Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 18:23 - Татяна Дончева: Чрез държавата ТИМ и Корпоративна банка си разделят бизнес територии
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1391 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.06.2013 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Без да се премахнат куклите и кукловодите на прехода, не може да се решат въпросите на държавата. Това заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви Татяна Дончева, бивш депутат от "Коалиция за България" и лидер на "Движение 21".

На въпрос кои са кукловодите тя посочи, че в момента "ключово влияние имат две бизнес групи – ТИМ и Корпоративна банка". Тя посочи, че те са с много тесни връзки с ръководството на БСП, на ДПС и дори на "Атака". Тези хора имаха пряка връзка и с ГЕРБ, но по време на управлението му "си сритаха шапките сериозно".

Водещ: Назовава ли се цялата истина за това кои са кукловодите и кой е зад кулисите и намира ли отговор този въпрос към днешна дата?
Татяна Дончева: Кукловодите са известни в тясната си част, може би не толкова известни в широката. Те дават възможност, защото имат пряко влияние върху избирането на ръководствата на ключовите политически партии да диктуват след това партийни ръководства, изпълнителни бюра, част от национални съвети, депутатски листи, министри и министър-председатели. В случая има ключово влияние на две бизнес групи в момента – ТИМ и Корпоративна банка.

Тя обясни, че партията на Борисов при управлението си рекетирала бизнеса със сериозни суми, които сега той иска да си върне. Затова според нея претенциите на въпросните бизнес групи не било да искат определени личности за отделни министерски постове, а интересът бил специално към поста на министър на вътрешните работи и на шефа на ДАНС, защото на практика те самите нямали достатъчно борчески, силов ресурс, за да изпратят банда срещу банда и да се разделят териториите, а ползват за целта ресурсите на държавата.

Водещ:
Няма никакво значение, че сме ходили на избори, така ли?
Татяна Дончева: Да, точно така, точно така. Защото вие може да видите къде кой е финансирал и срещу какво. Даже какво значение има колко гласа има БСП, колко гласа има ДПС, колко гласа има някой, който да участва в съставянето на правителство, като легитимните органи на БСП на практика нямаха никаква дума, включително Изпълнителното бюро и заместниците на Станишев, по състава на правителството...

... Вижте какво значи наглост. Правят парламента. Първата стъпка на парламента – няма комисии, няма нищо, е да се приеме сливането на ГДБОП с ДАНС в нова структура. Втората стъпка – да се сменят изискванията към председателя на ДАНС. Вместо да бъде внесено предложението за Делян Пеевски до 18.00 часа предния ден, което е по правилник, те го задържат и го внасят сутринта и извикват групата, като стадо овце, за да й кажат "Това е положението, ако не искате, ще падне кабинетът".

Въобще не става дума за това да се подрежда в момента държавата, здравеопозването, облекчаване на режими за бизнеса и т.н., а да се използва правителството като силов инструмент за възвръщане на бизнес територии, обясни Дончева.

Дончева за пореден път припомни, че Сергей Станишев и съпругата му Моника са "много близки" до Делян Пеевски и КТБ. Тя припомни управлението на тройната коалиция, при което лично кабинетът на министър-председателя тогава Сергей Станишев се грижел за бизнес интересите на Ирена Кръстева, която е майка на Пеевски. "Там връзките са много тесни, става дума за големи пари."

Дончева посочи, че в момента в БСП вече има голямо разделение не само по адрес на Пеевски, а затова кое е добре и кое лошо.

"Легитимните органи на БСП нямаха никаква дума при съставянето на правителството. В изпълнителното бюро заместниците на Станишев са му задали въпроси за състава на правителството и не са получили отговор. Няма такава партия!", коментира Дончева.

Тя още посочи, че БСП е в мъртва хватка, защото се е случвало "да губи власт по унизителен начин, но никога с мръсно лице". Според Дончева няма никакво логично обяснение в поведението на Станишев, чиито действия "са малоумни", а той говори "като Кашпировски на тълпата".

Според нея изходът за БСП е да се направи движение "Окупирай Позитано", защото Станишев нямало сам да си подаде оставката при никакви обстоятелства. "Това не е Жан Виденов и няма никакво чувство за лично достойнство."

Протестите трябва да продължат и да се поиска от Орешарски друг екип на БСП да разговаря с ДПС по назначенията и по всички въпроси, смята Дончева.

"Ако олигархията иска силовите ведомства, за да си решава рекетьорските въпроси, трябва сериозно да се помисли кои хора трябва да сложите в сектор "Сигурност". Писанчевци, йовчевци, всякакви други свързани с Делян Пеевски лица трябва да се преосмислят", коментира тя. Мерките в енергетиката не могат да подменят моралните искания на хората, посочи тя за настоящите протести.

Според нея проблемът на Орешарски е в характера му, защото "той дотук реагира като пластилин в ръцете на станишевци, моники и други". "Репутацията му замина безвъзвратно на кино", обобщи тя.


http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/18/2084348_tatiana_doncheva_chrez_durjavata_tim_i_korporativna/



Гласувай:
4



1. demograph - Тая Татяна Дончева е желязна
19.06.2013 08:51
Оня ден назова и кръга "Монтерей". Остава да спомене и руснаците и няма какво повече да се добави...блато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582345
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031