Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2011 17:15 - Мишо Бирата е намерен мъртъв в хотел на генералния директор на "Лукойл - България" Валентин Златев
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3027 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 30.03.2011 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Мишо Бирата е намерен мъртъв в хотел в Правец

Собственикът на "Леденика" е починал от инфаркт, по информация на Тити Папазов



Борис Митов

30 Март 2011

 

image
 




Шефът на баскетболната федерация и собственик на пивоварната "Леденика" Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, е бил открит мъртъв в сряда в хотелска стая в Правец, съобщи пред Mediapool треньорът на баскетболния отбор на "Левски" Константин Папазов. По негова информация бизнесменът, добил известност покрай скандала с подслушания разговор между премиера Бойко Борисов и директора на митниците Ваньо Танов, е починал от масиран инфаркт.

 

"Разбрах за нещастния случай от мои много близки приятели в баскетболните среди. Смъртта не е насилствена", каза лаконично Папазов.

 

От МВР потвърдиха официално, че е открит труп в хотел в Правец, но засега не уточняват самоличността на мъртвия мъж. Полицията е получила сигнал за това около 12.30 часа.

 

 

По неофициална информация на Mediapool тялото е открито в хотел "РИУ Правец Ризорт", собственост на генералния директор на "Лукойл - България" Валентин Златев.

Скандалът, в който Михов се оказа основен герой, избухна в началото на годината, след като ръководството на в. "Галерия" разпространи стенограма от телефонен разговор от март м.г., в който премиерът казва: "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...". Повод за тази реплика е акция на митничарите в пивоварната, която към момента е с отнет лиценз заради многобройни нарушения на митническото и данъчното законодателство.

Впоследствие разрешителното е възстановено с решение на Върховния административен съд.

Адвокат на Михаил Михов беше Сашо Пенов, шеф на правния съвет на президента Георги Първанов. Пенов напусна поста си в президентството, след като премиерът Борисов каза, че Първанов ходатайствал пред него за Михов.

Публичното разпространение на записите, компрометиращи властта, започна от началото на януари от в. "Галерия". Твърденията на редакторите на вестника са, че получавали записите на флашки по пощата или лично от непознато лице.

Всички участници в разговорите, без уволнения зам.-шеф на митниците Антони Странджев, заявиха, че записите са манипулирани. Прокуратурата възложи две експертизи – едната на институт на МВР и друга на БАН, които така и не излязоха с ясен отговор дали има манипулации в съдържанието на разговорите – тоест да са вадени или добавяни думи и реплики, които отсъстват от оригиналните СРС-та.

Оригиналните СРС-та също липсват, тъй като били унищожени според изискванията на закона, защото разработката срещу Танов, в рамките на която са прилагани, не е довела до образуване на досъдебно производство срещу него. В задънена улица е и цялостната разработка за контрабанда през свиленградската митница, която става повод за подслушването на шефа на митниците.

*Очаквайте подробности


 http://kliuki.bg/56659/%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8/



http://www.mediapool.bg/show/?storyid=177754&srcpos=1






Секретният доклад на посланик Пардю за българската престъпност и руската връзка 

РУСКО ВЛИЯНИЕ Русия продължава да упражнява значително влияние върху българската икономика чрез вноса на енергия, включително суров нефт, природен газ и ядрено гориво. Когато единственият в България дистрибутор на дребно на газ, Петрол АД беше приватизиран, той попадна под контрола на руския бизнесмен ДЕНИС ЕРШОВ. През август 2000 г. на ЕРШОВ му беше е забранено да влиза в България с мотив, че е заплаха за националната сигурност на страната, но забраната е отменена през 2004 г., след като е обжалвана. Ершов, бивш заместник-председател на една от най-големите фирми, износители на руски суров петрол, създаде групата Нафтекс през 1991 г., и Петрол АД стана част от нея. Ершов е бил член на НАФТЕКС ХОЛДИНГ БЪЛГАРИЯ (сега ПЕТРОЛ ХОЛДИНГ), и е член на надзорния съвет на ПЕТРОЛ АД.

