Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 13:36 - Стефан Гамизов: Дойде време разделно - всички мутри и бандити не могат да оцелеят
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3906 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 07.08.2011 13:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стефан Гамизов: Дойде време разделно - всички мутри и бандити не могат да оцелеят 

image

  "Костов е много креслив срещу руските интереси, но няма човек освен Първанов който да е направил толкова много за тях както той", смята председателят на "Гражданска лига за България" Командира има позиции в ДАНС и продължава да изнудва, „РЗС” пък е добре представена през Алексей Петров в криминалния контингент и с връзките си пълни партийната каса, а „Атака” си има свои хора по митниците. Не ги отписвайте!, предупреждава Гамизов.


1. След всичко изговорено по повод отнетия лиценз на рафинерията на “Лукойл” в Бургас, става ясно, че версията за тайна договорка между двамата приятели Борисов и Златев е по-скоро нереалистична, но все пак спазването на закона ли е единствената причина за спирането на “Лукойл”?

Разбира се, че не! Просто парите в държавата свършиха, приходите в бюджета намаляха и трябва да се избира между оцеляването на правителството с всички съпътстващи го интереси и надзаконието в което съществува бизнеса на Валентин Златев и „Лукойл”. Спазването на закона е просто оправдание за крамолата между двамата по същество , като всеки иска да оцелее за сметка на другия. Как така изведнъж се сетиха за закона? Да не би досега в България да не е имало закон?





2.Ще доведе ли до премахване монопола на рафинерията отнемането на лиценза?


Не монопола. А данъчните и митнически престъпления са проблем за българския гражданин. Те довеждат до ограбването на бюджета, захранват с огромни пари сивия бизнес на хора гравитиращи около тази политическа руска хранилка и проектите на свързаните с тях политици. „Лукойл” до такава степен са свикнали да бъдат недосегаеми, че дори не са си направили труда да се замислят дали да слагат колонки или не. Плащали са на всички досега. Ясно е, че не може да се поддържат монополи и част от дистрибуторският бизнес ще бъде преразпределен. Всички трябва да изискваме законност! Само закона ни гарантира правата! И само гарантирания от закона пазар ще осигури справедлива цена на горивата.





3.Ако се върнем назад във времето “Лукойл” е продадена по времето на Иван Костов. Не е ли самодеен театър да пуснеш руската мафия в дома си, а после да плачеш колко са лоши руските интереси?


Костов е много креслив срещу руските интереси, но няма човек освен Първанов който да е направил толкова много за тях както той. Аз изпитвам дълбоко отвращение от него. Той е предателят на българската съвременна демокрация. Той даде лице на демокрацията асоцииращо се с корупция, наглост, арогантност, алчност и лъжа! Той е създателя на този смазващ живота на българина латино - американски капитализъм с потъпкването на пазара от големите и обезличаването на всичко което е пазарно. Този човек замени политическата диктатура на едни лица с икономическа диктатура, която отново се превърна в политическа на същите лица.





4. Как ще коментирате тезата, че зад кулисите със скандала с “Лукойл” стоят хора на Сорос и на Синята коалиция и с отнемането на лиценза подлагат кабинета на стрестест?


Не се занимавам с теории на конспирацията и откровено ги смятам за губене на време. Няма задкулисие в отнемането на лиценза. Има формален повод и истинска цел. Когато парите в държавата свършват и предстоят избори и практически ”недосегаемата” рафинерия може да затвори. "Лукойл" ще се окаже своеобразен тест за властта - дали типично в стила на това правителство то бързо няма да се отметне от своята позиция.





5. „Разбирам, че преди избори е по-добре да не работи "Нефтохим", а да се внася”, казва олигархът Златев на пресконференция. При господин Костов половината горива бяха внос - кому е изгодно да се върне отново това време преди изборите?

Малко ме интересува, когато две банди контрабандисти се сочат с пръст и твърдят, че едните са добри, а другите лоши. От гледна точка на интереса на българския гражданин всички тези трябва да бъдат преследвани от закона. Точка по въпроса.

6. Как преценявате поведението на премиера при този казус? Златев и премиерът и министрите се срещаха многократно официално и кой знае колко пъти са говорили неофициално в последните месеци - за цените на горивата и за измервателните уреди. Толкова ли беше трудно да решат такъв технически въпрос за поставяне на уреди?

