Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2007 13:39 - Защитени ли са правата на чужденците в България?
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 10113 Коментари: 27 Гласове:
0

Последна промяна: 31.12.2007 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защитени ли са правата на чужденците в България. Аз мисля, че "НЕ". Поредната истерия се заформя в страната по повод убийството на момче от столичния хайлайф и детенце на виден психолог. Според мен е възможно истината ще се окаже по друга. Първо убитото момче от столичния хайлаф не е било само, а с още 7 /седем/ свои събратя. Според мен логиката на нещата е че група хулигани най-вероятно са нападнали чужденеца, а не сам човек да е тръгнал да напада 8 непознати. От какъв зор чужденец, който не познава страната би направил това. Първо, ако не е нормален. Такива данни за сега нямаме. Второ ако е пил или е бил дрогиран. Данните са,че не е бил пиян и не бил дрогиран. Трето, ако е наемен убиец и изпълнява някаква поръчка, например да разчиства сметките в подземния свят с търговия с наркотици например. Такива данни за сега нямаме. Изключително важно е какво ще кажат свидетелите по инцидента, лошото е че в случая свидетелите са участници в инцидента и те не биха били обективни напълно, защото при други обстоятелства може да им се повдигне обвинение или за опит за грабеж; или за хулиганство. Но нали е убитото е нашенце и мамино детенце от хайлайфа виждам,че медиите го щадят, пък и баща му бил преподавател в СУ"Кл.Охридски", университета дето стана известен с оня начин за вземане на изпити. Ще го щадиме нашенче е. Да не бързаме да издаваме присъди да не се окаже, че чужденеца е действал при самозащита и тогава съда да трябва да издаде оправдателна присъда. Да не заформим втора либийска сага, този път от българската правосъдна система. Не искам и аз да предвещавам изхода от едно дело.Но мисля, че медиите трябва да бъдат малко по резервирани и неутрални в оценките.Трябва да се види що за детенце било е убитото синче.Да не излязат интересни подробности.
Но този случай не е първия.Други случаи при които явно не се спазват правата на чужденците в България са правата на бежанците.Свободни хора, бягащи от граждански конфликти в Африка и Азия се държат принудително в различни общежития в България, охранявани с бодлива тел и полиция и в продължение на години нямат никакви граждански права.И в действителност тези хора живеят като затворници в държава, която е членка на ЕС.



Тагове:   България,


Гласувай:
0



1. анонимен - Крастоносец
31.12.2007 14:20
Съгласен съм напълно!
цитирай
2. анонимен - Исках да напиша "Кръстоно...
31.12.2007 14:21
Исках да напиша "Кръстоносец". :(
цитирай
3. meto76 - КРЪСТОНОСЕЦ и Аз съм съгласен с теб и ...
31.12.2007 14:31
КРЪСТОНОСЕЦ и Аз съм съгласен с теб и затова публикувам твоето мнение дадено тук : http://news.ibox.bg/material/id_1836075184/

Австралиеца е бил рейнджър на почивка с гаджето си. Тия двамата по всичко личи, че са се гаврили с него и гаджето му. Как ще се обясни факта, че цялата "компания" деградета и келеши пресичат улицата в 1 часа и 11 минути, а тия двамата остават от другата страна?!?! Как ще се обясни факта, че тия двамата явно са били въоръжени, защото беше съобщено, че до безпомощните им тела са открити ножове с които явно са боравили. Освен това подаденият сигнал към полицията е "младежИ се бият с ножОВЕ!!!!". Как ще се обясни факта, че деградиралата пиянска наркоманска чалга компания отиваща на дискотека в 1 часа и 11 минути?!?! е нападнала "Бърза Помощ" която е дошла на мястото на инцидента да спасява "приятелите им"?

Аз знам Австралия и знам, че там живеят нормални хора и не се толерират деградета, наркомани и мангали! Това момче умрялото ми го дават по новините, че било от известно, даже забравих термина, било от почитано комунистическо семейство и майка му щяла да се кара ан ген. Стоянов, че не я е информирал за смърта на синчето й.

