Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 13:36 - Докато Интерпол го издирва, Коце Маца ловува в Танзания (видео)
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2065 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.08.2013 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В. "Галерия: Докато Интерпол го издирва, Коце Маца ловува в Танзания с протеже на ГЕРБ (видео) 15.08.2013 / 13:41 от: Явор Дачков, за в. Галерия image Костадин Хаджииванов - Коце Маца, ловува в Танзания и позира пред камера, докато Интерпол го издирва. Вестник „Галерия“ се сдоби с уникален филм, който е запечатал ловните подвизи на краля на черното тото в Източна Африка. Още по-скандалното е, че компания му прави висш държавен чиновник от Министерството на земеделието и храните, който по всяка вероятност е сред организаторите на тузарския лов. Филмът е заснет на 22 октомври 2011 г. от фирмата „Нитро Експрес“ на световноизвестния ловец и гид на сафари Марк Съливан, който лично наставлява Коце Маца как да застреля слон. Любопитното е, че кумци на петричкия бандит са Наско Сираков и Илиана Раева. Припомняме ви, че Костадин Хаджииванов със звучния прякор Коце Маца изчезна от България преди няколко години, след като в Италия бе повдигнато обвинение срещу него за организиране на черно тото, а Интерпол го обяви за международно издирване.

Повод за разплитането на международната престъпна схема стана контролата между България и Естония, играна в Анталия през 2011 г. и завършила 2:2. Тогава всичките голове паднаха от дузпи, а унгарските съдии се оказаха нелицензирани от ФИФА.

Разследването доказа, че резултатът от срещата е манипулиран от мощна международна организация, която се занимава с черно тото. Коце Маца бе обявен за един от шестимата й босове и за дясна ръка на сингапурския мафиот Дан Тан.

Във филма, с който разполагаме, Костадин Хаджииванов е представен като гражданин на Сингапур.

През 2009 година скандалният бизнесмен от Петрич лежа в гръцки затвор, след като бе арестуван за контрабанда на цигари.

Въпреки богатото си криминално минало и огромните далавери с ресурсите на Държавния резерв Коце Маца никога не е имал сериозни проблеми с българското правосъдие, а за доста голям период от време бе президент на футболен клуб „Беласица“.

Изглежда, че връзките му в България са доста дебели, защото не се е притеснил да ловува в Африка в компанията на Иван Недков - директор на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП - Велико Търново.

Според сайта на Министерството на земеделието и храните предприятието стопанисва държавните горски територии в шест административни области - Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград и Търговище. В състава му влизат 19 териториални поделения, от които 15 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства. Основният предмет на дейност е свързан със стопанисването и управлението на горите, държавна собственост.

Основните приходи идват от продажбата на дървесина и от организирания ловен туризъм. 
Предвид големия териториален обхват и численост на персонала, Северноцентрално държавно предприятие играе важна икономическа и социална роля в региона.

Това означава, че Иван Недков е на доста висока позиция в държавната администрация. Той е протеже на ГЕРБ и е назначен на този пост през лятото на 2011 г. веднага след районирането на държавните горски стопанства. Въпреки че е държавен служител, Недков има частна фирма за организиране на ловен туризъм, както и собствена фирма за представителство на оптики „Цайс“.

По всяка вероятност той е свързал Костадин Хаджииванов с Марк Съливан, за което със сигурност не е получил само благодарност и приятелска почерпка.

Ето как петричкият бос застрелва слон, за приключението Коце Маца е платил $ 100 000

Филмът започва с кратко описание на участниците - клиента Коста Хаджииванов от Сингапур, марката и калибъра на неговото оръжие, датата - 22 октомври 2011 г., района, в който се провежда ловът, както и името на фирмата организатор - „Нитро Експрес“, и най-вече нейния собственик Марк Съливан.

                 image

Той е сред най-известните в света професионални ловци. Автор е на две книги и множество филми, запечатали ловните му подвизи. Известен е с изключителното си хладнокръвие и професионализъм. Често се случва да допуска съвсем близо до себе си някои от най-опасните животни и да ги убива в последния момент с един изтрел, за да могат да се строполят в краката му.

