Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2014 19:25 - ИСЛЯМЪТ ВОЮВА ПО УЛИЦИТЕ НА ГЕРМАНИЯ
Автор: viktorkordon Категория: Политика   
Прочетен: 2157 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кюрди и джихадисти се бият по улиците на Германия

 

Източник: pressadaily

„Дали войната с Ислямска държава не се пренесе в Германия?”, пита в заглавие вестник „Билд”, споделяйки опасенията на местните власти

 

Протестите срещу напредването на Ислямска държава стават все по-всеобхватни дори в Германия. Във все повече германски градове кюрди демонстрират срещу зверствата на терористичната организация в северния сирийски град Кобане. Сега и германската полиция алармира за проблема.

Шефът на полицейския съюз Оливер Малков коментира ситуацията пред "Билд" по следния начин: "Ние няма да толерираме тероризмът на ИД да намери своето отражение в схватки по улиците на Германяи. Полицията ще се намесва с всички средства. Който изразява мнението си и демонстрира мирно, ще може да разчита на подкрепата на полицията."

В Хамбург демонстриращи кюрди и ислямисти държат вече трета нощ на нокти органите на реда. Най-малко един човек е бил ранен при безредиците, досега, а през изминалата нощ (сряда вечерта) още 14 души са пострадали при уличните сблъсъци.

В Целе (Долна Саксония) също се стигна до бунтове в сряда вечерта. Там обаче сблъсъците не са толкова между мюсюлмани и мюсюлмани - в Целе повече се наблюдава противопоставяне на кюрди-йезиди и мюсюлмански чеченци.

Полицейският съюз няма да толерира противопоставянето между различни религиозни групи на територията на Германия. Щефан Майер, вътрешнополитически говорител на парламентарната група на ХДС/ХСС (групата на християн-демократитее и християн-социален съюз), определя като недопустимо това, германските градове "да се превръщат в сцена за релиогиозни войни на отделни религиозни или етнически групи".

При сблъсъците между йезиди, кюрди и радикални мюсюлмани трябва да се потърси връзка с лидерите на техните религиозни общности.


 

Ислямисти в Германия нападнаха и гориха коптска църква

Източник: hristiqni.com

Ислямски екстремисти нападнаха и гориха коптската християнска църква "Свети Атанасий и света Шенуда Коптска" в град Берлин ,Германия .

Кметът на Берлин осъди атаката и изгарянето на коптската църква от ислямистите, категоризирайки това като престъпление срещу мирното съжителство в държавата.

От своя страна отец Демиан, епископ на Германия, заяви че той не е очаквал такова нападение срещу християнска църква в Германия. Заяви ,че това е най -сигурен белег за натискът от страна на джихада към тукашните мюсюлмани .

Отец Демиан заявява ,че той и неговите братя ще работят с мюсюлманите и между тях ,за разграничаването им от джихада . Като изразява надежда това да допринася за мирът в държавата .




Гласувай:
9



1. germantiger - Ще архивирам конкретиката и блг за инфото
17.10.2014 16:30
Германия отдавна умря (почти)!

Оксиморон ли... не - закономерно бъдеще?

Това е логичното следствие от демографското, културно и нравствено убийство на Германия.
цитирай
2. nbrakalova - ". . . кюрди демонстрират с...
22.10.2014 10:45
"...кюрди демонстрират срещу зверствата на терористичната организация в северния сирийски град Кобане..."
КЪДЕ Е ОБАЧЕ ПРОТЕСТЪТ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ?! Или те са "зациклили" между смартфоновете, телевизионните новини и развлекателни програми, бизнеса... Да не се получи като Османската империя пред Виена? Този път отрезвяването може да струва по-скъпо.

"28. 21.10.2014 19:53 niknay
Много интересни и жизнено важно .....
А това че Ислямска държава отново настъпват към Кобани е нещо като банална тема и не си заслужава да я коментираме, а още по-малко, че радикалите от ИД са принудили баща да убие дъщеря си с камъни заради предполагаема извънбрачна връзка, е просто толкова незначително, че не си заслужава дори и труда да се пише за това. Но че някъде някой бил пиян е мноооого важно и жизнено важно и затова всеки трябва да го знае и коментира."

Не че е без значение загубата на която и да било личност, но белият свят неглижира проблема ИД до любопитни факти в новините и няколко съчувствени в заетостта си, или възмутени реплики, които по-скоро го политизират, отколкото сериозно да го анализират, търсят корените му, предполагайки бъдещите му плодове. Нещо повече, бели мъже и жени отиват в редиците й...

Не става въпрос само за Германия, а за отношението на християнското (уж) цивилизовано общество, колкото и то да е секуларизирано.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viktorkordon
Категория: Политика
Прочетен: 277319
Постинги: 105
Коментари: 264
Гласове: 156
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол