Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 03:38 - Третата световна война започна: Хърватия се окопа, Турция нападна САЩ!
Автор: deta7 Категория: Регионални   
Прочетен: 1688 Коментари: 0 Гласове:
23

Последна промяна: 17.10.2015 04:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Третата световна война започна, ето как реагират страните

Третата световна война започна, но вместо грохот на оръжия на фронтовата линия, ехтят взривовете от терористични актове и скандали на полето на дипломацията. Въпрос на време е конфликтът да прерасне в открит военен сблъсък, а вече се очертават и враждуващите лагери.
На хърватската граница става страшно, въвежда се план С
Всеки срещу всеки

Конфликтът в Сирия и Ислямска държава са само претекст за истинския сблъсък и преразпределение на сферите на влияние. Фронтовата линия между Русия и САЩ е Близкия изток, но като истински шахматисти Владимир Путин и Барак Обама не се впускат в открит сблъсък, а използват пешки. Руският президент пръв се активизира като подкрепи режима на Башар Асад и изпрати руски военни, които открито да се борят с бунтовниците и Ислямска държава. Барак Обама не остана по-назад — както е известно американски военни обучават именно бунтовници в Саудитска Арабия, да не говорим за спорната отговорност относно създаването на Ислямска държава.

 Към момента обобщено можем да кажем, че след атентатите Турция се включи в конфликта като трета страна, готова да воюва и с двете големи сили. Първо заради преминаването на руски военни самолети на нейна територия, в които вижда заплаха за населението си по сирийската граница и с американските военни, защото продължават да снабдяват с оръжие сирийските кюрди, голяма част от които са бунтовници. Последните критики бяха отправени от премиера Давутоглу и то срещу САЩ.

image

Европа и Израел
Палестинци подпалиха свещената за евреите гробница на Йосиф
И за да е по-пълна картината, агресията се засилва не само в Персийския залив. Израел и Палестина възобновяват военните си действия. Ситуацията на Балканите и в Източна Европа също е неспокойна. Говори се за създаването на Велика Албания, Сърбия и Косово обтягат отношенията си, Словения изпраща полицаи по границите си, за да държат бежанците далеч от нейните територии, а Хърватия издига стени и се окопава, за да се изолира от кризата, обхванала цяла Европа.

Третата световна войназапочна, а предстои да видим кои страни още ще бъдат използвани за пешки, кои за топове и офицери и кой ще успее да се измъкне невредим от битката за власт и влияние в Близкия изток. /razkritia.com/




Гласувай:
23



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1304376
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930