Така е озаглавен и един от филмите му „Смъртта в моите крака“.  Освен ловец, Марк Съливан е и доста успешен бизнесмен, защото организира лов за заможни хора от цял свят. Двадесет дни, прекарани с него в Танзания, струват около 100 000 долара. В тази сметка влиза и филмирането на подвизите на клиента. Филмите се продават в специализираните магазини за лов по цял свят. Дискът, който имаме в редакцията, започва с надписа: „Нито едно от животните в този филм не бе наранено… Те всички бяха убити“.

Следва общ план, в който се виждат няколко мъже - трима бели и двама чернокожи от местното население. Африканците са нещо като шерпи и носят пушките на ловците, което според хора, които са ловували в Африка, не се среща често, а още по рядко се документира на филм.

Камерата показва Марк Съливан, който прилича на Жорж Ганчев и говори като Жорж Ганчев.

Той е водач на Коце Маца и неговия придружител Иван Недков. Ловците и техните придружители подтичват към евентуална мишена - голям слон, който се вижда в далечината.

                     image

След малко мъжете се приближават на няколко десетки метра до огромното животно, което ги забелязва в последния момент.

Когато слонът се извръща фронтално към тях, Съливан казва на Коце Маца: „Гръмни го между очите“, Коце Маца взема пушката, подадена му от африканския шерп, прицелва се и стреля.

                    image

Животното пада, но все още мърда. Следва ново указание от Съливан: „Стрелай в гърдите“. Коце Маца се прицелва и стреля за втори път - животното издъхва.

                     image

Както се вижда и от снимката, разстоянието между ловеца и жертвата е минимално, слонът въобще не се опитва да избяга, а огромните му размери го правят изключително лесна и безопасна мишена.

Марк Съливан засипва Коце Маца с комплименти, които звучат така, сякаш също са част от сметката. „Браво! Голям улов. Ако има някой в света, който заслужава този прекрасен трофей, това си ти, Коста“, бодро и професионално каканиже Съливан с гласа на Жорж Ганчев.

Двамата се изправят над застреляното животно. Съливан определено изглежда доста по-бодър и доволен от Коце Маца, който изглежда смотан.

Петричкият бизнесмен се усмихва вяло и промърморва няколко „Тенкю“, а през това време към тях се присъединява и Иван Недков.

                  image                    

„Ю ар гриейт хънтър“, обръща се към Марк с габровски диалект държавният ни чиновник, а след това подава ръка на издирвания от Интерпол Хаджииванов и добавя мъдро: „Коцье, туй беши дар от бугувети“.

Тримата позират над застреляния слон. Следват кадри от нощна Танзания. Няколко местни жители празнично танцуват под ритъма на барабани, докато Марк Съливан, Коце Маца и Иван Недков вдигат наздравица.

                    image

Край на филма.

От тук обаче започват въпросите.

Какво прави един висш държавен чиновник на лов с контрабандист и обявен за международно издирване престъпник?

Уведомил ли е Иван Недков българските власти за този лов? Колко големи са връзките на Коце Маца с управлението на ГЕРБ, след като по тяхно време той успя да избяга необезпокояван от МВР, че и да ловува зад граница с действащ държавен чиновник?

Между другото, Иван Недков е бивш служител на ДС и доста близък до бившия депутат Емил Димитров, който и до днес е сред най-тясното обкръжение на Бойко Борисов.

В качеството си на какъв Недков е бил на този лов и кой е поел разходите му за него, възлизащи на около 15 000 долара?

За произхода на парите на Коце Маца за африканския масраф няма смисъл да питаме, след като Италия го издирва за организиране на черно тото.

Ще добавим само, че пушката на бизнесмена от Петрич струва около 40 000 евро, а както вече казахме, за цялата организация на лова плюс трофеите той е платил на Марк Съливан не по-малко от 100 000 долара.

Много интересен въпрос е и на кой адрес са му доставили трофеите от убитите животни.

Това Иван Недков, който явно е направил връзката на Коце Маца със Съливан, би трябвало отлично да знае.

Интересно е дали компетентните органи ще предприемат нещо след публикуването на този материал.

Очевидно е, че досега не са си направили труда да закачат Костадин Хаджииванов въпреки богатото му криминално минало.

А както се вижда и от видеото, Коце Маца дори не се крие, гордо позирайки пред камерите.


http://www.glasove.com/v-galeriya-dokato-interpol-go-izdirva-kotse-matsa-lovuva-v-tanzaniya-s-protezhe-na-gerb-video-28772

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14620778
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930