Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2019 17:45 - Брекзит - разбираме ли британците или не?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1271 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.09.2019 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четох в медиите, че Великобритания изнудвала ЕС в преговорите за Брекзит??
С какво точно Великобритания изнудва ЕС. С това, че иска пълен суверенитет на своята територия, включително Северна Ирландия, докато ЕС настоява, че с последната не трябва да има твърда граница и Северна Ирландия трябвало да бъде част от митническия съюз на ЕС. Никоя суверенна държава, още повече горда Великобритания няма да позволи такава колониална политика спрямо нея, за да има достъп до пазара в ЕС. Не е възможно Великобритания да няма пълен суверенитет върху част от територията си. Избирателите на едни избори ще отхвърлят националното предателство на левицата и либералите. В крайна сметка вота на хората трябва да бъде уважен,а те гласуваха на референдум за излизане от ЕС. Не мисля, че от това следва да се правят трагедии Великобритания си остава люлка на демокрацията и цивилизацията, и част от Западната общност. Не може да твърдим, че сме по-умни от хората и тяхното решение било глупаво.Умно или глупаво, това е решение на суверена и във всяка демокрация то трябва да бъде уважено.

Тръмп предлага алтернатива на Великобритания след Брекзит, зона за свободна търговия със САЩ.

Икономика на ЕС е силно протекционистична. Икономиката на САЩ е сравнима с тази на ЕС, да не говорим, че като пазар са и по - големи. Великобритания винаги е била отворена за търговия икономика, която е гледала и към страните от британската общност - Канада, Австралия, Нова Зеландия, Индия,отколкото към Източна Европа и Балканите. Тези връзки ЕС ограничаваше, сега, след след Брекзит няма да имат този проблем.


Бъдещите отношения между ЕС и Великобритания след Брекзит.

Интереса клати феса. Великобритания е голям пазар за немските автомобилни производители и не само, доставките на части са преплетени, икономиките им са интегрирани. Предричам скорошно сключване на зона за свободна търговия между ЕС и Великобритания, след излизането й от ЕС.

В Медиапул четох една препечатка от Гардиън, и ако погледнем зад левичарската риторика вътре ще видим, че анти европейските настроения на острова са много силни и страната се чувства унизена и изправена до ъгъла. За тази си политика ЕС ще си плати, но важното е че няма как да бъде пренебрегнат вота на хората, все пак Великобритания е демокрация и рано или късно, те ще напуснат ЕС. Народът бил глупав, правил грешки, но той потвърди вота от референдума на европейските избори, когато партията на Найджъл Фараж бе първа политическа сила.


У нас масово се папагалстват брюкселски опорки за Брекзит. Това пречи да се видят реалните политически процеси. Нека ги подскажа и илюстрирам със следната социология:

YouGov for the Sunday Times
(fieldwork Thurs/Fri)

Con 35% (-)
Lab 21% (-4)
LDem 19% (+3)
Brexit 12% (+1)


На едни предсрочни избори консерваторите заедно с Брекзит партията на Найджъл Фараж ще имат 47% от гласовете срещу 40 % на лейбъристи и либерали.Тази тенденция ще се засилва, колкото повече ЕС се опитва да изнудва Великобритания, което ще нанесе непоправими щети върху образа на ЕС на острова.Това е колониална политика, а не политика между партньори и приятели.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14623569
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930