Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2007 00:06 - В Саудитска Арабия осъдиха жертва на групово изнасилване на 200 удара с камшик и затвор
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 2079 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 23.11.2007 00:18


В Саудитска Арабия осъдиха жертва на групово изнасилване на 200 удара с камшик и затвор Николай Атанасов - 22 Ноември 2007 19-годишното момиче било наказано, защото пътувало в кола с мъж, който не е неин роднина
image image image
Хилари Клинтън. image
Джоузеф Байдън.

19-годишна жена от Саудитска Арабия, станала жертва на групово изнасилване, бе осъдена на 200 удара с камшик и 6 месеца затвор, тъй като преди извършването на престъплението се е возила в кола с мъж, който не е неин роднина, съобщава BBC News. Присъдата била обжалвана в края на миналата седмица, но днес бе потвърдена с официално изявление на Министерството на правосъдието на Саудитска Арабия. Тежкото наказание за жертвата на изнасилването бе признато за справедливо, тъй като тя е нарушила законите за сексуална сегрегация в страната.

Решението на саудитския съд предизвика бурна реакция на възмушение в западните държави и най-вече в САЩ, където в частност водещият кандидат-президент на Демократическата партия, Хилари Клинтън, призове президента Джордж Буш да окаже натиск върху саудитския крал Абдула за отмяната на присъдата.

В хода на процеса срещу насилниците се изяснило, че мъжът, карал колата е приятел на момичето и също станал жертва на групата от 7 непознати, които спрели автомобила и изнасили и двамата, пътуващи в него. Инцидентът станал преди година и половина в град Катиф, в източната провинция Аш Шаркия.

Престъпниците, които изнасилили момичето 14 пъти, получили присъди от няколко месеца до 5 години затвор. Техните жертви обаче също не останали ненаказани. Двамата били осъдени на по 90 удара с камшик за “незаконни отношения”. След като момичето протестирало срещу присъдата, съдът увеличил наказанието й на 200 удара с камшик и 6 месеца затвор, заради “оказването на натиск върху магистратите посредством медиите”.

Присъдите на изнасилвачите също били удвоени, но според местните кореспонденти, те пак останали твърде малки, тъй като подобни сексуални престъпления в страната се наказват и със смъртна присъда.

Повреме на делото момичето не било защитавано от никого, тъй като адвокатът й, Абдел Рахман Ал Лахем (Abdel Rahman al-Lahem), не бил допуснат в съдебната зала, а след това бил лишен и от лиценза си за адвокатска дейност, тъй като заявил публично, че присъдата на клиентката му противоречи на ислямското законодателство. Името на младата жена не се споменава, като в саудитските средства за масова информация е известна просто като “момичето от Катиф”.

“Това е възмутително. Настоявам президентът Буш да предприеме съответните постъпки пред саудитския крал Абдула за отмяна на това постановление (на съда) и да снеме всички обвинения срещу пострадалата жена. Като президент ще превърна защитата на правата на човека в приоритет на външната политика на Америка”, заяви по повод скандалното решение Хилари Клинтън.

С аналогично изявление излезе и друг участник в президентската предизборна кампания от лагера на демократите – председателят на Комисията по външни работи на Сената, сенаторът от Делауер Джоузеф Байдън. “Възмутен съм от решението на саудитския съд да накаже жертвата на това жестоко групово изнасилване. Аз също отправям призив към крал Абдула да отмени присъдата”, подчерта Байдън.

По-рано Държавният департамент на САЩ изрази “удивлението си” от взетото от саудитския съд решение, без да коментира необходимостта за отмяната му. Попитан в прав текст, дали САЩ нарочно не иска да съди основния си съюзник в арабския свят, говорителят на Департамента Шон Маккормак, заяви единствено, че решението на саудитския съд е част от суверените, вътрешни работи на Саудитска Арабия.

Русланке ти да не идваш от голямата северна страна, където частния въпрос на едно момиче никога не би бил въпрос на национална вътрешна или външна политика; където изнасилеването на жените е отколешна мода на пияните нерези, наречени руснаци.Къде е руското министерство на външните работи или китайското да коментира нарушаването на човешките права.О, забравих че това не може да бъде въпрос, който вълнува руснаци и китайци.

Ruslana 23 Nov, 2007 | 00:01
Попитан в прав текст, дали САЩ нарочно не иска да съди основния си съюзник в арабския свят, говорителят на Департамента Шон Маккормак, заяви единствено, че решението на саудитския съд е част от суверените, вътрешни работи на Саудитска Арабия.
****************************

Мухаааххиииихаии. Откога САЩ зачитат суверенитета на другите държави? Това някак си не се вързва с агресивната външна политика на това престъпно сборище, наречено САЩ.
Чудя се просто, ако това се беше случило Иран, примерно, каква ли щеше да е реакцията на Буш?


 
 http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=13339




Гласувай:
0



1. meto76 - АЗ ВСЕ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ И НИЕ ИМАМЕ МИ...
23.11.2007 00:08
АЗ ВСЕ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ И НИЕ ИМАМЕ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ, КОЕТО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ИЗДЪРЖАТ. В НЕГО ОСВЕН ДА СЕ ПРАВЯТ ПОРНО СТРАНИЦИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ, ЯВНО ДРУГА РАБОТА НЯМАТ. МОЖЕХА И ТЕ ДА НАПРАВЯТ ЕДИН КОМЕНТАР ПО ВЪПРОСА, НЕ ЧЕ НЯКОГА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580186
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031