Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2016 12:29 - Кървав ад отвъд човешките представи
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1173 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ако Русия беше наистина загрижена за хората в Алепо, щеше да предложи по-дълго примирие или щеше да прекрати изцяло войната. Няма такова нещо. Циничното избиване на хора продължава. Коментар на Райнер Херман във ФАЦ. image

 

Войната в Сирия продължава. И боевете за Алепо отново брутално напомниха на света за нея. Кадрите и информациите от обсадения град показват един ад, който надхвърля човешките представи. Сирийски касетъчни бомби разкъсват хората, руски изтребители изличават от земята улици и болници. Няма вода, хранителни продукти и гориво за генераторите. Медицинското обслужване на ранените вече е невъзможно. Последните останали лекуващи лекари в Алепо се обърнаха с отчаяно писмо до американския президент с молба да окаже влияние върху воюващите страни за защита на цивилните граждани.

Свободният свят гледа безпомощно към Алепо, докато режимът в Дамаск и неговият руски покровител цинично продължават да избиват хора. Сирийската държавна телевизия демонстрира съчувствие и показва някакъв уж хуманитарен коридор за снабдяване на заклещените в обсадения град хора. Кадрите обаче са от няколко години. Москва пък предлага ежедневно прекратяване на огъня за три часа, които в никакъв случай не са достатъчни за снабдяването на хората с хранителни продукти и медикаменти. Ако Москва наистина беше загрижена за хората в Алепо, щеше да се съгласи на 48-часово прекратяване на огъня или дори на прекратяване на войната. А така разрушаването на един от най-старите градове на човечеството продължава ден след ден.

image

Райнер Херман

През изминалите дни бунтовнически групи, в които тонът задават ислямистките милиции, разкъсаха обръча около Алепо. Те обаче не успяха да извоюват сигурен коридор към града. Така че най- мащабната обсада в тази война, която продължава вече 6 години с нeстихваща бруталност, продължава. Залогът в тази решаваща битка е много голям и за двете воюващи страни. Ако Алепо падне в ръцете на режима, Асад би господствал над четирите най-големи градове в страната. А територията на бунтовниците би се ограничила само до селските райони. Много е заложено на карта и за международната общност. Защото тя дори не е в състояние да наложи договореностите, които накараха оръжията да замлъкнат на други места в Сирия. Не на последно място и поради руските обструкции.

Райнер Херман, ФАЦ

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права запазени

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4106056
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5097
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930