Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 23:13 - 7 причини защо Б.Б. е опасен за икономиката
Автор: meto76 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3229 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
7 причини защо Б.Б. е опасен за икономиката 17:00 | 25.05.2010 | 189 прочитания

imageЙордан Матеев 

Непоследователен.

Ще вдигам данъците, няма да ги вдигам, но може и да ги вдигна. Няма да има дефицит, ще има дефицит. Прекратявам руските енергийни проекти, всъщност ще ги преразгледам, абе може и да ги направим, ама при определени условия, но може и при други условия. Няма да уволнявам външния министър, ще го уволнявам. Ще правя пенсионна реформа, няма да я правя, ще я отложа, не, последно, ще я правя... Как така съм непоследователен? Аз от последователност без приятели останах. По празници седя сам като куче. Лукойл, Корпоративна търговска банка, СИбанк... всичко е наследено от Станишев и Доган. За какви ценности ми говорите? Като сте толкова големи интелектуалци къде бяхте когато мафията превземаше държавата. На мен ми е най-лесно да си вдигна краката на бюрото, да си рупам череши и да философствам. Ама някой трябва да затвори престъпниците, да построи пътища, детски градини.

Гаси пожари вместо да премахне причините, които ги предизвикват.

Е вие какво очаквате при всичките тия безобразия, които предишните правителства са правили в продължение на 20 години? Да ги оправя за една година? Тия реформи те са ги бавили с години. Верно, че съм номер едно, но не съм господ, дайте ми поне две години. Какво, бил съм страхлив да реформирам? А те като са такива реформатори защо не направиха те реформите, и защо мене ме избраха, а не тях? Цветанов, я им направи една операция "Икономистите", че ми писна да се разправям с тия. Не виждат ли каква жертва правя? Управлявам обран бостан. Искам това да ми признаят и да ме оставят две години на мира. За всичко до тогава е виновна тройната коалиция. И предишните правителства.

Не говори на един език с чуждестранните си колеги.

Уф, трябваше да науча английски вместо да ритам топка. Какво ли ми каза Меркел, сигурно е нещо лошо, не чух конгречулейшънс дженерал. Но пък най-високопоставения колега в Европа ми направи голям комплименнт - не знаел какъв премиер ще съм, но чул от неговите служби, че съм страхотен полицай. Да не забравя да го кажа на медиите. А защо не ни пуснаха в чакалнята за еврозоната, ей това не мога да си обясня. Не виждат ли че сме номер едно в Европа? Абе тия са по-зле и от нас.

Не прави анализ на ползите и разходите когато взема решения.

Кажете сега защо искате това? Ми прави сте, имате моята подкрепа. Я от пресцентъра викнете журналистите да им обясним нещата. Ето, свършихме работата. А вие сега какво и защо искате? А, ми ние вчера решихме обратното. Те са скрили истината. Вече разбирам как стоят нещата. Ало, пресцентъра, викайте пак журналистите. Ей, писна ми да върша цялата работата в тая държава. Всеки при мене идва и няма един да не съм му решил проблема.

Плаши чуждестранните инвеститори.

Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, че тая дума още не съм я учил. И, въобще, какво става с тока? Ми това са колонизатори, които си правят каквото си искат с народа бе. Сега ще го обясня това на хората, че иначе ще излезе, че аз съм виновен за цените на тока. Цветанов, я им прати службите да ги дисциплинират и респектират. Ние се чудим как да вържем бюджета, а те тръгнали да инвестират в аутсорсинг вместо да ми плащат дивиденти. България става недобро място за такива. Ако не плащат им разваляме приватизационните договори и ги аутсорсваме там откъдето са дошли.

Страхува се да казва не.

Ако бях жена щях само бременен да си ходя. Ама как да откажа пари на тютюнопроизводителите например? А Дянков само ме стресира с тоя бюджет. Аз строя пътища, детски градини, спортни зали, музеи, а той ми говори за някакви дефицити. А тия измислени експерти дето само ме ядат по медиите... Още днес ще пратя ДАНС да ги види какво правят. Друго си е президент, управлява армията и службите и не му се налага да казва не, точно като за мене. Ох, дано устискам до изборите. Дянков, няма не, като си толкова добър икономист, вземи да намериш пари. Данъци ли ще вдигаш, дългове ли ще трупаш, резерва ли ще харчиш, твоя работа. Не е човеколюбиво да оставим хората да умрат. Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди. Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което трябва да се изреже.

Слаб мениджър, който унижава подчинените си.

Забранявам да говорите за президента. Само аз имам това право. Няма да използвате и думичката ще. Дянков, обещах му вече на Атанасов. Никой не те е карал да казваш по медиите, че няма да има ченгета в борда на "Информационно обслужване". Що за законодатели сте да махате данъчните привилегии за жилища за млади хора? Какво? Народа ви е избрал? Ако не бях аз още щяхте да сте сред народа. Димитров, още един такъв гаф и си заминаваш. Не може всеки да говори за каквото му скимне. Дянков, я бегай да се извиниш на президента за глупостите, дето си говорил по телевизията. Игнатов, абе какви са тия реформи срещу науката? Ей, не можете без мене, се аз ви върша работата. Финансовият министър отказва пари? Сега ще му свия сърмите и ще ги намери. Цветанов ми е любимец, помияр е, ама ме слуша, щото аз съм го взел от улицата и съм го направил човек.

