Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2014 18:39 - Б. Бонев : „Да, аз арестувах Сидеров с белязани за рекет пари“
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 988 Коментари: 0 Гласове:
2



Б. Бонев специално за ГЛАСОВЕ: „Да, аз арестувах Сидеров с белязани за рекет пари“
Автор: ГЛАСОВЕ   „Информацията, че днешният лидер на „Атака“ Волен Сидеров беше арестуван лично от мен с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, но представител на Държавна сигурност го измъкна е абсолютно вярна“, коментира специално за ГЛАСОВЕ бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Повод да го помолим за подробности бе написаното по-рано през деня от него на страницата му във фейсбук: "Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И "случайно" се резмина без дело. "Време беше да ти припомня. Като отчитам, че си прав за последните външнополитически позиции, не считам, че си годен да си годен... Време ти е да слизаш от тази стълбица. Като останалите недоразумения Боко, Цвъко и нахалните номинации на ДПС. И лично ще участвам във всяко антифашистко движение. Особено, където ти си мюре".

image

 

За ГЛАСОВЕ ген. Бонев припомни, че историята за ареста на Сидеров бе подробно разказана от ген. Атанас Атанасов, който обаче не знаел, че именно Богомил Бонев е ръководел акцията.

„Имахме сигнал и организирахме операция, при която засякохме Сидеров да получава 1000 лева белязани пари. Задържахме го, а парите бяха приложени като доказателство. Както вече съм написал, някой от ДС пое делото и успя да го измъкне“, разказа ген. Богомил Бонев пред ГЛАСОВЕ. 

Той припомни, че в онези години Волен Сидеров е работел в предприятието “Белмекен“ като член на бригадата за фотоуслуги. Бригадирът й Димитър Казаков имал вкъщи фотолаборатория, където се обработвали филми. По-късно към бригадата, освен Сидеров започнали работа и двама нови души. Казаков казал, че бригадата е на собствена икономическа сметка и ако се работи по план, може да получат добро заплащане. Волен Сидеров се ядосал не получава възнаграждението, което смята, че му се полага. Предложил на единия си колега да поискат от бригадира по 1000 лв. На срещата Сидеров казал да им се плати, “в противен случай щял да използва свои връзки и да направи скандал в предприятието“. Бригадирът отказал. 

След като напуснал работа, Сидеров задържал фотоапарат и фотосветкавица на Казаков. Сменил адреса си и започнал да му звъни всеки ден, като го заплашвал, че ще го “унищожи“, употребил и израза “ще ми пълзиш в краката“. Събрал и компрометиращи материали, които щял да използва, ако не му се плати. В едно от обажданията казал дори и че ще го бие и че ще върне фотоапарата срещу парите, които му се дължат. 

Димитър Казаков се обадил в полицията и там го посъветвали да приеме предложението. Срещнали се, Казаков дал парите в бял плик, а Сидеров върнал нещата, но на излизане от колата бил арестуван.

http://glasove.com/politika/35582-b-bonev-kym-siderov-pomnish-li-che-te-arestuvah-s-belqzani-pari-za-reket



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616288
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930