Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 12:00 - Eдин диктатор по-малко
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4308 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Eдин диктатор по-малко image Автор: Ришар Мартино, journaldemontreal.com
Признайте, че е смешно… Да слушаме онези, които третират един демократично избран президент като фашист, докато оплакват смъртта на един диктатор.

 

image

 

Да гледаме как Джъстин “Гей парад” Трюдо възхвалява един тиранин, изпратил хиляди хомосексуалисти в затвора.

Да четем похвалните слова на левицата за един деспот, който задушаваше пресата, екзекутираше опонентите си, нарушаваше без колебание правата на човека и затваряше журналистите, осмелили се да критикуват режима му.

Какъв карнавал!

Лично аз отпразнувах смъртта на Кастро с няколко рома с кока-кола.

“Всеки път, когато чувам хората да казват, че Кастро е диктатор, аз казвам, че това не е точната дума. Той беше тиранин.

Диктаторът е човек, на когото са дали абсолютни правомощия, за да се противопостави на една национална заплаха на временна основа. А тиранинът е човек, който не се интересува от законите и узурпира правата на народа”.

Кой е казал това? Доналд Тръмп? Роналд Рейгън? Стивън Харпър?

Не: Алина Фернандес, дъщерята на Кастро, която избяга от режима му с фалшиви документи през 1993 г.

Познавате ли Нестор Алмандрос?

Испанецът, имигрирал в Куба през 1948 г., когато бил 18-годишен, станал един от най-големите оператори в историята на киното. На него дължим прекрасните кадри на няколко класики, сред които “Райски дни” на Терънс Малик, смятан от повечето критици за един от най-красивите филми, правени някога.

През 1984 г. Алмандрос засне документален филм за състоянието на човешките права в Куба. Наречен “Непристойно поведение” (Improper Conduct), този филм, спечелил наградата на публиката на Фестивала на гей и лесбийки филми в Сан Франциско и Голямата награда на Международния фестивал за човешките права в Страсбург, се интересува особено от съдбата на хилядите хомосексуалисти, хвърлени в затвора от Кастро и неговите шайки.

Има няколко откъса от този филм в интернет. Съветвам ви да ги гледате, мислейки си за хубавите думи на нашия министър-председател Джъстин Трюдо за този диктатор хомофоб.

“Фидел Кастро беше противоречива личност”, каза той с потреперване на гласа.

Противоречива? Ъъъ… не.

Джъстин Бийбър е противоречива личност. Майли Сайръс е противоречива личност.

Кастро беше гонител, потисник, враг на свободата, също като Пиночет.

Както повечето “революционери”, на които се възхищават верните на Червеното знаме, веднъж седнал на трона, Кастро се превърна в монарх, жаден за власт.

Тиранин, който - странно, странно - беше голям приятел на Пиер Елиът Трюдо, бащата на нашата Харта на правата и свободите.

Сред потопа от глупости, който се изля през уикенда, ми дойде наум една идея.

“Фермата” на Джордж Оруел да стане задължително четиво в училище.

Историята за група прасета, които разпалват бунт в една ферма и стават също толкова тиранични, ако не и повече от фермера, когото са прогонили.

“Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите…”

 

Превод от френски: Галя Дачкова


glasove.com/categories/na-fokus/news/edin-diktator-po-malko




Гласувай:
3



1. meto76 - http://glasove/categories/n...
28.11.2016 12:06
http://glasove/categories/na-fokus/news/vargas-losa-smyrtta-na-kastro-shte-predizvika-smyrtta-na-rezhima-v-kuba

http://offnews/news/Sviat-_12/Sestrata-na-Fidel-Kastro-niama-da-otide-na-pogrebenieto-mu_640887.html
цитирай
2. 1997 - Абсолютно! Той беше тиранин!
28.11.2016 12:08
Всеки държавник, който не подчинява линията си с тази на САЩ е тиранин! Е, вярно, че другите са дупедавци, ама какво срамно има?
цитирай
3. germantiger - ...
28.11.2016 12:28
Един КОМУ ОНАНИСТ по-малко
цитирай
4. meto76 - http://dariknews/view_article. ...
28.11.2016 12:44
http://dariknews/view_article.php?article_id=125649

Глория Естефан за изверга Кастро. https://www.24chasa/Article/476633
цитирай
5. germantiger - 1
28.11.2016 13:08
ИЗБОРИТЕ

Горд съм, че никога не съм избирал никой!

Анархо-комунистката Емма Голдман е заявила:

„Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят!”

А алкохолика Чърчхилл е казал/написал:

„Най-сериозния довод срещу демокрацията е 5-минутен разговор със средностатистическия избирател!”

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!
цитирай
6. germantiger - 2
28.11.2016 13:10
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
7. podvodni - Големо чудовище беше този Кастро. ...
28.11.2016 22:12
Големо чудовище беше този Кастро. Първом отне властта в Куба от американската мафия, и я направи чисто кубинска. После увелече населението на Куба почти двойно, и трето - при Кастро средна продължителност на живот на кубинците се вдигна с 15 години - средно 74 години.
Абе тиранин от секъде начи !
цитирай
8. petkodox - Истината е, че не всяка диктатура е ...
29.11.2016 00:33
Истината е, че не всяка диктатура е лоша. При народи, които се контролират трудно, като тези от близкия изток, върши работа. А може да има и някои благинки като безплатно образование и здравеопазване, които при демокрацията липсват.
цитирай
9. germantiger - :)
29.11.2016 08:55
7. podvodni - Големо чудовище беше този Кастро. ...
28.11 22:12
Големо чудовище беше този Кастро. Първом отне властта в Куба от американската мафия, и я направи чисто кубинска. После увелече населението на Куба почти двойно, и трето - при Кастро средна продължителност на живот на кубинците се вдигна с 15 години - средно 74 години.
Абе тиранин от секъде начи !

...

И стотици хиляди кубинци се давиха и бягаха в лошия и гнил сащ те и досега бЕгат натам.

Жалко, че Куба е далеко - иуначе бих уринирал върху гроба на лакното кому онанист!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583096
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031