Деградетата, наркомани полу или напълно изцяло мангализирани трябва добре да знаят, че това не се толерира в белият свят. И ако почнеш да се гавриш с някого и да му вадиш ножове, най-вероятно те заколват. Тия определено са се гаврили с австралийчето защото бил с русо гадже, а те няма т пиШ*и и са комплексирани момченцата и австралиеца се е защитил като ги е заклал. В белият свят така стават нещата. Деградетата са мачкани, а в България деградетата са защитавани и ТОЛЕРИРАНИ. Е това е срам за България!

Идея Идея Идея
цитирай
4. анонимен - Крастоносец
31.12.2007 14:59
Унгарецо, хайде стига пискал. Не сте толкова добре запознати, че да коментирате така. Има си правосъдие.
цитирай
5. meto76 - Съгласен, че на правосъдието е п...
31.12.2007 15:11
Съгласен, че на правосъдието е последната дума и за това медиите трябва да имат неутрална позиция към случилото се; а не предварително да заклеймяват и осъждат.
цитирай
6. apollon - никой не защитава никого - самата ...
31.12.2007 15:13
никой не защитава никого - самата държава се бори с тях - напът е да се въведе бюрократичен комунизъм или бюрократичен демократизъм където правата са гарантира единствено на книга
цитирай
7. анонимен - CS1948KA
31.12.2007 16:02
http://samoletski.blogspot.com/
цитирай
8. meto76 - По последни данни е употребил ал...
31.12.2007 17:21
По последни данни е употребил алкохол.Все пак: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1142696

Интересно на това място няма ли камери на някоя съседна сграда.
цитирай
9. анонимен - А-че добрият самарянин бил пил 6 бири и текила...
01.01.2008 10:29
Въпросният Джо няма никакво оправдание за това, че е нанесъл смъртоносен удар на момчето. Никъде не се казва да е бил заплашван, да се е опитвал да избяга, да е викал за помощ, да е бил гонен по софийските улици и накрая да е обезумял от страх, згащен в някой ъгъл да е извадил ножа за самозащита. Деградирали типове има навсякъде. Лошото е, че у нас те се движат безнаказано. И няма значение дали е австралиец или българин. За нещастието на семейството, това е безразлично. Справедливото възмездие има значение за останалите.
Да убиеш някой в гръб е най-педерасткото нещо на света. Дори да е имало много сериозно спречкване тия неща се решават лице в лице, а ако хората са интелигентни ножовете нямат място там. За мен нещата не са толкова необясними обаче - нека не забравяме от какви преселници е образувана Австралия - от убийци, изроди и т.н. които са докарани едва ли не в каторги дотам.
А по-скоро въпросът трябваше да бъде:"Защитени ли са правата на българите в България?"
цитирай
10. meto76 - Правата на българите няма кой друг ...
01.01.2008 10:53
Правата на българите няма кой друг да ги защити, освен ние самите.Но чужденците живеят все пак в чужда държава.Да не забравяме нашите медици. Дали убийството е станало в гръб, дали не е бил приклещен; дали не е възприел грешно дадената обстановка все пак е чужденец; че е бил заплашван нямам никакво съмнение; имайки предвид компанията хулигани.Така че това са въпроси които съда ще реши.Но за мен възможността да е действал при самозащита или при превишаване пределите не неизбежна отбрана е една от най-вероятните по този казус.
цитирай
11. анонимен - do Jacob
01.01.2008 18:19
Priatel, NE Moje bi, ami go razglasi pred mediite.Zadyljitelno!!! Iavno samo s vanshen natisk moje da se promeni neshto v Chalgaria!!!
цитирай
12. анонимен - чудя се да ви пожелая ли през 2008г. ...
01.01.2008 19:28
чудя се да ви пожелая ли през 2008г. повече такива самаряни. без значение дали е чужденец или нашенец
цитирай
13. анонимен - за медиите
02.01.2008 12:02
Пиша този коментар само, защото твоите писания, Мето, страшно ме нервираха и отвратиха...познаваше ли Андрей???
КАК СМЕЕШ ДА СЛАГАШ ЕПИТЕТИ???
Неща от рода "мамино детенце" и прочие, няма как да бъдат свързани с него!
Никой не избира родителите си, а и какво лошо има те да са успели?!?
Бих те нарекъл чуждопоклонник, гъзолизец, предател и още много много много неща, но мисля да не го правя
цитирай
14. анонимен - за медиите
02.01.2008 12:09
Пиша този коментар само, защото наистина ме подразни и погнуси написаният по-горе материал!!!
ТИ ПОЗНАВАШЕ ЛИ АНДРИЙ, МЕТО76???
КАК СМЕЕШ ДА ПОЛЗВАШ ЕПИТЕТИ?!?
Думи като "мамино детенце", "синче" и прочие не са думи, с които може да бъде определен!!!
Какво от това, че родителите му са успели?!?
Завист ли е или просто някаква злоба, за "ей така", по български...
Мето, не ти прави чест тези писания...нещо журналист ли се изявяваш, какво ли...незнам!!!
ОСТАВИ АНДРЕЙ ДА ПОЧИВА В МИР! НЕ ПЕТНИ ИМЕТО МУ!!!
Истината ще излезе наяве, надявам се, тогава всички ВИЕ, които пишете глупости, само за да си пълните редовете, ще разберете колко НИЗКИ са били писанията ви!!!
Дано поне се засрамите тогава...
Андрей живя с България!!!
Дано България не го предаде, както направиха много, като теб, Мето76!
цитирай
15. sladurana86 - Направо съм отвратена от дъното на ...
02.01.2008 21:29
Направо съм отвратена от дъното на душата си от тоя пост! Надявам се, че в него има скрита ирония, която не съм доловила.
Първо, явно тая статия е написана, за да провокира коментари, защото не мога да повярвам, че може да се защитава хладнокръвен убиец! Бащата на Андрей (лека му пръст) - Христо Монов ми преподава от два - три семестъра в Университета и мога да кажа, че е прекрасен човек, който преди всичко е ЧОВЕК и винаги е проявявал разбиране! Невероятен Професионалист и един от малкото хора, който си разбират от работата наистина! Той си е заслужил мястото в Хайлайфа, а не го дължи на баща си, или някой друг! Това кето го споля е най - ужасното нещо, което може да сподели един родител! Това е ТРАГЕДИЯ от която не е застрахован, никой - дори и ТИ! Не се знае дали утре някой друг Фрийман или Шилдц, които така яростно браниш няма да заколи ТВОЕТО ДЕТЕ като жертвено агне!
и второ - бъркаш СУ с някой друг университет, вероятно с тоя, който си завършил(ако си завършил)
цитирай
16. meto76 - Завършил съм СУ. Но ако бащата е с...
03.01.2008 00:24
Завършил съм СУ.Но ако бащата е свестен, не значи че и сина е същия.
цитирай
17. анонимен - изтри
04.01.2008 11:13
Изтри ми мнението...държиш на критика явно...
само ще ти кажа, че мен би ме било ужасно СРАМ от написаното в защита на австралийския УБИЕЦ по-горе...особено след като и съдебната експертиза доказа, че е нападание в гръб...
...ще излезнат още неща наяве, ща се разбере истината, надявам се, а аз...
...аз НЯМА да те забравя тогава и ще те питам КАК ЩЕ ОБЯСНИШ НАПИСАНАТА ГЛУПОСТ?!?

