Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 18:41 - Отговорът на Туитър за хипермаркетите: Да затворят магистралите в името на БДЖ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2224 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.08.2013 09:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отговорът на Туитър за хипермаркетите: Да затворят магистралите в името на БДЖ

Автор: OFFNews 

  Идеята на управляващите да затворят хипермаркетите през уикенда, за да се стимулира оборотът на кварталните магазини, породи жива дискусия в социалните мрежи. В “Туитър” дори се роди нов хаштаг #БСПидеи, който буквално ежеминутно се пълни с нови идеи в стил “да затворим големите вериги”.

Тук събрахме някои от тях:

  • Да се стимулира емиграцията на можещите и умните, за да се даде равна възможност и на останалите,
  • Някой сети ли се да затваряме магистралите уикенда, за да излезе БДЖ на печалба?
  • Да се прекратят всякакви ремонтни дейности по пътищата, за да се стимулират автосервизите.
  • Всички интернет лумпени и соросоиди да се изселят от София и големите градове, да се инсталират в села и да създадат новите ТКЗС.
  • Вторник и четвъртък без метро, стимулират такситата.
  • Да се върне режим на тока – да се увеличи прирастът на населението,
  • Да арестуваме всички които носят западни дрехи, да стимулираме родната лека промишленост.
  • Спират Шампионската лига. Стимулират националното първенство.
  • Спират интернет- стимулират български пощи.
  • Да спрем тока в режим 2:4, за да стимулираме износа на електричество.
  • Събота и неделя се спира интернетът на Виваком, за да се стимулират кварталните доставчици?!!
  • A банани и мандарини само за Нова година. Дядо Мраз ще ви ги носи.
  • Переш в събота, къпеш се в неделя…само в неделя. Толкоз.
  • Забрана на вноса на тоалетна хартия, за да се стимулират печатните медии.
  • Да се върне жителството, за да се спре урбанизацията.
  • Може и гробищата да не работят в събота и неделя. С два дни по-малко за умиране, ще оправим прираста за десетина години.
  • Дали да не затворим големите аптеки през уикенда? Или направо големите болници? Ето спасение за болницата в Девин – уикенда от Пловдив – там.
  • Да се продават само български банани.
  • Аз пък предлагам, ако само такива решения ще се произвеждат, парламентът да не работи през цялата седмица, не само през уикенда.
  • Родната милиция ще заварди погрешните магазини с кордони и шмайзери, насочвайки народонаселението принудително към “правилните” магазини на “правилните” хора?
  • Много моля в новия закон да бъдат включени и моловете и да се забрани да работят събота, неделя и по Нова година.
  • Да се забрани ходенето на море в събота и неделя, за да се вдигнат оборотите на басейните и да няма задръствания по магистралата.
  • И национализация на хотелите – да станат ведомствени почивни станции.
  • Забранява се работата на големите ЕРП-та през уикендите, за да се стимулират малките ЕРП-та, като на бат Сали.
http://offnews.bg/index.php/235378/otgovorat-na-tuitar-za-hipermarketite-da-zatvoryat-magistralite-v-imeto-na-bdzh

Още по темата

А ето и моето мнение от дискусия в нета:

Защита на инвестициите означава равни законови условия за правене на бизнес, липса на дискриминация на различните инвеститори.Това означава, че ако на супермаркетите е забранено събота и неделя да работят, за малките магазини би трябвало да е забранено да работят от Понеделник до Петък, за да изравним условията и да няма дискриминирани.


