Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 16:15 - Ще се извинят ли журналистите на Цецка Цачева ?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2036 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 17.12.2011 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще се извинят ли журналистите ? от Ognian Daskarev на 17 декември 2011 г. в 14:47  

На 9 декември т.г. Мит Ромни, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия заяви в Айова:

 „От една страна имаме президент, който иска да превърне Америка в нация от европейски вид, от друга страна, обаче, съм аз, който иска да предотврати това и да запази Америка за американците, /to keep America American/,  въз основа на принципите, които ни направиха най-великата нация на планетата”.

 Ромни е напълно прав – основната цел на Обама е направи САЩ социалистическа държава по модела на социалистическия Европейски съюз. Именно поради това избирателите задължително трябва да го оставят без работа следващата година.

 Лявата политкоректна медия MSNBC веднага изрови, че Кeep America American е бил лозунг на Ку Клукс Клан през 20-те години на м.в. Последва буря от политкоректни протести из левите медии и блогъри.  Но левият „Ню Йорк таймс”  на другия ден съобщи, че тези думи всъщност са били използвани още в средата на 19 век от странна партия на име Know Nothing Party. А и бързо стана ясно, че Ромни не е имал нищо предвид, свързано с Клана. /Членовете на Клана постоянно повтаряха God Bless America, сега десетки милиони американци го повтарят, но никой не ги обвинява в расизъм/.

 На 15 декември т.г.  MSNBC официално се извини на Ромни. Извинението беше поднесено от най-известния журналист на медията Chris Mathews. Въпреки, че левите журналисти от MSNBC очевидно никак не харесват Ромни, те намериха сили да му се извинят. Това се нарича журналистическа етика.

 На 16 декември т.г. председателката на Народното събрание Цачева изгони В. Сидеров от събранието, заради неподходящо поведение. Той отговори, че тя е все още с комунистическо мислене, защото е била член на БКП. Цачева цитира по памет прословутата фраза, че ако не си бил комунист в младите си години, нямаш сърце. /Според мен е лоша идея да си ляв във всякаква възраст/. Тези думи се приписват днес от милиони хора на Чърчил и това е факт. Така мисли и Цачева. Незабавно, обаче, разни медии, участници във ФБ, блогъри започнаха да се подиграват на Цачева, че объркала автора.  Особено се престараха журналистите от в. „Сега” и „Медиапул”. От „Медиапул” дори разкриха, че Бернард Шоу измислил знаменитата сентенция, която се приписва освен на Чърчил, на Бертран Ръсел и Дизраели. Авторът всъщност е френски революционер на име Francois Guisot, който считал, че хората нямат сърца, ако на 20 г. не са републиканци. По-късно Клемансо заместил „републиканец” със „социалист” и пр.   Ето защо журналистите нямаха никакво основание да обвиняват Цачева в необразованост, поради простата причина, че те самите са необразовани. И е отлично, че тя не каза в Нар. събрание, че автор на сентенцията е Б. Шоу, защото той е бил яростен сталинист. Но неграмотните журналисти от „Медиапул”, които, естествено не знаят това, публикуваха името на сталиниста.

 Ще се извинят ли бг журналистите на Цачева, която е лесна плячка, както американските им колеги се извиниха на Ромни? Съмнявам се.

 Според мен журналистите и медиите тук страдат от две заболявания:

 1/ Почти всички медии и журналисти са сиромахомилски, т.е. левичарски. В тази страна сега няма нито една истинска дясна медия, а истинските десни бг журналисти със сигурност са най-много стотина души. Ясно е, че в България, където около 70%  от населението живее в бедност, повечето медии и журналисти трябва да са леви. Но, заради демокрацията и останалите 30%, тук трябва да има и десни средства за общ. осведомяване. Ето скорошни доказателства – истерията против шистовия газ е лява кауза. Почти всички журналисти участват в истерията. Сега, докато пиша това, крайно лявата журналистка Калина Андролова декламира по БНР от предварително написан текст клетви против Америка, шистовия газ и неолибералната икономика. Всяка събота тази личност ругае пред милиони слушатели Америка, корпорациите, петролния бизнес, американците, Рейгън и т.н.  Крайно левият журналист Петър Волгин около час преди нея нападна едрия бг бизнес, който бил „олигархичен”. /Сигурно има и олигарси, но нима всички големи бг бизнесмени са такива?/ Същият Волгин днес сравни по БНР Милтън Фридмън, Рейгън и Айн Ранд с Брежнев и Живков. Всяка сряда, Димитри Иванов, дългогодишен платен агент на КДС според Комисията по досиетата, безотказно раздава морал във в. „Сега”. Водещият на влиятелното предаване „Панорама” по БНТ, Бойко Василев, снощи сe включи от  Brookings Institute в САЩ, където интервюира амер. анализатор, който естествено разхвали Обама. Защо Василев не отиде, например, в Cato Institute?  Отговор: първият институт е ляв, вторият е десен. Иван Кръстев / той се счита кой знае защо за десен/ в близкото минало често се включваше от New York University, център на амер. левица. „Гласове” и „Труд” подкрепиха комунистите/левичарите, окупиращи Уолстрийт. /Има и неколцина активисти, които искат да премахнат ПСА, но също подкрепят комунистите от Уолстрийт/. Това е проблем  и за повечето от западните медии, които също като българските са неизлечимо болни от левичарство. Но то е друга тема.

 А най-смешното е, че мнозина от левите журналисти считат себе си за десни и се обиждат, когато аз им кажа истината. Знам го от личен опит.

 И така: всеки ден бг медиите щедро и мощно изхвърлят левичарската си отрова сред и без това бедното и ляво население. Мисля, че това ужасно пречи на  демокрацията в България.

 2/ Много и много бг журналисти са неуки, невежи хора. Примерът със сентенцията по-горе е едно от многобройните доказателства. Те не познават световната политика и история. Въпреки това журналистите се опитват да формират общ. мнение и за жалост често успяват. Ето защо медиите са толкова скучни, глупави, несериозни, чалгаджийски.   

 За щастие бг и световните леви медии вече имат  нов, могъщ и неочакван враг – Мрежата, с главна буква. Мрежата, където всеки има свободата да пише и чете, каквото иска. Ще бъда щастлив в деня, когато Мрежата напълно ще обезсмисли БНР, БНТ, бТВ, „Сега”, „Дума”, BBC, Deutsche Welle, Reuters, CNN. Най-голямата сцена с най-голяма свободна размяна на мнения  в Мрежата е Фейсбук, където участват 800 милиона души. Точно заради това съвсем не са случайни международните и бг нападения срещу ФБ, че злоупотребявали с личните данни на участниците, следяли ги и пр.

 Но и това е друга тема.

http://www.facebook.com/notes/ognian-daskarev/%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-/258397090887684


http://svejo.net/1356653-globalization-shte-se-izvinyat-li-zhurnalistite-na-tsetska-tsacheva




Гласувай:
3



1. анонимен - Всъщност такива като Волгин десни. ...
17.12.2011 17:45
Всъщност такива като Волгин десни.. Но какво значи десен? Това е не знаещ човек.. Като Бойко Борисов. Но добре че е мрежата.. Че Волгин да се образова..
цитирай
2. анонимен - Какъв е този комплекс? във всичко да ...
19.12.2011 10:26
Какъв е този комплекс? във всичко да се намесва името на Бойко??? Когато си ограничен и неможеш да се изкажеш по темата по-добре не пиши. Така ти лъсва ПРОСТОТИЯТА!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579304
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031