Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 21:10 - Игор Стрелков: Референдумът в Крим бе дирижиран от окупационната руска арамия
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3154 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.01.2015 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Видео на деня: За референдума събирахме кримските депутати с оръжие От Дневник

"Опълченците събираха депутатите, за да ги натикат в залата на парламента и да гласуват каквото им се каже. За какво изобщо става дума? Да, аз бях един от командирите на тези опълченци и го видях със собствените си очи."

Това разказва за кримските събития от преди близо година Игор Стрелков (известен още с прякора Гиркин) - руски гражданин и доскоро един от военните лидери на сепаратистите в Донбас.

Думите му бяха отговор на твърдения на известния руски националист - Николай Стариков, основател и лидер на партия "Велико Отечество" и търговски директор на регионалното поделение за Санкт Петербург на държавния "Первый канал".

По време на предаването "Политдебати" в кабелната телевизия Нейромир-ТВ Стариков заяви, че "присъединяването на Крим стана възможно, защото имаше трите съставни части:  народът единодушно подкрепи присъединяването и излезе на улиците, правоохранителните органи напълно подкрепиха и най-важното - в Крим имаше законна, легитимна власт, която застана на страната на народа".

Стрелков се изсмя, когато Стариков каза, че тези три фактора са помогнали на Русия "да прояви политическа воля и на улиците се появиха "зелени човечета". Той каза още, че е бил в Крим на 16 март на т.нар. референдум.

"Николай, това са пълни глупости", отвърна Стрелков. "Аз бях в Крим на 21 февруари (денят преди президентът Виктор Янукович да избяга - бел.ред.). За какво преминаване на страната на населението от правоохранителните органи ми говорите? На страната на населението премина единствено "Беркут". Останалите органи на МВР бяха под властта на Киев и изпълняваха заповедите на Киев. С очите си съм го видял.

Да, изпълняваха ги неохотно, да, вършеха си работата през пръсти, симулираха, че са болни или просто саботираха, но изпълняваха нарежданията на Киев, а не на новата власт.

Не видях никаква подкрепа от органите на държавната власт в Симферопол (столицата на Крим - бел.ред.), където се намирах. Нямаше я. Депутатите ги събираха опълченци, за да ги натикат в залата и да гласуват каквото им се каже. Да, аз бях един от командирите и го видях със собствените си очи.

Т.е. две от вашите "съставни" вече не вършат работа. За армията дори няма смисъл да говорим - тя се подчиняваше на Киев, както винаги, макар и също с нежелание, имаше вълнения... Аз започнах преговорите в щаба на Военноморските сили и трябва да ви кажа, че повечето части останаха верни на Киев и напуснаха територията на Крим."

След неловкото мълчание, което последва, Стариков отвърна с въпрос "А защо това не се случи и в Донбас, защо депутатите в Донецк и Луганск не се събраха да гласуват, както стана в Крим?"

"Много просто", отвърна Стрелков - "защото в Донбас няма руска армия, както имаше в Севастопол и Симферопол". "Повярвайте ми, ако в Донбас стояха БТР-те на руската морска пехота, всичко щеше да се повтори, както в Крим."

И добави: "Така щеше да стане и в Харков, в Николаев, в Одеса... навсякъде. Единственият фактор, който отсъства от изброеното от вас и присъстваше в Крим, това е наличието на руски войски, еднозначно заели страната на народната власт. Щеше да има безкръвна, оглушителна победа като в Крим."

Гласуването на зрителите обяви Гиркин за победител с 52%, Стариков събра 27% , а 20% гласуваха за реми.

По повод този разговор руският публицист Сергей Пархоменко с ирония призова: "Оооох, какъв разкош!!! Някой да вземе да разкаже това на Путин, може би. Защото той представя тази история малко по-различно. Не може той толкова пъти съзнателно да лъже на тази тема."

http://www.dnevnik.bg/video/2015/01/27/2460836_video_na_denia_za_referenduma_subirahme_krimskite/






Гласувай:
5



1. gotzageraskov - Не е прякор
28.01.2015 02:36
Истинското му име е Игор Всеволодович Гиркин, полковник от ФСБ. Игор Иванович Стрелков му е псевдоним в последните няколко години. По-рано е използвал и други.
цитирай
2. ssvetozar - Всичко е ясно.
28.01.2015 15:23
Руснаците и русофилите знаят истината, но на тях "руският свят", т.е. Путин, Сталин и т.н. си им харесват и са готови на всичко за да се разширява този "свят".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583983
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031