знам, че тогава също може и да ми изтриеш поста...
цитирай
18. meto76 - Ами мненията трябва да имат някакво ...
05.01.2008 17:10
Ами мненията трябва да имат някакво благоприличие все пак; а и ти си анонимен.
цитирай
19. анонимен - Мето, мето, какви глупости си писал ...
06.01.2008 01:50
Мето, мето, какви глупости си писал тук! Съжалявам те! Сигурно като чуеш "чужденец", и те облива една романтика...
цитирай
20. meto76 - Абе, като помисля за чужденец, не ме ...
06.01.2008 11:34
Абе, като помисля за чужденец, не ме облива романтика, но като чуя за чужденка - готина шведка или мулатка.Тогава ме облива РОМАНТИКА.
цитирай
21. анонимен - Израел, противно на това, което ...
07.01.2008 00:08
Израел, противно на това, което пишат вестниците е най спокойната страна. Пълно е с въоръжени хора навсякъде. На никой не може да му хрумне да се спречка с някой, камо ли да се сбие... Ако се носеше повече оръжие и тук нямаже да е така лесно да се хулиганства. Явно само полицията (особено нашата) не може да осигури спокойствие
цитирай
22. анонимен - а ти с това Мето76 не си ли анониме...
07.01.2008 10:21
а ти с това Мето76 не си ли анонимен?
а и нещо бягаш от темата...май започва да ти просветва какво си написал и що за щуротия е то!?!
Ако не на всички нас, които познаваме Андрей, то поне на родителите му, дължиш едно публично извинение, публикувано на мястото на тази гнус, написана по-горе!
Друг е въпроса, че и на българите, като цяло дължиш извинение, но просто не мога да си представя, че дори ще се замислиш защо да се извиниш, да не говорим да го направиш...
цитирай
23. анонимен - а ти с това Мето76 не си ли анониме...
07.01.2008 10:21
а ти с това Мето76 не си ли анонимен?
а и нещо бягаш от темата...май започва да ти просветва какво си написал и що за щуротия е то!?!
Ако не на всички нас, които познаваме Андрей, то поне на родителите му, дължиш едно публично извинение, публикувано на мястото на тази гнус, написана по-горе!
Друг е въпроса, че и на българите, като цяло дължиш извинение, но просто не мога да си представя, че дори ще се замислиш защо да се извиниш, да не говорим да го направиш...
цитирай
24. анонимен - Ноърчетата помните ли ги?
12.01.2008 02:58
Гледам и не вярвам на очите си!
Вие оправдавате човек заклал двама души?
Дори и да са теглили някоя "майна" на австралиеца, той е УБИЛ единия от тях!

