Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2012 23:31 - Българският гешефт със секса
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1683 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 09.01.2012 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българският гешефт със секса     image Годишният оборот на бизнеса със секс е около 430 млн. лв. Близо 8 000 българки изкарват хляба си със секс. Най-долу в стълбицата стоят жените по магистралите, по-нагоре са жриците в клубовете, а най-горе се подвизават ВИП-дамите, които изкарват по няколко хиляди лева на месец.  

 

В България се предлагат и "консумират" повече секс-услуги, отколкото в по-голямата част на Европа. Проституцията минава за “свободна професия”, но всъщност това си е живо лицемерие, защото в масовия случай (над 90%) бизнесът със секса се управлява от криминални мрежи. Докато секс-пазарът е във владение на групировки, проблемът за правното уреждане на проституцията се разтваря в проблема за организираната престъпност, пише в доклада "За и против легализацията на проституцията" на Риск Монитор.

От магистралите до ВИП-именията

Според изследването на неправителствения институт, в България със секс си изкарват хляба между 5 000 и 8 000 жени, разделени на три основни слоя. Най-долу в стълбицата стоят работещите момичета по паркове и магистрали, по-нагоре са жриците в масажни салони, клубове и еротични барове, а най-горе, в "президентския апартамент" на проституцията, се подвизават ВИП-дамите, които практикуват в имения, модни агенции и хотели в големите градове и скъпите курорти.

imageПо 15 лева на "сеанс"

 

 

Месечният доход на една луксозна проститутка надхвърля няколко хиляди лева, а в някои случаи достига десетки хиляди. Приблизителният оборот на целия сектор в България е между 270 милиона и 430 милиона лева годишно, изчисляват от Риск Монитор. Така че дори на пръв поглед да не е организирана дейност, проституцията все пак привлича вниманието на ъндърграунда: заради значителните средства, които генерира.

 

Женска плът за продан

Чудно ли е при това положение, че от началото на 90-те години до днес именно криминални организации контролират секс-пазара в България? Софийският пазар на женска плът си поделят четири основни вериги, които държат монопола и не допускат безконтролни играчи, сочи докладът на Риск Монитор. Силовите им бригади издирват самостоятелно практикуващите и с насилие ги поставят под контрол. Три от секс-мрежите, свързани със силови групировки от 90-те години, контролират и трите слоя - нисък, среден и висок. Четвъртата верига е свързана със структури, които са по-скоро икономически. Тя поддържа добри политически контакти и е специализирана само във високия слой на луксозните клубове, именията и модните агенции.

Цените на секс-услугите са договорени между босовете. Тарифите в ниския слой са от 15 до 30 лева. На "услуга". 60 лв. на час е цената в клубовете от средно ниво, 100 лв. на час - за лукс-къщите от средния слой. Според експертите в София съществуват между 80 и 150 обекта, които предлагат платени секс-услуги, като в годините преди кризата техният брой е бил значително по-голям.

Проституцията в България поддържа двупосочна връзка със системната корупция на държавни служители. Контактите между престъпници и представители на публичната власт се установяват с плащане в брой и с включване на държавни служители или техни роднини в легален и нелегален бизнес.

imageГрижа ли го е някой?

 

 

Аз ти плащам - ти ме пазиш

 

На държавни служители се разрешава да определят и човек, който да се включи в престъпна мрежа. Дори и полицаи стават партньори във веригите от секс-клубове. Разпространена форма е и предоставянето на безплатни секс-услуги, в това число и от непълнолетни, на представители на публичната власт, твърдят изследователите.

Услугите пък, които получават на свой ред сводниците и техните босове от корумпираните служители, са преди всичко спокойствие и защита от разследвания. Голяма част от клубовете не се проверяват при полицейски операции.

Комбинацията между архаично законодателство и системна корупция естествено парализира държавата в опитите й (когато изобщо ги има) да вземе някакви ефективни мерки по отношение на проституцията. Престъпните групировки вече двайсет години контролират секс-пазара и промяна няма да настъпи, докато държавата не успее да ги разбие. Дотогава горещата (но масово неразбирана) тема "проституция" ще си остане само в докладите на правозащитниците и в медийните полемики.

 

 

Автор: А. Ненкова, Редактор: А. Андреев

   http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15653607,00.html?maca=bul-standard_feed-bul-619-xml


http://svejo.net/1376399-globalization-balgarskiyat-gesheft-sas-seksa



Гласувай:
5



1. bojo12345 - По - страшна е четвъртият вид проституция...
10.01.2012 08:28
ПОЛИТИЧЕСКАТА!!! Защото вреди на цалата държава!
Вчера на прощаването с Теодора Захариева бившата еврокомисарка Пръмова
/Кунева/ още малко да ревне с глас като корейка, плачеща за вожда си.
Какво лицемерие-къде бе най -голямата защитничка на потребителите в
Европа,когато тази нуждаеща се от помощ жена не получи полагащата й се
по закон помощ от държавата?Защо не отдели 1/100-на от еврокомисарската
си заплата/бълха щеше да я ухапе/? Къде е тръгнала да рони крокодилски сълзи,
търсейки си политически пиар ли?
Те първите три форми на най-древната професия много лесно могат да се решат!
Узаконява се ,слага се под контрол и печалбата ще влиза в държавата.
Никой до сега не е успял ,да я премахне, няма и да успее.Френският държавник
г-л Де Гол беше предложил тази форма за борба с древната професия-узаконена
под контрола на държавата -не от мафията!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579349
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031