Беше невъзможно. Защото искат всичко лошо да остане и да има пари в бюджета за крадене. Още преди 3-4-5 месеца, когато започна поскъпването на горивата, започнаха протестите и това стана причина да се наложи правителствен мораториум за 30-дневно задържане на ценовите нива, Трайчо, Дянков и Танов можеха да предприемат тази стъпка. Изчакаха да дойде време разделно. Всички мутри и бандити не могат да оцелеят. Само ’’нашите кучи синове’’ имат бъдеще. Или както преди години казах, в България има правилни и неправилни крадци. За нас обикновените граждани е важно да няма никакви, но те съществуват.







6. Възможно ли е скандалът да е “договорен” на между държавническо ниво
и да цели само смяната на Валентин Златев? В. “Комерсант” зададе въпрос, на който никой досега не даде отговор - защо, когато работата на един от най-големите нефтопреработвателни заводи на "Лукойл" е под заплаха да бъде спряна, компанията не изпрати за преговори в София по-високопоставени мениджъри?

Не. Руснаците имат едно безспорно качество и то е че ако им слугуваш без да задаваш никакви въпроси както прави Първанов, няма да те изоставят никога. Няма начин след толкова години вярна служба, Валентин Златев да бъде изоставен. Има някои индикации, че е прекалил като гледаме как стана собственик на цял град - Правец, но това по руските стандарти не е кой знае какво. Крепостничеството е част от традицията на тази култура. Както казах, личността тук е без значение. Важно е българския закон да подчини Лукойл и това което се прави покрай рафинерията в Бургас.



7. Мисли ли някой за последиците от скандала и кой ще плаща на финала? Кой печели и кой колко губи от спирането на рафинерията?

В България винаги плащат гражданите. И винаги печелят олигарсите, мутрите и корумпираните политици. Но българите да не забравят, че те са разрешили и разрешават това. И вместо да се прехласват по евтини политически медийни залъгалки, да се захванат да търсят отговорност за откраднатото и това което се краде сега от тях. Каквото се краде, от залъка на децата им се взима!



8.Ще завърши ли скандалът с отнемането на лиценза на ’’Лукойл” с жертви от страна на министри в кабинета? Ще издържат ли стрес теста поставен от премиера?

Може и някой да си отиде. Някак си трябва да се разчисти пътя на далаверата АЕЦ ’’Белене’’. Нямате и представа каква кръстопътна точка на мръсни интереси е този т.н проект. Не само краденето, а и геополитически договорки на гърба на българина.



9. Руски анализатори твърдят, че за компанията може да се окаже по-изгодно да затвори рафинерията до края на годината, отколкото да отстъпва. Каква ще е социалната цена у нас , след като 2400 работници от “Нефтохим” остават на улицата и щурмуват столицата ?

А какво да кажат милионите ограбени през бюджета българи? Нека тези 24000 души да протестират пред офиса на Валентин Златев. С какво право заплатите на 24000 души трябва да са за сметката на цялата нация? Ако това се случи, ще получим доказателство как престъпници са готови на всичко само и само да постигат целите си. Не може да извиваш ръцете на държавата, като провокираш социални бунтове при положение, че си я крал безцеремонно десетилетие.





10. Ще падне ли правителството без вот и без “взривове” заради спирането на рафинерията и ако това се случи какъв би бил последващия сценарий?

Не, няма да падне. Безсмислено е да го коментираме.



11. Как ще коментирате поведението на всички плъхове, които гледат сеир встрани от кораба на властта - РЗС, “Атака”, Синята коалиция и БСП?

Те не гледат сеир, а страдат защото не могат да се ’’облажат’’ от финанс

овите потоци. Макар, че някой от тях го правят частично. Станишевият кръг все още е много силен и успява да манипулира много неща в енергийния сектор. Костов има позиции в ДАНС и продължава да изнудва. „РЗС” пък е добре представена през Алексей Петров в криминалния контингент и с връзките си пълни партийната каса. „Атака” си има свои хора по митниците. Не ги отписвайте! Всички тези просто чакат своя час да върлуват.



12. Каква е прогнозата ви за новото разпределение на финансовия поток между основните политически играчи?

Няма значение какво е разпределението след като има разпределение изобщо на гърба на хората. Българина остава беден, децата му бягат по света, лъжите и манипулациите се леят от медиите-отчаянието е повсеместно! Аз мечтая за друга България и работя за нея.

Едно интервю на Ива Оприкова

http://www.blitz.bg/news/article/115189


http://svejo.net/1217889-globalization-stefan-gamizov-doyde-vreme-razdelno-vsichki-mutri-i-banditi-ne-mogat-da-otseleyat



Гласувай:
9



1. apostapostoloff - "Анализаторът" Гъзмизов е
07.08.2011 18:52
с килийно образование и психическо заболяване. И точно тази комедийна личност седнала акъл да ни дава!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578909
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031