Поведението ви е много подобно на носърчетата от стария виц, за сафарито в Африка, където единият ловеч обяснява какво е "носърче" - каквито е убил 20.
- Едно такова черно, опулено, с големи бези зъби, подскача и вика "Но Сър", "Но Сър"!

Какво ли ще кажете ако на вас ви се случи подобно? Дали и вас няма да ви нарекат "мамино синче" и да нищят родата ви докато студеният ви труп гние в гроба?
цитирай
25. анонимен - Проклет да си Мето!
12.01.2008 03:01
Платиха ли ти за това, или си просто някой роотстъпник? Незнам!

Знам само, че да се гавриш с паметта на убит млад човек е дело, което по един или друг начин ще ти се върне ТЪПКАНО!
цитирай
26. анонимен - Малко късно, но все пак не мога да не коментирам и аз
22.05.2008 18:17
Изплющял си много хубаво заглавие, БРАВО! Правата на чужденците... Явно много ги харесваш точно тези чужденци. А помниш ли Майкъл Шийлдс? Да ти припомня? Един дрисльо от Великобритания, който нападна и тежко рани(едва не уби) Мартин Георгиев(мъж на 25 години, със семейство) през май 2005. Варненският барман направил опит да прекрати пиянската свада, в която участвал, тогава 19-годишния, Шийлдс, нанесъл му сериозен удар по главата с камък.
Ти запознат ли си с причините, поради които млади групи чужденци, без надзора на възрастни идват точно в България на почивка? Какви права и закони заслужава човек, който идва с ясното съзнание, че тук за 10 дена ще се насвятка като за световно, ще се бие без да му мигне окото, ще създава неудобство на околните. Въобще ще си поживее, така както в родината си не може.
Видях, че си от Враца, затова ти е простено, че не общуваш много с чужденци и нямаш идея какво значи да ги виждаш как повръщат по улиците на родния ти град, не знаеш какво е по всички медии да кажат как пак в твоя град непълнолетен турист се е удавил, защото е бил пиян или пък е приет в токсикологията поради същата причина.
На мен ми писна от такива чужденци! Нямат права, не трябва да имат такива!
Не искам да коментирам конкретният случай с починалото момче. Той е не по-малко тежък. Това е отнет млад живот и най-малкото поради тази причина нямаш право да изсипваш подобна помия върху паметта му.
цитирай
27. анонимен - Meto,ti ni6to ne znae6!
23.05.2008 02:56
Tapoto ti 4uvstvo za humor,Meto i bludkavite ti komerntar4eta bez da zznae6 za kakvo stava vapros sa mnogo izli6ni v slu4aia.Sega dovolen li si kato samo avstralieca e "vidial" ciganina deto go e za6titaval a 14 svidetelia ne sa.I policai pregledal zapisite ot kamerite kazva 4e e iva6reno prestaplenie sre6tu mom4eto.A "Nevinnia" Djok dosega 3 pati smeni versiata za tova kade jivee i kak e ubil Andrej!Meto,po4eti pove4ko predi da dranka6!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579088
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031