Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2013 21:03 - Страницата за протеста срещу Орешарски изчезна мистериозно от Фейсбук
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3243 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страницата за протеста срещу Орешарски изчезна мистериозно от Фейсбук

Автор: Александра Маркарян

imageИзчезна страницата във Фейсбук, където се организираше протест срещу кабинета "Орешарски", когато към нея вече се бяха присъединили над 20 000 души.  

Страницата във Фейсбук, чрез която се организираше протестът срещу кабинета “Орешарски” в неделя, изчезна мистериозно.

За това сигнализира читател до OFFNews.

Страницата бе озаглавена “НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на Кабинета “Орешарски”.

Чрез нея бе планиран протест на 2 юни, неделя от 12 ч. в редица градове. Там бе заявена и подкрепата на българи, живеещи в чужбина.

Страницата е била премахната в момент, когато към нея вече са се били присъединили повече от 20 000 души.

“Организацията за протеста утре изглежда потулена и цензурирана, след като Facebook страницата и събитието, участие в което бяха потвърдили 20 000 и още 120 000 бяха поканени, изчезнаха”, пише читател до OFFNews и изпраща кеширана версия на страницата (виж снимката).

В момента във Фейсбук е създадена нова страница за протеста, към която тепърва се присъединяват хора. Към 17.30 ч. в събота в нея има не повече от 40-ина присъединили се.

Протестът срещу кабинета “Орешарски” бе провокиран малко след обявяване на някои от имената на министрите – компрометирани още преди да встъпят в длъжност.

Сред тях са новата министърка на околната среда и водите Искра Михайлова-Копарова, съпруга на Станислав Копаров. Копаров бе шеф на агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” до 2003 г. Назначен е от квотата на ДПС.

Той бе осъден е на 5 години затвор през декември 2008 г. заради три сделки за закупуване на 100 хил. тона брикети, направени от май до декември 2003 г., с които ощетил резерва с 10.9 млн. лева. Срещу него има още едно наказателно производство. Той е подсъдим с още 8 човека (единият от които е Мирчо Петков – Циганина) за източване на 217 хил. тона зърно и за сделки за замяна на горива.

По онова време Искра Михайлова работи във фирма – “БГ Снакс”, собственост на Тодор Ангелов. Неговата сестра Кирилка Ангелова работи с Михайлова във фондацията на ДПС “Толерантност”. 

Михайлова е зам.-регионален министър при НДСВ с ресори програмиране, регионална политика и евроинтеграция.

Другото скандално име в кабинета “Орешарски” е на Мариана Георгиева-Бенчева, замесена в поне два корупционни скандала по времето, когато оглавяваше дирекция “Студенти, специализанти и докторанти” в образователното министерство. Единият от тях бе свързан с незаконен прием на албански и сръбски студенти. Другият бе заради поръчка за стикери за дипломи.

По време на предизборната кампания Георгиева, която бе кандидат за депутат от ДПС, обяви, че ще работи за часове по турски език пред електората на Движението.

В кабинета “Орешарски” Георгиева е министър на младежта и спорта. Ресор “Младеж” бе взет от образователното министерство и прехвърлен на Георгиева. Именно в него има (ще има и през следващия програмен период) много сериозно европейско финансиране.

Георгиева е близка до лидера на ДПС Лютви Местан. През последните години тя е неотлъчно до него като личен нещатен съветник в парламента.

Третото име, свързвано със сериозни скандали, е на арх. Калин Тихолов. “Архитектът на “Дюнигейт” бе спешно сменен от Орешарски след публикация на OFFNews. На негово място като министър на инвестиционното планиране обаче бе сложен неговият колега и съсед по стая в Университета по архитектура, строителство и геодезия проф. д-р арх. Иван Данов.

Данов, по данни от фирмените регистри, е в управлението на фирми като „Тера груп“ АД и „Аса проджект“.

“Тера Груп” е част от едноименен холдинг, собственост на Динко Пенев – съдружник на Данов. В холдинга влизат множество фирми с разнородни дейности – строителство, инвестиции във възобновяема енергия, медии.

В холдинга влиза и известната фирма „Биндер“ от скандала „Батко и Братко“. „Биндер“ е на Емил Георгиев, който спечели поръчка от пътната агенция, докато тя се оглавяваше от брат му Веселин Георгиев. Заради скандала през 2008 г. Брюксел спря парите за България от еврофондовете. Миналата година на Веселин Георгиев най-накрая бе повдигнато обвинение за това, че е облагодетелствал фирмите на двамата си братя Емил и Бойко Георгиеви с поръчки за стотици милиони лева.

„Тера груп“ е била сред фирмите – фаворити на властта от някогашния обръч на Гагаузов“ (бившият министър на регионалното развитие в кабинета на тройната коалиция Асен Гагаузов), разкри преди години в. „Монитор“.

Другите обсъждани имена бяха на военния министър Ангел Найденов и връзката му с червения депутат Мая Манолова, както и някогашната връзка между здравната министърка Таня Андреева и културния министър Петър Стоянович.


http://offnews.bg/index.php/201825/stranitsata-za-protesta-sreshtu-oresharski-izchezna-misteriozno-ot-fejsbuk



Гласувай:
11



1. getmans1 - Време е да си намерим друг виновник ...
01.06.2013 22:30
Време е да си намерим друг виновник ЦвЦв вече не става за такъв, кой сега слухти, кой манипулира?
цитирай
2. getmans1 - Време е да си намерим друг виновник ...
01.06.2013 22:35
Време е да си намерим друг виновник ЦвЦв вече не става за такъв, кой сега слухти, кой манипулира?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579304
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031