Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 19:00 - Разбиха магазини и представата за българската толерантност
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3571 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 28.09.2011 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разбиха магазини и представата за българската толерантност

27.09.2011 15.47

Тук модата закъснява, но пък се радикализира и дефилира без дрехи.

Голата истина, прикривана от десетилетия със смокиновия лист на самозалъгването за етническата (ни) толерантност, предприе озъбено модно дефиле по улиците на най-големите градове на България. Отровните плодове на останалия без възмездие най-масов престъпен акт на етническа основа в историята на възродената през 19-ти век България, наречен галено „възродителен процес”, дадоха изобилен плод.

Видя местната жаба, че младежи протестират във Франция, Великобритания, Гърция и реши да вдигне крак, за да я припознаят за бунтарски кон. Намери си кауза да громи врага по младежки – дръзновено и безкомпромисно! И кой се оказа потисникът?

Може би разбудената съвест на българската улица пожела да изтръгне бича на корупцията от ръцете на олигархията по върховете на държавата, който ни препъва в европейското ни кретане?

Не, изборът на протестиращите тук е уникално антиевропейски и говори за трайните следи върху душевността на българското общество от камшика на миналото и тоталното объркване на ценностите в постоталитарното ни битие.

Не е достойно да избереш за враг по-слабия!

В Лондон, Атина и Париж се разбунтуваха местните „цигани”. Надигнаха се безработните, необразованите, бедните, пришълците с мургав цвят на
кожата. Слабите нападнаха силните.

В София, Пловдив, Варна, Бургас, П
левен и другаде на улицата с погромаджийски нагласи се развилняха представители на мнозинството, което презира низшата малцинствена раса от позицията на самочувствието си за превъзходство над нея. Разбунтуваха се срещу безработните, необразованите, бедните, пришълците ( от векове насам) с мургав цвят на кожата.

Явно тук е единственото място на света, в което претендиращите да са пример за низшите, ги атакуват с улични протести с „възпитателна цел”, която включва смесицата от възвишени патриотични песни и псувни на расова основа.

Какво се случва с европейска България? Помните ли протестите срещу властта през студените януари и февруари на 1997 година? Два месеца, ден след ден, стотици хиляди български граждани протестираха по улиците на София и други градове без да счупят нито една витрина. Днес, още при първата си изява, „новите протестиращи”, успяха за часове да разбият магазини и представата за България, като европейската страна, която, както никоя друга, извоюва със закъснели, продължително мъчителни, но мирни граждански протести- без никакви вандалски прояви- правото си на съществуване в демократичния свят.

Прилича ми на реванш за всичко онова, което остана недоразказано, недоизказано, недоказано и целенасочено замазано. Зидаро – мазачите и подмазвачите в този процес явно постигнаха успех, градейки деградирането на демократизирането.


Иво Инджев /ivo.bg

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=543069

http://svejo.net/1269717-globalization-razbiha-magazini-i-predstavata-za-balgarskata-tolerantnost



Гласувай:
7



1. анонимен - Инджев и нарцисизма
29.09.2011 17:21
'Интересно къде се намира кулата от слонова кост, от която Инджев наблюдава България и пише високопaрните си слова. Сигурно е на някоя далечна планета, защото написаното не отговаря на действителността. Това е една куха, самовлюбена и ялова реторика на доморасъл псевдо-интелектуалец. Вчера, наблюдавайки мирната процесия на протестиращите младежи в Пловдив, си мислех колко е далече от безредиците в Лондон, където лумпенизираната тълпа наистина разбиваше и грабеше магазините.'

Този мой коментар, който публикувах в блога на Инджев, не се понрави на автора и бързо беше изтрит, а възможността ми да пращам други мнения - блокирана. Интересно е, че Инджев е оставил непокътнати други коментари, които го обвиняват в подлост и шпионаж. Най-вероятно те не го тревожат, защото ги смята за неверни, но моите думи сигурно са го улучили право в целта. Дори и във виртуалното пространство успях да усетя някаква вибрация, много напомняща на методите от тоталитарно време. Затова не бях изненадана, когато открих в Интернет информация за недалечната дейност на Инджев в ДС. Гледах и злополучното предаване, където въпросите за агентурното му минало го изведоха извън релси - ако имаше поне мъничко чувство за хумор, можеше да обърне нещата в своя полза. Но от други негови изказвания и писания се убедих, че остроумието е нещо чуждо за него. От друга страна създава впечатлението за един доста суетен човек, който се приема твърде сериозно и не търпи никакви мнения, различни от неговото. Всеки, който дръзне да помисли по друг начин, е заклеймен като глупав и му се заявява: 'Щом не ти харесва, не чети!' Но тогава защо залива Итернет със статиите си - явно не търси обмяна на мнения и дебат, а само нарцистично удоволствие. Нещата, които прочетох, показват тенденция, която и Димитрова, една госпожа от коментиращите в блога на Инджев, е забелязала - а именно, че той търси повече ефектност във формата, отколкото достоверност и задълбоченост в съдържанието. Уви, много хора му се вързват и го превъзнасят като изключителен журналист и интелектуалец.
цитирай
2. анонимен - 'Ивайло Спасов'!!
29.09.2011 23:17
Хе, хе, ако отидите в сайта на ДСБ, ще откриете същата тази статия, само че подписана 'Ивайло Спасов'. Както и цялото останало 'творчество' на Иво Инджев. Защо ли е предпочел да използва там агентурното си име? Дали, все пак, у него няма някакъв рудимент на чувство за хумор?
цитирай
3. анонимен - Interesting, thanks
01.10.2011 02:46
Acquiring examine this I believed it had been really educational. I recognize you taking some time and hard work to place this informative article with each other. I the moment once more uncover myself paying strategy to significantly time equally studying and commenting. But so what, it absolutely was nevertheless worthwhile!
цитирай
4. анонимен - Модная женская одежда больших размеров оптом от производителя
01.10.2011 07:52
Бренд faufilure представляет осенне-зимнюю коллекцию модной женской одежды, отражающая традиционную любовь французов к спокойным сдержанным тонам, свободе, естественности и чувственности. Faufilure предлагает одежду из исключительно натуральных тканей http://www.faufilure.com

Отдел продаж
+375 162 29 81 15
Skype: lenta_mng

Фирменный оптово - розничный магазин в г.Москва:
Торговые комплекс «Дубровка», Шарикоподшипниковая, 13
Ст. метро «Дубровка», 7 линия, павильоны 50,52
Тел. 8 (965)150-73-53

Фирменный оптово - розничный магазин в г.Бресте:
Железнодорожный вокзал станции «Брест-Центральный»
Тел. +375 162 20-86-44

одежда оптом в москве
магазин одежды для женщин
модная женская одежда
оптовая продажа одежды
интернет магазин женской одежды
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611890
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930