, дето се изхитрят да не ги уволним, как така рита мач с вас, трябва да е сърдечно болен, трудоустроен е? Или Манченко да запита Танов същото. Поне да каже, че това е неправилно… Вместо това - смях. Така е в България.

Шесто - бившият шеф на ГДБОП и настоящ на митницата набира на мобилния си телефон ЕГН. Абе, на всеки може да се случи да го подведат, ама като видиш 10-цифров номер, който започва с 6, все трябва да се усъмниш, че нещо не е наред. А някой сценарист да измисли такъв детайл в разговор на премиер с шеф на митница и да го монтира - трябва да е гений…

Няма такава държава, наистина.

И още: в същата държава някой е записвал разговори на премиера и шефа на митницата… За Танов се знае официално че половин година са го слушали, следили са сина му, правили са му разработки, оказвали са натиск върху него и т. н. От МВР, под ръководството на Цветанов, който точно по това време, от когато са записите, започна атака срещу Танов и в медиите.

Записите очевидно са законно направени със СРС, а после презаписани от някой предвидлив човек отвътре и изнесени. Борисов и Цветанов сами са си виновни - да не са подслушвали всеки наред. По признания на Цветанов - подслушвани са най-много 5000 души миналата година. Това малко ли е? Това е лудост - повече отколкото в европейските страни.

Кой? Алексей Петров? Първанов?

Версията, че зад разпространените записи седи Алексей Петров не е много състоятелна. По времето, по което са правени, Петров беше в затвора. Арестувани бяха и негови съдружници, всичките му контакти са били следени и подслушвани. Няма как да е инспирирал каквото и да е сред бившите си колеги. Още повече, че в ДАНС направиха чистка и изгониха хора, свързани с Алексей Петров и бившето ръководство.

Който и да ги е изнесъл от ДАНС или МВР, това не се случва за пръв път. Така изнесоха и при предишното правителство записи и последва скандал, при който си отиде тогавашният министър Петков - подаде оставка. Сега ще стане по-голяма каша, защото Цветанов е кандидат-президент и никой не си помисля дори за оставка, заради гафовете, свързани с МВР.

 А тезата на Цветанов и Костов, че хора на ДС и Първанов седят зад това е също съмнителна. При предишното правителство вероятно същите хора извадиха пак записи, които тогава предизвикаха скандала, за да си отиде вътрешния министър. А Първанов имаше конфликт със Станишев, не с Петков. Едва ли той е бил диригентът.
Сега? Първият разговор за Мишо Бирата компрометира и самия Първанов. Все пак, да речем, че е възможно. Но е твърде елементарно политическо тълкувание, почти детско, като в анимационен филм - враговете са Петров, Първанов, значи - те са. Освен това така оневиняват батака в МВР и правителството.

Най-важното е не кой вади записите, а какво съдържат, достоверни ли са

Шефът на митницата вчера в парламента потвърди, че премиерът се е обаждал за много от уволнените служители на митницата. Имало оплаквания до него, Танов ги разяснявал случаите на премиера. Така се потвърди, че лично премиерът се намесва в митническите дела. Ама за Мишо Бирата имали десетина разговори с премиера, а този вероятно е монтиран от всички тях… Абе, дори да е монтиран, пак е голям резил.

Но който вади записите от разговорите, с последните

няма да постигне очаквания ефект

Освен че ще се харесат и ще оправдаят премиера за това ходатайство, онзи, който ги пуска на части - вече трети път - показва, че има някаква стратегия. Това само подкрепя твърденията на феновете на ГЕРБ, които драматично наричат компрометиращите записи „опит за преврат”.

И това, че предават записите на в. „Галерия” също ги компрометира по някакъв начин, но притежателят им няма избор. На кой вестник да ги даде? Нито един от останалите жълти, полужълти или пембяни седмичници няма да ги публикува. Всекидневниците - също. Половината са на Делян Пеевски, който прислужва на правителството, а за „Стандарт”, „Труд” и „24 часа” не може и да се помисли, че ще публикуват такива записи…

А „Галерия” ги разпространява, от там ги препечатва който си поиска - има източник, слагат бележка - “разговор, за който се твърди, че е между Танов и Борисов.”

Циркът България си върви…

http://e-vestnik.bg/10939/sardechno-bolen-mitnichar-rita-mach-s-premiera-tanov-nabira-egn-po-telefona/






Гласувай:
3



1. анонимен - Popadenie
29.01.2011 13:14
Bravo Meto, izkefi me. Podsmihvah se dokato 4etqh napisanoto ot teb.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580828
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031