Въпреки, че вече не е собственик на българския телефонен оператор МОБИЛТЕЛ (MТЕЛ), смята се, че руският мафиот Майкъл Чорни е запазил влияние в дружеството чрез връзките си с членовете на австрийския Мобилтел холдинг. Придобитата от австрийската банка BAWAG през 2002 г. компания Мобилтел бе продадена през юли 2004 г. в най-голямото по рода си ливъридж изкупуване в централна и източна Европа. Сделката беше планирана и осъществена през българското акционерно дружество БИДКО. БИДКО дели офис сграда с адвоката на Чорни ТОДОР БАТКОВ, който все още е член на борда на МТЕЛ,

Твърди се, че Батков и други представители на Чорни са оказали натиск върху българското правителство да отложи издаването на лиценз на БТК като трети мобилен оператор през юли 2004 г. И наистина, Върховният административен съд реши на15-ти юли 2004 г. да отложи старта на лиценза на БТК. Решението на съда показва, че Чорни все още контролира МТЕЛ, тъй като съдията, председателстващ състава на Върховния административен по случая БТК, отмени и решението на правителството за забрана на Чорни да влиза в страната.

Освен това Чорни има връзка с ЕМИЛ КЮЛЕВ (виж ДЗИ) чрез интереси си в ДЗИ БАНК (преди Росексим Банк), която е собственост на Кюлев. Тодор Батков беше член на борда на директорите на Росексим до 2003 г. Чорни също така поддържа влиянието си върху редица компании чрез прехвърляне на собствеността им на Батков. Тези организации включват футболния клуб ЛЕВСКИ, вестник СТАНДАРТ и хотел БАНКЯ ПАЛАС. Представител на ЛУКОЙЛ за България е ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ. Руската петролна компания се счита за най-големия корпоративен данъкоплатец в България. Тя контролира и руския износ на нефт за България. Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност.

http://zonabg.info/Focus.40_42/14131.article/ 









РЗС: Само Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата

„Ред, законност и справедливост” счита, че смъртта на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, установена днес, е връх в криминализирането и мутризирането на държавата, управлявана като групировка на Бойко Борисов.

За нас Бойко Борисов е единствения публичен застъпник и покровител на Мишо Бирата, чрез прословутата си реплика „Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам...”. Няма кой друг освен Бойко Борисов да знае истината за смъртта на баскетболния шеф. Според РЗС инфарктът е алиби, което цели да прикрие истинските обстоятелства около смъртта на бирения бос и настоява Бойко Борисов и Цветан Цветанов спешно да отговорят на следните въпроси: 1. На 28 и 29 март колко разговора е провел Мишо Бирата, с кого е говорил и каква е основната тема на GSM диалозите? 2. Кои са политиците, магистратите и висшите държавни чиновници, с които Мишо Бирата най-често е говорил през последните 2 години? 3. Бил ли е обект на разработка към датата на смъртта му? 4. С кой се е срещал в хотела и с кого е вечерял снощи? 5. Защо тази кончина се е случила точно в хотела на боса на „Лукойл” Валентин Златев и какви са били взаимоотношенията между тях? РЗС припомня, че звездата на Борисов изгря, докато беше главен секретар и газеше труповете на своите довчерашни приятели от ъндърграунда. Силата му е когато има взривове, бомби, показни убийства, сини лампи, линейки и ковчези. В такава обстановка Бойко Борисов най-добре вирее, това му е естествената среда от времето на СИК. С тази мистериозна смърт България отново ще влезе в първите страници на световните медии. Наближава момента когато западния свят окончателно ще разбере, че бившия бодигард на Тодор Живков е гангстер, който си сменя образа, но нравите не. РЗС остава с убеждението, че групировката ГЕРБ арестува или убива най-ключовите свои спонсори, за да замете следите от миналото си и да си осигури служебна победа. РЗС поднася съболезнования на близките на Михаил Михов и настоява за независима експертиза на трупа от чужди патоанатоми.

http://www.rzs.bg/index.php?t=3426









Гласувай:
5



1. meto76 - РЗС: Бойко Борисов знае истината за ...
30.03.2011 19:02
РЗС: Бойко Борисов знае истината за смъртта на Мишо Бирата

http://www.rzs.bg/index.php?t=3426
цитирай
2. meto76 - http://www. blitz. bg/news/ar...
31.03.2011 00:14
http://www.blitz.bg/news/article/104229

Ген. Атанасов пред БЛИЦ: Мишо Михов е третият приятел на Първанов, който умира мистериозно!

Цвятко Цветков пред БЛИЦ: Такъв инфаркт може лесно да се имитира

http://www.blitz.bg/news/article/104204
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14605311
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930