Вие знаете ли какво е монопол.Монопол имаме при Лукойл.Единствен производител и доставчик на горива в страната.Монопол имаме при вноса на природен газ. Газпром и съответно,чрез Булгаргаз единствени доставчици на газ за страната. Монопол в търговията на дребно няма. Има множество вериги, които предлагат различни условия и множество малки и големи магазини, който където иска там пазарува. Нали не искате да ми кажете, че трябва да ида в кварталната бакалия да си купя вмерисан салам на двойна цена, само и само, за да защитя родният търговец. Не благодаря. Докато родния търговец няма да ми даде касова бележка и няма да си плати дължимия данък на държавата в Била или Кауфланд винаги ще ми дадат касова бележка и 20% ДДС ще влязат в бюджета.Така, че кой е "родния" магазин.И веригите наемат българи, плащат заплати и данъци.За кварталните бакалии последното е спорно.


Никой не пречи на "родните" производители да си открият фирмени магазини, където да си предлагат продукцията, след като не им изнасят условията на веригите за изкупуване на тяхната продукция.Никой не ги задължава да си продават продукцията на веригите.Но никой не може да задължи международни вериги да изкупуват некачествена българска стока на висока цена.Ама искали голяма отстъпка.Ами нормално е да искат голяма отстъпка след като ти предлагат достъп до много потребители и съответно магазини.На Кока Кола искали само 9% отстъпка, а на бай ми Сульо Пульо искали 30% отстъпка.Ами нормално е на международна фирма, която има клиентела в цял свят да се иска по-малка отстъпка, тъй като веригите искат при тях да се продават,Кока Кола,Милка и т.н. В щатите 90% си изкарват прехраната от собствен бизнес именно защото няма такива безумни идеи да се забранява на хората да работят и печелят, защото има равни условия за правене на бизнес и можеш днес да си малък, но утре да станеш голям бизнесмен.

от Владимир Каролев
Относно идеята милицията и армията да завардят хипермаркетите през уикенда. Да проследим логиката на Сидеров, защото това е негово предизборно обещание. Понеже той и някои политици смятат българина за прекалено тъп, че да може да си избере откъде да пазарува, родната милиция ще заварди погрешните магазини с кордони и шмайзери, насочвайки народонаселението принудително към "правилните" магазини на "правилните" хора? Да очакваме скоро време и родната милиция да пази оскъдните ролки тоалетна хартия, за да е сигурно, че някой мръсен гражданин няма да си купи две, тъй като на ден му трябва само по една, както е във Венецуела?


Вече мисля обясних кой е "родния" за мен магазин - този който дава касова бележка, плаща данъци на държавата, осигурява работниците си на реалната заплата и спазва законите в държавата.Кварталната бакалия не е родния магазин, тъй като не отговаря на тези изисквания.Хората ще останат в страната, ако липсват такива дискриминационни условия за правене на бизнес.Утре ти ще откриеш фирма, ще се разрастнеш и някой законодател ще реши, че не трябва да продаваш продукцията.Родните производители трябва да се научат да бъдат конкурентни като предлагаш продукция на ниски цени и с високо качество така ще могат да изнасят и в чужбина.Как във веригите виждам продукция от Чехия,Словакия,Румъния.Значи другите в соц. лагера могат, ние не можем да отговорим на изискванията.

В ЕС има свободен пазар.Това означава, че румънци,гърци могат да внасят продукцията си в България свободно без мита.Така, че предпочитам по-евтината чужда стока.Ние за кого по напред да мислим за бедния пенсионер с 200 лева пенсия или за собственика на 500 дка овощни градини в Кюстендил.Хайде моля ви се.Всеки трябва да си гледа интереса.Интереса на потребителя да купи евтино и качествено е различен от този на продавача, който иска да продаде скъпо своята продукция.












Гласувай:
3



1. meto76 - Клипчета в Youtube със Спас Лако...
28.08.2013 09:49
Клипчета в Youtube със Спас Лакомото - шеф на червеното БЗНС. Изнудването на чуждите вериги е прекалено голям залък за Спас Лакомото.
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
28.08.2013 14:35
Аз предлагам да вземем да свалим това правителство преди да ни е превърнало в музей на глупостта, за да си спасим и стимулираме държавицата или по-точно онова, което все още е останало от нея...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579304
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031