Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 14:29 - Лозан Панов е поискал да се оттегли от надпреварата за шеф на ВКС, заради побоя над него и изчезването на Петко Сертов
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 9795 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.12.2014 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Лозан Панов е поискал да се оттегли от надпреварата за шеф на ВКС  
Редно е и другият кандидат да се откаже от участие в процедурата, каза Милка Итова     image

Съдията от Върховния административен съд Лозан Панов се оттегля от надпреварата за поста председател на Върховния касационен съд. Молбата му е била внесена днес във Висшия съдебен съвет. Това обявиха членовете на съвета Милка Итова и Димитър Узунов, които са сред вносителите на номинацията на Панов. 

Двамата уточниха, че молбата е била написана много емоционално. Те са били днес в болницата при магистрата и са се опитали да го разубедят, но той е бил категоричен.

На въпрос дали пътният инцидент, който претърпя Панов, е причина за оттеглянето му, Итова и Узуинов не можаха да отговорят категорично. Те обаче изразиха лично мнение, че Лозан Панов се страхува, без да уточняват от какво.

Двамата поясниха, че Панов е в една стая със съдебния помощник от ВАС Тодор Тодоров, който в понеделник вечерта е бил зверски пребит от трима непознати пред дома му в столицата.

Димитър Узунов намекна, че между двата инцидента може да има връзка. "Смятаме, че има много неща, които предполагат да мислим по-особено. Вие не си ли мислите същото", обърна се Узунов към журналистите. Той дори намекна за връзка между изчезването на бившия директор на ДАНС Петко Сертов и инцидентите със съдебния помощник и кандидата за шеф на ВКС.

Той предположи, че целта на вчерашната злополука с Лозан Панов може да е и дискредиритане на другия кандидат – зам.-шефката на ВКС Павлина Панова. Ако остане сама, каква надпревара ще е това, попита Узунов.

Колежката му Милка Итова обясни, че тепърва ВСС ще обмисля дали има някакъв вариант за прекъсване на процедурата или нейното прекратяване.

Нито правилата за избора, нито законът, нито конституцията уреждат как да се действа при възникналата ситуация, коментира Итова. Тя добави, че Комисията по предложения и атестиране ще разгледа молбата за отказ от участие на съдията от ВАС. Самата Итова смята, че най-напред съдия Панов трябва да бъде изслушан и едва тогава да се вземе решение.

"Ако той поддържа категорично молбата си за отказ, може би ще бъдечестно и другият кандидат да се оттегли и да се прекрати процедурата", каза Итова. После поясни, че няма проблем да има един кандидат, но в случая ситуацията била различна.


http://www.legalworld.bg/41007.pitam-se-zashto-e-nujna-nova-proverka-na-sluchajnoto-razpredelenie.html





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582836
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031