Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2015 14:42 - Най-големите заплахи за Русия и Европа били САЩ и модата на толерантността
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2569 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Националисти от всички страни, съединявайте се в Русия! Най-големите заплахи за Русия и Европа били САЩ и модата на толерантността
image

Представители на групировки, които открито проповядват нацистки лозунги, бяха поканени на Международния руски консервативен форум в Сант Петербург, състоял се седем седмици преди честването на 70-годишнината на победата над хитлеристка Германия. В града герой, който с цената на най-малко 1.5 млн. жертви в продължение на две години и половина е отблъсквал - и е отблъснал - обсадата на Вермахта домакин на срещата беше близката до Кремъл партия "Родина". Тази партия твърди, че подкрепяните от нея бунтовници в Източна Украйна воюват с фашизма.

Неформалният, но същински водач на "Родина" е вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който в правителството отговаря за военнопромишления комплекс и космическите програми.

Целта на вчерашния форум, както обявиха организаторите, е "обединяване на усилията, за да бъде изработена обща концепция за сътрудничество между националистическо-консервативните сили в Европа и Русия в условията на санкциите, наложени от ЕС на Русия, и политическия натиск върху Русия от страна на САЩ".

Националистическият интернационал би трябвало да създаде, най-вероятно с пари на Москва (която щедро подкрепя френския "Национален фронт" на Марин льо Пен) "постоянен координационен комитет", който да служи за "подновяването на партньорските отношения между страните от ЕС и Русия".

Крайните националисти са годни за тази мисия, тъй като се стремят да разбият ЕС. А в Кремъл вярват, че Москва по-лесно ще се справи с отделните европейски столици, отколкото с единния фронт на съюза. Това, че Москва е избрала именно такива партньори за вбиване на клин в европейското единство, е изключително странно. Ако всички пропагандни фунии громят "укрофашистите" и "възраждащия се нацизъм в Европа", то не й прилича да избира за съюзник например Удо Фойгт. Вместо това евродепутатът и бивш лидер на германската Националдемократическа партия и поклонник на Хитлер, известен с расистките си изказвания, радетел за отнемането на западните и северните територии от Полша, бе поканен да чете реферат на форума в града герой.

 

В Санкт Петербург имаше и делегация от гръцката "Златна зора" - групировка, която приема в редиците си само хора с "арийска кръв", чийто символ е стилизирана свастика, а поздрав е вдигната дясна ръка.

Москва разчита, че с нейната финансова помощ крайната десница в Европа ще се засили и ще осъществи целите си на континента, тоест да служи на Кремъл по същия начин, както Коминтернът служеше на Сталин навремето. Струва си да не забравяме това, когато представители на Русия ни говорят за възраждане на фашизма в подкрепяната от Европа Украйна.

Заедно да се борят срещу САЩ и модата на толерантността

"В атмосфера на абсолютна идилия" руски националисти и техни съмишленици от консервативни и крайнодесни партии в ЕС стигнаха до извода, че трябва заедно да се борят и срещу САЩ, и срещу модата за толерантност и отказ от традиционните ценности - мода, "която поглъща Европа". Така руският в. "Комерсант" описва вчерашния Международен руски консервативен форум в Санкт Петербург, в който според медиите е била представена и българската партия "Атака".

Форумът бе организиран по инициатива на хора от партия "Родина", но първите й лица пренебрегнаха срещата, пише "Комерсант".

На тази първа по рода си проява "руски, френски, италиански и гръцки националисти неспирно си разказваха взаимно как в страните им потискат консерваторите, надига глава хомосексуалната пропаганда и колко им е болно за народа в "Новорусия" (както наричаха доскоро руските лидери сепаратистките територии в Източна Украйна, б. р.), посочва вестникът.

Леви движения в Русия нарекоха конгреса фашистки и настояха властите да не допускат проявата, но без успех, отбелязва той.

Сред участниците изданието посочва Алексей Милчаков - "офицер от армията" на самообявилата се Донецка народна република, и бивш скинхед, "прочул се преди няколко години" със селфита из социалните мрежи, "позирайки ту със знамето на нацистка Германия, ту с отрязана глава на кученце".

"Ако искате да видите нацисти, погледнете към Вашингтон или Киев!", крещял впрочем от трибуната според вестника Ник Грифин, делегат от Британската национална партия.

Бомбена заплаха попречи да бъде приета предвидената резолюция за съвместни действия на руските и чуждестранните десни партии с цел "промяна на европейската политика и спрямо Русия, и спрямо привържениците на консервативните ценности изобщо", добавя всекидневникът, цитирайки руски оратор, представил регламента.

"Комерсант" разказва и за протестирали наблизо "няколко десетки яки младежи, нарекли се антифашисти" - неколцина дори били "наблъскани в арестантски коли" от руската полиция.

Полицията опазва свободата на събиранията от антифашисти

"Полицията опазва свободата на събиранията от антифашисти", коментира в заглавие "Независимая газета".

"Лайтмотив в изказванията на форума бе заплахата за Русия и Европа от страна на САЩ, намерила израз според участниците в украинските събития, а също така гейовете и лесбийките. Участниците смятат да попречат Европа да бъде превърната в част от Третия свят", пише вестникът.

"Новие известия" цитира политолога Борис Кагарлицки, който е убеден, че не се очакват никакви политически последици "под формата на заявеното обединяване на консервативните сили в Европа".

Това е "само поредната подялба на средства под масата. Цялата дейност у нас се гради на проектния принцип. Станало е необходимо ей по този начин да се отговори на политическите предизвикателства. Някои групи просто за пореден път са усвоили пари", обяснява руският аналитик.


http://www.mediapool.bg/nai-golemite-zaplahi-za-rusiya-i-evropa-bili-sasht-i-modata-na-tolerantnostta-news232022.html





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584139
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031