Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2007 11:26 - US-астронавти открили на Луната руини от сгради
Автор: meto76 Категория: Технологии   
Прочетен: 5838 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 02.11.2007 00:50


Според Кен Джонстън, САЩ се сдобили там с ключа към управлението на гравитацията US-астронавти открили на Луната руини от сгради Уволнен експерт на НАСА обеща да разкрие пазени 40 г. тайни image Снимка: Би Би Си

При кацането си на Луната преди 40 години, американските астронавти открили и фотографирали "древни руини от изкуствен произход".

Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория към НАСА Кен Джонстън обеща да разкрие тайната на Луната. US-експертът твърди, че при кацането си на лунната повърхност преди 40 години американските астронавти са открили там "древни руини от изкуствен произход" и неизвестна дотогава технология за управление на гравитацията. Те направили снимки, които на Джонстън било наредено да унищожи. Той обаче, не изпълнил заповедта и тайно си запазил няколко от фотографиите, които обеща да покаже на пресконференция, насрочена за вчера във Вашингтон, съобщи Нюз.ру.
В разпространено във Вашингтон съобщение за пресконференцията се казва, че засекретената находка може да доведе до нова лунна "надпревара" с участието на САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия.
През декември НАСА обяви плановете си за построяване на международен базов лагер на един от полюсите на Луната, който трябва да бъде напълно оборудван с техника и специалисти до 2024 г. Руският производител на ракети "Енергия" съобщи през лятото на м.г. за още по-амбициозна програма ­ планове да построи постоянна база на Луната до 2015 г.
Русия твърди, че основната цел на лунната є програма е промишленият добив на хелий-3, който е мощно гориво за ядрен синтез. САЩ засега крият действителните си намерения зад общи формулировки. Както и Китай, който на 24 октомври изпрати първия си спътник към Луната. Амбициите на Пекин са да изпрати космическа станция на Луната до 2010 г.
Миналия вторник Джонстън бил изключен от обществената програма на НАСА за изучаване на реактивното движение. Според организаторите на вчерашната пресконференция, това станало след като разказал за пазените 40 години лунни снимки на авторите на новата книга "Тъмна мисия ­ секретната история на НАСА". Книгата излезе в САЩ миналата неделя и веднага се превърна в бестселър.


http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=137961&cid=1&eid=1204



Лунни небостъргачи?

news.bg

Размер на шрифта: a a a

imageНа Луната някога е имало извънземна цивилизация. И от НАСА крият този факт от времето на първия полет до спътника на Земята. С такива сензационни разобличения в САЩ започна изказването си един от бившите сътрудници на агецията. Научният свят, естествено, към такива твърденя се отнася скептично. Но със стъпването на човек на Луната са свързани немалко загадки.

Състоялата се във Вашингтон прес-конференция на бившия експерт на NASA Кен Джонсън, който обвинява ръководството на агенцията не само в изкривяване на информацията за лунната програма "Аполо", но и в нарочно скриване на факти от
огромно значение, предизвика интерес в целия свят.

Нас ни водят за носа, казва съорганизаторът на събитието Ричард Хогланд. Той твърди, че НАСА вече 40 години крие сензационни открития от лунната експедиция. Към тези гръмки разобличения американската преса, запозната с биографията на
писателя, остава равнодушна.
Бившият консултант на НАСА се опита да убеди чуждите журналисти, че анализът на снимковия материал от Луната дава повод да се смята, че лунната повърхност е усвоена, застроена, и това отдавна е известно.

"Както НАСА, така и съветската космическа програма по отделно са открили, че ние не сме сами във Вселената. На Луната съществуват руини, следи от култура, която е била значително по-просветена, отколкото сме ние сега", - заяви писателят Ричард Хогланд.
Лунните небостъргачи американецът показа на фотографии, пуснати през филтър. "Тази кула е висока няколко километра, има съвършено потресаваща форма.
Ние се опитваме да си представим структурата на тази постройка", - разказа той.

А на зададения му въпрос - защо обемните квартали на лунните градове не се виждат с телескоп - Хогланд отговори, че кулите са построени от стъкло по неизвестна технология. Някои смятат, че писателят споделя тайните не без корист: "Аз искам американците да разберат - те трябва да си купят моята книга. Всички документи, за които ние днес говорихме, са на страниците на моя труд".

Секретните технологии на инопланетяните вече 40 години са на разпореждане на НАСА, резюмира писателят. Към неговите трудове американските учени се отнасят с нескрит скептицизъм. Хогланд се опитва да го разсеее, показвайки оригинални снимки на НАСА, взети от него от работоното му място.
"Всичко което ние виждаме е хълмове и фрагменти от тъмното небе. Когато вие пропускате фотографията през скенер, то стават видими геометрични фигури", - каза бившият сътрудник на НАСА.

Хогланд и неговият съавтор настояват: САЩ сега са с намерение да форсират изстрелването на совалки, за да вместят тази програма до 2010 година и да преминат към използването на нови космически апарати, които ще позволят на НАСА кацането на Луната.

Независимо от тези изявления NASA обяви на 30 октомври пред своите подразделения разпределението на новите задания по изследване на Луната и подготовка към пилотирани мисии до нея.

Руските учени,от своя страна, смятат твърденията на Хогланд и Джонстън за несериозни, за да бъдат обект на техен коментар.

От Lenta.ru не успяха да намерят убедителна аргументация, която би потвърдила "теорията на заговора" на Хогланд и Джонстон - явно за това е небходимо да се сдобият с книгата.


http://news.ibox.bg/news/id_1003761282



Тагове:   открили,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Нещо не ти е
01.11.2007 10:19
наред логиката.Със совалки "Шатъл" ли американец е стъпил на луната.Или с волска каруца.Совалките половината катастрофираха на орбита около земята,останалите и днес дават дефекти.А те са най-доброто,което имат.ВЪРХЪТ...
САЩ нямат и няма да имат скоро техника,способна на такова чудо.
ТОВА СИ БЕШЕ САМО БЛЪФ И НИЩО ДРУГО.
ГОЛЯМ БЛЪФ...
Или не е така?




2
цитирай
2. анонимен - Глупостта човешка
02.11.2007 03:47
няма граници.
САЩ никога не са имали техника космическа,способна да изведе човек на луната.Няма да имат скоро.Совалките "Шатли",а те са последните,върхови постижения на американската космическа техника не могат да направят това.Половината катастрофираха на орбита около земята,а останалите и днес дават дефекти.СОВАЛКА НЕ МОЖЕ ДА ИЗВЕДЕ ЧОВЕК,ДА Е ИЗВЕЛА НЯКОГА(ПРЕДИ 40 ГОД.) АМЕРИКАНЕЦ НА ЛУНАТА.Няма тези технически възможности.А САЩ никога не са имали нещто по добро.И НЯМА ДА ИМАТ СКОРО.
КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА Е...ГИГАНТСКИ БЛЪФ И ИЗМАМА...
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА И ИЗМАМА НА 20 ВЕК.
И НАЙ ФАНТАСТИЧНАТА.
А другите писаници са глупости И БЪЛНУВАНИЯ на елементарни МОШЕНИЦИ...
цитирай
3. meto76 - Най-големия блъф е че руснаците са ...
02.11.2007 13:11
Най-големия блъф е че руснаците са извели първи човек в космоса.Една обиколка на Гагарин на 100 км. около земята; е спорно дали въобще е излизане в космоса; защото това са горните слоеве на атмосферата; а не космос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583219
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031