Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 16:45 - Безполезният и надут МОК - на страната на Путин
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 830 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Томас Бах предпочита да бъде приятел с Владимир Путин

image



Международният олимпийски комитет има нов президент в лицето на Томас Бах и както изглежда скоро може да накара хората да страдат по елитарното, загадъчно управление на предшественика му Жак Рох.

Като цяло политиката на машинации, от която тези кариеристи успяват да се облагодетелстват около игрите, е досадна и скучна. Няма съмнение, че те са опиянени от своето измамно величие и от безплатното шампанско. Бившият ветроходец, известен с постоянните си опити да обезцени успехите на Юсейн Болт, беше заменен от бившия фехтовач, който изглежда склонен да си дружи с Владимир Путин. 

Но при Бах оръжията бързо започнаха да потракват.

Миналия вторник Бах се нахвърли върху "политиците", сред които и президента Обама, за осмеляването им да поставят "политиката" над предполагаемо свещеното спортно състезание. "Политиката" в случая е американският банален пасивно-агресивен протест срещу руския антигей закон, който включва

отказа на Обама да си губи времето за полет до Сочи за раболепна среща с Путин и фехтовача Бах

Вместо това делегацията на САЩ включваше трима открити хомосексуални бивши спортисти, начело с тенис звездата и активистка Били Джийн Кинг (впоследствие тя отказа да пътува заради грижи за болната си майка). 

"Моля разберете какви са нашите отговорности и какви са вашите. Имайте смелостта да адресирате вашето несъгласие с мирен, директен политически диалог, а не на гърба на спортистите. Хората много добре разбират какво означава да се използват олимпийските игри за този показен и безсмислен жест, който единствено произвежда заглавия", заяви Бах.

Забележете, че САЩ изпратиха пълен олимпийски отбор. Нито един гръб на спортист не се използва за нищо. Няма официален протест. Няма бойкот. Американският олимпийски комитет е под пълна пара. Единствено Обама си остана у дома и не си направи труда да изпрати дори съпругата си или вицепрезидента. Това е.

Колко претенциозно е да намираш това за такава обида, че да си заслужава реч? Колко самонадеян трябва да си, за да поучаваш президента, без дори да броим десетките други лидери от прогресивни нации като Германия, Франция и Великобритания, които също няма да стъпят там? Колко неориентиран трябва да си да пренебрегваш руската нелепа риторика за хомосексуалните?

Как си осмелява светът да накара Влад и неговите приятели да се чувстват неудобно?

По-силно беше дори, когато Бах скръцна със зъби на малките страни, които също отказаха да изпратят своите президент и премиери. Страни, които МОК дори не си прави усилия да покани. "Ние виждаме няколко политици, чийто принос в борбата за една добра кауза се състои в публичното отказване на покани, които дори не са получили", заяви Бах. Как се осмеляват? Тях така или иначе никой не ги харесва. Ако ви звучи като банда средношколци, някакви 12-годишни във "Фейсбук", точно така е. 

Те разчитат на универсалната теория, че никога не може да се получи пълната подкрепа по някой въпрос. Както един президент на САЩ няма да получи 100-процентова подкрепа от хората, същото важи и за тях.  Даже не става въпрос за гей правата. Простият факт е, че президентът на САЩ никога не би трябвало да бъде обиждан от тези "спортни лидери", които са се усъвършенствали в правенето на кариера на гърба на повишаващите се приходи от олимпийските игри. 
image

Опиянени от грандомания - президентът на МОК и обкръжението му избраха страната на руския президент, пише Дан Уецъл

image



За непосветените -

МОК е най-безполезната, надута и печеливша организация на света

Съберете всички лоши практики в останалите спортни организации, най-корупционните практики на правителствата и голяма доза от арогантността на Кардашиан (американската тв реалити звезда - Ким Кардашиан - бел.ред.), умножете го по четири и ще получите част от тази организация. Трябва да се знае, че игрите не биха съществували без тяхната изпълнена с подкупи процедура по кандидатстване. А също, че тези изключителни грандомани са омилостивявани от безполезните усилия на държавите, твърде високите разходи и финансираните от данъкоплатците съоръжения. Дори Китай се огъна от цената за произвеждането на едно от тези неща.