http://www.economynews.bg/index/viewarticle/nid/9554/



Тагове:   опасен,


Гласувай:
1



1. анонимен - Ако един чуждестранен политик г...
26.05.2010 18:26
Ако един чуждестранен политик говори на английски се приема като не уважение на собствения му език! Това е основно правило и в ЕС и по света. Путин въпреки, че знае перфектно немски, говори на руски като отиде в Германия, не официално може, но официално е ТЪПО до говориш на английски. Особенно ние, които сме дали азбука на половината Европа да говорим на английски г-н Премиера! И не Бойко е опасен за икономиката, ами Дянков
цитирай
2. анонимен - ОПАСНИТЕ....
26.05.2010 18:57
"ОПАСНИ" ,СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ, КОИТО СЕ ПРАВИТЕ НА "ЧАСТНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ" ,НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЪРТИТЕ БИЗНЕС ....БЕЗ ДЪРЖАВНИ ДОГОВОРИ И ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ!
ДЯНКОВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ: ТРЯБВА ДА ЗАБРАВИТЕ ЗА ДЪРЖАВНОТО ФИНАНСИРАНЕ ,ЗАЩОТО ТО, ПО СЪЩЕСТВО Е: ВИД..... "ДЪРЖАВНА ПОМОЩ"!
НАЛИ СТЕ, СТРУКТУРО-ОПРЕДЕЛЯЩ ,БИЗНЕС.....ОПИТАЙТЕ ДА СЕ САМОФИНАНСИРАТЕ.....АМА,НЯМА ДАЛАВЕРА ,НАЛИ??!
цитирай
3. анонимен - До 2.
26.05.2010 19:25
Ти самият явно нямаш грам представа от бизнес. По целия свят най-атрактивни са държавните поръчки, защото по презумпция държавата ВИНАГИ се разплаща. При това при фиксирани условия. Боят за държавните поръчки е епичен в Евросъюза и в САЩ. Държавата априори е най-големият инвеститор. Ако в една страна има по-голям инвеститор от държавата, то тази страна се нарича "колония". Какво означава по-точно самофинансиране ? Откъде смяташ, че ще ти дойдат парите, за да се "самофинансираш" ? Е, ако говориш за "самофинансирано" купуване на пет кокошки, едно прасе и две телета, с които да си направиш частна фирма за магданоз, да. ОК. Само че ако си сериозен бизнесмен, НИКОГА НЕ ИНВЕСТИРАШ ИЗЦЯЛО СОБСТВЕНИ ПАРИ ИЗПОД ЮРГАНА...Винаги инвестираш и реинвестираш вземайки кредит! тази криза, за която всички говорят, е поради факта, че банките по света СПРЯХА ДАВАНЕТО НА КРЕДИТИ. Тъпанар. Е заради такива идиоти като тебе, които се "самофинансират" скоро България ще изчезне от картата.
цитирай
4. анонимен - Прекалено много внимание му обръщате.
26.05.2010 19:35
Нещата са прости, но не са за прости хора. Представете си завода за оптически оръжия - Оптикоелектрон в Панагюрище. Шефовете са умни, инженери, кадърни и пр. Но крадат. Служителите вземат едни горе-долу добри заплати, обаче се дразнят, че шефовете крадат. Разкарват ги. И на тяхно място, за да има дисциплина, слагат байчото от охраната на паркинга. Смятате ли, че под ръководството на байчото заводът ще процъфти ? Явно, така смятате, щом гласувате, както гласувате.
цитирай
5. анонимен - Няма за кой
26.05.2010 23:41
Гласувахме, щото нямаше за кой. То и сега и той като се осере и той няма да може да вземе и една десета на гласовете, които взе. А той вече почна яко да се осира. Ей това не мога да разбера на нашите тъпи политици. Хората гласуват не за тях, а против другите, защото не работят нормално за народа, а те си мислят, че им свалят звезди и се взимат прекалено насериозно. Ей и тия министри като Дянков и Игатов, които си позволяват същия груб език като шефа им.
цитирай
6. анонимен - 7 причини защо Б.Б. е опасен за икономиката - А ДАЛИ Е ТАКА , кой ще ми каже
27.05.2010 08:24
Не е ББ опасният за държавата....НВ Българинът е опасен за държавата защото е прост , алчен, страхлив , завистлив и каквото се сетите още !
-----------
Българинът Никога няма да стане Грък а сме съседи и трябва да си приличаме!
-----
ББ прилича на тези които са го избрали
цитирай
7. анонимен - Браво Бойко
27.05.2010 08:40
Прав е Борисов - Защо тези инвеститори не работят както в Германия - Защото сме БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ???? Защото много от администраторите ни лепват етикета -Дупедавци -за да има далавера !!!
цитирай
8. анонимен - учуден
28.05.2010 12:49
Прочетох внимателно постинга ви и искам да попитам, след като не сте икономист или финансист, защо решихте да напишете такава статия!? Бях привлечен от заглавието на постта ви, но доводите и точките по които говорите няма нито един които да отговаря на елементарната икономическа логика. Нещата, в които обвинявате министър-председателя са обвинения изсмукани от пръстите и това ви го казва човек, които не е радостен от избора на Бойко Борисов. ТОй трябва да бъде атакуван, заради спирането на пенсионната реформа. Ако погледнете статистиката, там се трупа най-голяма загуба. Като прибавим застаряващото население плюс ниската производителност на труда, виждаме че дреме заложена мина. Здравеопазването, отново спряна реформа..Започна и е спряха, един отрасъл в които течовете са огромни. Администрация,която плаче за сериозни съкращение. Българският съд, особено след последните скандали, също плаче за реформи...Тези са отраслите, зони, които са жизнено важни за чуждите инвестиции, които ни пълнят дупката в платежния баланс.
Това са нещата, върху които трябваше да наблегнете господине, и ако нямате необходимата икономическа подготовка, за какъв дявол тогава сте решили да пишете статия по темата???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580298
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031