Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2010 21:13 - Волейбол: При второ място в групата България срещу Чехия и Италия;Бразилия пуска резервите срещу България?
Автор: meto76 Категория: Спорт   
Прочетен: 2672 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.10.2010 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Волейбол: При първо място в групата България може да играе с Куба и Русия, втора позиция ще отреди за съперници Чехия и Италия

Анкона. Ако националният волейболен отбор на България успее да спечели и следващия си двубой от група „N” на провеждащия се Мондиал – срещу световния шампион Бразилия, то съперниците на страната ни в ј финалната групова фаза ще бъдат излъчени по всяка вероятност измежду Куба, Мексико и Русия, а втора позиция ще означава група с Германия, Италия или Чехия/САЩ.


http://www.focus-sport.net/?action=news&id=1148764347698



 
    );   Коментари (1) Чат Facebook Twitter 

 

Бразилия пуска резервите срещу България?
Коментари (0) | » Вашият коментар 01.10.2010,Светла Димитрова

Сподели: Във FacebookВ SvejoTwitter

image

Снимка: © fivb.org

 

Волейболистите на Бразилия вече дадоха предимство на България като победиха Полша. Ще се възползват ли родните национали?

Бразилия може би ще запази част от основните си волейболисти в последния си мач от група N на световното първенство по волейбол. В събота действащият шампион се изправя срещу България. Късно снощи тимът на Бернардо Резенде набързо се разправи с Полша за 3:0 и е почти сигурен за третата фаза на Мондиал 2010.

„Трябва бързо да забравим този мач и да мислим за срещата си с България", призова наставникът на „дружина полска" Даниел Кастелани.

Големият проблем на тима му в този мач дойде от посрещането на началния удар на съперника. Пропуските там не позволиха на разпределителя Павел Загумни да разиграе нападателите си и те останаха с нисък коефицент на полезно действие.

Успехът на Селесао до голяма степен разчисти пътя на България към следващата фаза. Ако тази вечер успеят да спечелят срещу поляците, родните волейболисти ще спорят за първото място в потока с Бразилия.

„Вече сме притиснати до стената", признаха полските медии след поражението снощи. Ако спечелят тази вечер поляците ще трябва да стискат палци за успех на Бразилия над България.

Селесао обаче няма големи амбиции за последния си сблъсък в група N.

Медиите в страната обявиха, че победителят от групата определено ще има по-тежки съперници в следващата фаза и призоваха щаба да помисли дали не е по-добре да даде почивка на част от основните състезатели.

Подобна версия лансираха и самите играчи на Бернардо Резенде. „Ако в събота сме се класирали, тогава определено трябва да помислим дали не е по-добре някои от нас да не играят. Това не означава, че ще се предадем пред съперника, но е важно и да се съхраним.

Така ще запазим отбора в добро физическо състояние до края на първенството. Важно е да бъдем свежи за третия етап" ,обяви Бруно Резенде, който е единственият разпределител на Бразилия на това световно първенство. Вторият - Марлон е със здравословни проблеми и все още е под въпрос за оставащите двубои. Днес се очаква той да тренира с топка за първи път от шест дни насам.

С мнението на Бруно се съгласи и Родригао. „Всичко зависи от мача между България и Полша. Ако резултатът му е благоприятен за нас и можем да пуснем резервите, трябва да го направим. Нямам представа какво е разпределението нататък в първенството, но не ми се струва подходящо да играем на 100% в мач, който няма особено значение", коментира блокировачът.

Успехът над Полша и почти сигурното класиране на финалите повишиха настроението в лагера на световните шампиони. Веднага след срещата тимът се събра в ресторанта, за да отбележи рождения ден на посрещача Данте. За една от звездите имаше осигурена и торта.

В същото време в интервю за авторитетния руски ежедневник „Спорт Експрес" легендарният треньор Хулио Веласко отхвърли възможността България да спечели турнира.

„Българите са способни да блеснат в един мач, но да победят в толкова тежък и продължителен турнир - едва ли. Разбира се, че е възможно някой от трите отбора в групата - Полша, Бразилия и България да прояви хитрост и да се опита да избегне първото място и тежките съперници.

Подобни случаи са известни във волейболната история. Всъщност когато има групи е възможно всичко. А това още веднъж потвърждава, че регламентът на това световно първенство е далеч от съвършенството", коментира Веласко, който на Мондиал 2010 води съставът на Испания.

http://www.sportcafe.bg/id_344264400



Гласувай:
1



1. meto76 - И аз предлагам да играем с резерв...
01.10.2010 21:25
И аз предлагам да играем с резервите.Руснаците за нас винаги са били неудобен съперник, така че по-добре да не ни се падат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14613981
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930