Но защо се намесват политиката и политиците? Истината е, че цялата популярност на това предприятие е било изградено на гърба на разгорещения национализъм, политически битки и дори на съперничество, наследено от войните. Джеси Оуенс (чернокожият атлет спечелил титла през 1936г. по времето на Хитлер - бел.ред.) в Берлин. САЩ - Русия в хокея и т.н, и т.н. Политиката не може да бъде отделена от игрите. Съчетайте я със сигурния залог върху телевизионните пари и се получава мастодонт за милиард долара, какъвто и Холивуд не може да създаде. Формулата е проста. Освен ако не вярвате, че всичко се дължи на световната любов към фехтовката. 

Томас Бах залага на Путин, чиято олигархия похарчи абсурдните 51 милиарда долара за облагодетелстване на приятелски изпълнители, за да задоволи аристократите на МОК. За всички останали е казус за избор на чия страна да застанеш. Той най-добре е илюстриран от факта, че спортният моралист Дик Паунд, навремето шеф на несръчната Световна антидопингова агенция, е пръв поддръжник на Бах. Като цяло, ако Паунд е от едната страна по някой въпрос, ти трябва да си от другата. Канадецът също не се възхити от идеята на Обама да си остане в Америка. 

"Не смятам, че са мислили добре по въпроса. Това е отговорът на САЩ по въпрос, който дори не е под контрола на САЩ. Мисля, че е неразумен отговор и честно казано - не много коректен спрямо членовете на делегацията", заяви Паунд пред "Ю Ес Ей Тудей".

Нечестно към членовете на делегацията? Да, разбира се, че става въпрос за тях. Но Паунд едва започваше. "Приятели по шардоне си сръбват и си казват: "Това касае ли ме?". Сръбва. "Аз искам да отидете и да бъдете моите войници". Сръбва. "Ще го гледам по телевизията с още една чаша шардоне". По-евтино е. Това е начинът, по който САЩ, най-важната и най-влиятелна нация по света се справя с въпроса. В олимпийски контекст го прави в момент, когато се чуди дали да кандидатства за олимпийски игри", добави той.

Ето тук трябва да се даде

тройна премия за абсурд

Да определяш президента като любител на шардонето по отношение на подкрепата му на човешките права, да го упрекваш, че не отива на тяхното малко парти, докато възвеличаваш Краля и да намекваш, че никога-няма-да-ви-дадем-игрите-независимо-колко-добра-е-кандидатурата-ви е опит да бъдат уплашени останалите страни и да им бъде затворена устата. 

Тези момчета наистина знаят сценария. Добре, нека тогава да им оставим олимпиадата да си я организират в още по-отчаяни страни. Нека ги оставим да се навеждат пред Путин. Нека ги оставим да бъдат толкова заблудени за своя потенциал, че да отричат възможността на президента да бъде президент. Да ги оставим да бъдат толкова наранени от присъствието на няколко стари гей спортисти, че да се цупят и пуфтят.

Светът обаче се променя въпреки тези момчета, независимо дали го осъзнават или не.


http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/02/10/2238267_bezpolezniiat_i_nadut_mok_-_na_stranata_na_putin/



Гласувай:
1



1. ok3223 - Намери кого
10.02.2014 17:51
да цитираш. Боклука, и боклуците от "Дневник".
Да не спиш с отворени очи.
Обама не отиде до Сочи, защото Путин не му предаде момчето,американчето, както настояваше ОбамаМ;
изобличило САЩ в тотален шпионаж на всичко живо в интернет и фейса.
И го нарече, коледен подарък от САЩ на Русия.
Хич му не дреме на Обамата за гейовете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615106
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930