Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 09:51 - Алексей Навални : Путин заповяда убийството на Немцов
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2586 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Путин заповяда убийството на Немцов. Забраненият текст на Алексей Навални OFFNews image Алексей Навални  

Известният руски опозиционер Алексей Навални публикува този текст в блога си вчера вечерта - часове след панихидата на застреляния в Москва в нощта на петък срещу събота Борис Немцов. Днес текстът на Навални предизвика полемика в twitter. Най-вече заради отказа на критичната към Кремъл радиостанция "Ехото на Москва" да го публикува в сайта си.

Алексей Венедиктов, главният редактор на "Ехото на Москва", е на мнение, че този текст е "боклук" и не може да повярва, че Навални е написал подобно нещо. След оценката на Венедиктов последва вълна от недоволство в twitter и подозрения, че подобна пряма и безкомпромисна позиция съзнателно се потулва.

Ето го и самият скандален текст на Алексей Навални. Преценете сами:   

1. Мисля, че Немцов е убит от хора от правителствена (специалните служби) или проправителствена организация по заповед на политическото ръководство на страната (включително Владимир Путин).

Единственият въпрос е как е формулирана тази заповед:

- Трябва да убиете Немцов

или

- Трябва да проведете мащабна резонансна акция

2. Крайно време е да спрем да повтаряме глупости от типа "Борис беше убит от атмосферата на омраза." Каква атмосфера, а? Атмосфера на омраза у нас има от 2007 г. насам, а през последните месеци сме свидетели на организационно строителство на проправителствени екстремистко-терористични групи, които директно декларират своята цел за борба с опозицията в случаите, при които полицията не може.

Всички тези организации са създадени за извършване на терористични актове, като този на Москворецкий мост (убийството на Немцов - б.р.).

3. Екстремистко-терористичните организации, за които става дума, са създадени не като реакция на "неизказана заповед", а директно на съвещания в Кремъл.

Това не е самодейност, а директно става дума за Путин, Патрушев, Иванов, Бортников, Володин и който още е там. Слушали, постановили: да се създаде, да се утвърди, да се отдели бюджет, да се популяризира дейността. На точно такова съвещание е казано - да се възложи провеждането на шумна акция.

4. И, моля Ви, нека спрем с лицемерните глупости от типа "Това не е изгодно за Путин"

Изглежда, че е изгодно за Римския Папа.

Всичко е неизгодно за Путин.

Опитът за убийство на Кашин - неизгоден, глупавите и необосновани арести - и те са неизгодни, изборните измами при високи рейтинги - неизгодни, всички атаки срещу опозицията - неизгодни. И т.н., и т.н.

Всички това се случва именно защото е изгодно. Стига сме се залъгвали. Изгодно е. Страхът трябва да нараства, икономическите проблеми се компенсират с полицейски контрол. Ако фабрикуването на наказателни дела не провокира нужната степен на страх, то трябва да има демонстративно насилие, в противен случай никой не би повярвал в тази постановка.

Както казваха класиците в театъра: ако в първо действие на стената висят бандитите от "антимайдана", то в трето действие те трябва да стрелят.

Тези, които разправят "Това не е изгодно за Путин", вероятно са съгласни и с "Червения терор беше неизгоден за Сталин", и с "Пиночет събираше всички на стадиона, за да играят футбол".

За Путин е изгодно. Отворете някой учебник по история, и там го пише.

5. Има и такива разсъждения "Немцов нямаше влияние и беше непопулярен, какъв е смисълът да го убиват?".

Е, пребройте наум лидерите на системната и несистемната опозиция в Русия и се опитайте да създадете списък на тези, които са по-влиятелни от Немцов. Ама на тези, които практически са по-влиятелни и създават на властите проблеми, нерешими с едно обаждане от Кремъл на "опозиционера" и неговите началници.

И пет имена няма да можете да намерите.

Борис беше един от най-проблемните политици за Кремъл.

Един от малкото, които осъдиха корупцията на Путин и неговия приближен кръг. Немцов назова конкретни имена. Много ли са тези, които го правят? У нас е разрешено да се говори за корупцията само "като явление."

Немцов действаше, а не чакаше момента на "падане на режима". За разлика от мнозина. В това е неговото влияние, затова е опасен.

6. Налудните версии, озвучени от генералите от Следствения комитет, допълнително водят към "кремълската следа".

Някаква "Ислямска държава", убийство за провокация. Ама що за глупости?

За съжаление, докато Главното следствено управление се занимава изключително с фабрикуването на наказателните дела и някакъв PR боклук като безкрайните дела "срещу геноцида и Десен сектор", от него не може да се очаква нищо друго, освен лъжи и опити да се скрият организаторите на убийството.

Само си представете: Следственият комитет да установи, че Немцов е убит от "антимайдановците" или някакви поредни "герои на Русия" от Чечения.

Да предположим даже, че са разкрили и целта на убийството - "защита на лъжливоразбрани интереси на В.В. Путин".

И нататък какво става? Те ще го съобщят.

Добре знаем, че в подобна ситуация те още по-бързо ще обявят, че убийството е планирано от Березовски малко преди смъртта му.

7. Единствената версия за убийството на Немцов, която не е свързана с участието на федералната власт и която може да се разглежда сериозно, е свързана с регионалната власт. Немцов сериозно засегна губернатора на Ярославска област и местните мошеници.

8. Възможно ли е да греша? Убеден съм в моята версия, но разбира се, всеки може да сгреши.

Единственото, което може да опровергае моята версия, е бързото разкриване на убийството, установяването не само на изпълнителите, но и на поръчителите. Открит процес за тях, пълна публичност за материалите от делото, в това число и оперативните материали. За никакви държавни тайни тук не може да става дума. Ако има материали, чувствителни към личния живот, роднините и адвокатите трябва да получат достъп до тях, за да сме сигурни, че няма да има черни петна или пропуски в разследването на убийството на Борис Немцов.


http://offnews.bg/news/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8_65/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%9D%D0%B5%D0%BC%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9-%D0%9D%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8_470771.html





Гласувай:
2



1. vmir - Безупречни констатации и логика.
05.03.2015 10:29
Човек, на който истината му е по-скъпа от робското мижитурско служене на примитивни милиционери и полуграмотни бандити. Путлер превърна Русия в бандитска държава от третия свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580803
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031